Keukeninspiratie: waar je op moet letten

Keukeninspiratie: waar je op moet letten

Nu ik op mezelf woon merk ik dat ik af en toe wel wat aanpassingen in de keuken zou willen doen. We hebben een hele mooie keuken, maar er zijn een aantal dingen die net wat mooier of handiger zouden kunnen. Daarom deel ik in dit artikel de mooiste keukeninspiratie en een aantal tips waar je op moet letten bij het ontwerpen van jouw droomkeuken. 

De mooiste keukeninspiratie

Ik heb het altijd lastig gevonden om mijn droomkeuken te omschrijven. Als je daar ook last van hebt, dan blijft het verzamelen van keukeninspiratie op Pinterest de beste tip. Zet alles op één bord en kijk uiteindelijk naar de stijl die het meeste naar voren komt. Bij mij komen de moderne keukens het meeste voor, maar je merkt ook dat ik een klein beetje naar landelijk neig en het liefst veel natuurlijke materialen terug zie. Zo vind ik materialen als hout, steen en marmer prachtig in de keuken! Daarnaast zijn er online nog meer bronnen die bijvoorbeeld ingaan op keukenstijlen. Zo heb ik ook hier keukeninspiratie opgedaan.

Op dit moment hebben wij een vrij kleine keuken. Hij is ongeveer vier kastjes breed inclusief de koelkast. Wel kunnen we er voldoende in kwijt en ben ik er gewoon heel blij mee. Het is een prima keuken en hij is nog in hele goede staat. Wat ik in de toekomst in een groter huis wel graag zou willen zijn dingen als een kookeiland met een kleine bar en net iets meer kook- en werkruimte. Verder zijn er nog een aantal praktische dingen die in onze keuken ontbreken die ik graag nog een keer toe zou voegen. Dromen mag altijd toch? ;)

Een hoge kraan

Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken, zal je misschien niet veel nadenken over de kraan. Ach, wat maakt een kraan nu voor verschil? Toch heb ik nu het nadeel van een simpele kraan mogen ontdekken. In onze keuken kun je bijna geen emmer onder de kraan kwijt. Dit maakt het toch erg lastig als je de emmer ook nergens anders in huis kunt vullen met warm water. Wij houden de emmer nu een beetje schuin, maar erg praktisch is het niet. Als je de keuze hebt, dan zou ik zeker voor een hoge en eventueel zelfs een flexibele kraan gaan.

Voldoende kookruimte

Keukeninspiratie: waar je op moet lettenOp dit moment hebben wij ruimte voor vier pannen op onze keramische kookplaat. Toch merk ik dat dit niet altijd voldoende is, voornamelijk als ik heel uitgebreid kook. Als je creatief bent, dan lukt het uiteindelijk alsnog, maar het kan soms wel vervelend zijn. Let dus op bij het aanschaffen van een nieuwe keuken of een kookplaat dat je wel voldoende ruimte hebt. Ga na hoeveel pannen je gebruikt bij het bereiden van eten en hoeveel ruimte deze ongeveer in beslag nemen als ze naast elkaar staan.

Opbergruimte

Wij hebben twee hele kleine hangkastjes. Op zich prima, omdat wij het grote gedeelte van het servies in een andere kast hebben staan. Alleen als je geen ruimte hebt voor een andere kast voor het servies is het zeker goed om na te gaan hoeveel opbergruimte je nodig hebt.

Tegenwoordig zie je ook veel leuke ideeën met planken in plaats van kastjes, waardoor je veel hoger kunt gaan werken en uiteindelijk meer ruimte hebt. Aan de andere kant oogt dit vaak ook weer rommeliger, dus dit is een keuze die je maakt. Je zou ook deels voor planken en deels voor kastjes kunnen gaan, zodat je het minder mooie servies kunt wegstoppen.

Wat zou jij het liefst veranderen in jouw keuken?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Inez

    Wij zijn net een nieuwe keuken gaan kiezen en ik heb zoveel mogelijk met schuiven gewerkt! Dat is echt 1 van mijn grote frustraties aan onze huidige keuken: als er iets achteraan de kast staat, moet alles uitgeladen worden voor je eraan kunt en daarna moet je alles er ook weer netjes terug in krijgen… echt zo frustrerend bij momenten!

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP