Tegenwoordig duurt het koken van voedsel vaak niet lang. Dat was vroeger wel anders, want ouderwets koken gebeurde toen een stuk langzamer en bewuster. Als je ouderwets koken heerlijk vindt om te doen, maar wel een moderne keuken hebt, dan kun je die twee dingen natuurlijk met elkaar combineren. Als je dat ziet zitten, dan is gietijzeren braadpan een onmisbaar keukenitem. Waarom dat zo is? Wij zetten het hieronder voor je op een rij.
De ideale combinatie tussen nostalgie en moderne kooktechnieken
Een braadpan van gietijzer in een moderne keuken gebruiken? Dat is de ideale combinatie tussen nostalgie en moderne kooktechnieken. Het is dan ook niet gek dat een braadpan van gietijzer nog steeds razend populair is, waardoor het ook uitstekend in een moderne keukenstijl past.
Heerlijke smaak
Het grootste voordeel van een gietijzeren braadpan? Dat is toch wel de smaak die het oplevert als je hier je gerechten mee klaarmaakt. De smaak die de pan met zich meebrengt, is uniek. Je hebt hiermee de kans om vlees lekker mals en sappig te maken, wat voor een heerlijke smaak zorgt.
Gerechten perfect garen
Waarom je voor een gietijzeren braadpan in je keuken moet gaan? Omdat je hiermee de mogelijkheid hebt om je gerechten perfect te garen. Door de gelijkmatige warmteverdeling, voorkom je dat één kant sneller verbrandt. Al het voedsel wordt gelijkmatig gaar, wat een positief effect heeft op het eindresultaat.
Het is beter voor het milieu
Koop je deze pan, dan doe je een investering waar je je hele leven lang plezier van hebt. Een braadpan van gietijzer is namelijk ontzettend duurzaam. Dat heeft te maken met de hoogwaardige materialen waar het van gemaakt is. Het materiaal is sterk en breekt of vervormt niet zomaar. De pan is uitstekend bestand tegen slijtage, corrosie en andere beschadigingen, waardoor je deze niet zomaar hoeft te vervangen. Daarnaast blijft de pan lang goed doordat het een natuurlijke antiaanbaklaag ontwikkelt als je deze een tijdje gebruikt.
Doordat je hiermee een duurzame keuze maakt, draag je je steentje bij aan een beter milieu. Bovendien bespaar je geld in je portemonnee, want je hoeft niet na te denken over de aanschaf van een nieuwe.
Veelzijdig
Nog een reden om deze pan aan te schaffen, is omdat het veelzijdig is. Het is perfect voor braden van voedsel, maar je kunt er ook mee stoven, sudderen of bakken. Op deze manier is het mogelijk om de pan te gebruiken voor het bereiden van diverse gerechten.
Voor alle warmtebronnen
Welke warmtebron je ook gebruikt, een gietijzeren braadpan is te gebruiken. Het is te gebruiken op zowel een gasfornuis als een elektrische-, inductie- of keramische kookplaat. De pan is zelfs ovenbestendig, waardoor je gerechten met een lange kooktijd eenvoudig af kunt maken in de oven.
Zoals je hierboven hebt gelezen, past de braadpan van gietijzer uitstekend in een moderne keuken. Het biedt juist een nostalgische charme en is echt een klassieker in de keuken. Laat je dus niet tegenhouden als je op zoek bent naar pannen voor in je moderne keuken, want dit keukengerei is eigenlijk onmisbaar.