Plastische chirurgie boost je zelfvertrouwen

Plastische chirurgie boost je zelfvertrouwen

Rondom plastische chirurgie heerst allang geen taboe meer. Volgens onderzoek overwegen steeds meer jongeren om onder het mes te gaan en kiest 66% van de vrouwen voor plastische chirurgie om het zelfvertrouwen te vergroten.

Voorbeeldfuncties en plastische chirurgie

Op televisie, YouTube en Instagram zie je tegenwoordig steeds meer influencers die iets met plastische chirurgie te maken hebben gehad. Vloggers als Monica Geuze en Beautygloss zijn er zelfs heel open over in hun video’s. Iets waardoor het voor jongeren die de vlogs kijken ineens heel dichtbij komt en natuurlijk aanvoelt.

Ik denk zeker dat hierdoor de drempel naar plastische chirurgie iets lager is geworden. Waar je voorheen misschien alleen wat informatie kon vinden op websites, kun je nu volledig zien hoe het gehele traject in zijn werking gaat. Je bouwt al een vertrouwensband op met de kliniek, waardoor je naar mijn idee gemakkelijker de stap neemt om informatie en advies in te winnen.

Onzekerheid is van alle tijden

Onzeker zijn we allemaal wel en ik denk dat dat altijd zo zou blijven. Toen ik op de middelbare school zat in de tijd zonder sociale media was ik ook onzeker. Wanneer je je niet kunt vergelijken met iemand op internet, dan ga je jezelf wel vergelijken met iemand in jouw directe omgeving. Je hebt het gevoel dat er altijd een knapper iemand is dan jijzelf, terwijl diegene die jij knapper vindt waarschijnlijk precies hetzelfde gevoel heeft. Het gras is áltijd groener aan de overkant.

[su_quote] Het gras is áltijd groener aan de overkant.[/su_quote]

Waar ik op de middelbare school heel onzeker was over mijn lichaam en mijn haar, want ik vond mezelf niet slank genoeg en had als enige uit de klas (of zelfs uit meerdere klassen) een enorme bos krullen, ben ik nu onzeker over mijn bril. Ik heb al meerdere keren op het punt gestaan om mijn ogen te laseren en bijna altijd als ik de deur uitga wil ik eerst mijn lenzen in.

Wat als het helpt?

Ik vind plastische chirurgie iets heel moois, want we hebben de mogelijkheid om dingen aan te passen als we daar onzeker over zijn of als het ons in de weg zit. Plastische chirurgie draait namelijk niet alleen om het mooier maken, maar ook om het verbeteren van het leven van vele mensen.

Zo heb ik van dichtbij meegemaakt dat een ooglidcorrectie ontzettend veel verschil kan maken. Wanneer je bovenoogleden zo zwaar zijn dat ze je ogen dichtdrukken en het moeite kost om ze de gehele dag open te houden, dan is dat absoluut geen pretje. Zware oogleden zijn nooit fijn, maar moet je nagaan dat je daar iedere dag last van hebt: dag in, dag uit. Het is iets wat crèmes en make-up niet op kunnen lossen, maar waar een ingreep voor nodig is.

Kliniek Veldhoven is één van de klinieken in Nederland die een ooglidcorrectie uitvoert. Hier wordt de behandeling uitgevoerd door een plastische chirurg, die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties en lid is van de NVCP. Wanneer je nadenkt over het ondergaan van een ooglidcorrectie of een behandeling, dan kun je bij Kliniek Veldhoven een consult aanvragen zonder verdere verplichtingen. Zo kun je kijken of het is wat je ervan had verwacht en of je het écht wilt.

Conclusie

Ik vind het goed dat het taboe op plastische chirurgie meer is gaan liggen. Als een operatie ervoor kan zorgen dat je jezelf beter voelt en minder last hebt van bepaalde ongemakken, dan is dat alleen maar mooi. Sommige ingrepen als botox vind ik alleen iets waar we voor moeten oppassen. Als dat het nieuwe beeld wordt op de middelbare scholen, dan is plastische chirurgie straks iets waar we steeds eerder aan beginnen.

Daarnaast is het wat mij betreft iets waar je eerst een lange tijd over na moet denken, het kost vaak veel geld en sommige behandelingen moeten ook bijgehouden worden. Zo is botox na 4 tot 8 maanden weer uitgewerkt en is het voor hetzelfde effect nodig om dit bij te houden, want anders komen de klachten gewoon weer terug.

Ik wil met dit artikel meegeven dat je er goed over na moet denken voordat je het doet. Laat je informeren bij bijvoorbeeld Kliniek Veldhoven met alleen echte plastische chirurgen die hiervoor jarenlange opleidingen hebben gevolgd. Als je iets aan je lichaam laat doen, dan moet het wel goed gaan en er mooier of praktischer op worden.

Wat vind jij van plastische chirurgie?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP