Wandkast maken in de logeerkamer

Wandkast maken in de logeerkamer

De logeerkamer is op dit moment een mix van een hobbykamer en een opbergruimte voor van alles en nog wat. Eén van de redenen dat ik van één gehele wand een wandkast wil maken, waarin ik alles kan opbergen en er nog genoeg ruimte overblijft om te hobby’en en te slapen.

Kijk naar de mogelijkheden

Eerst is het belangrijk om te kijken wat er precies mogelijk is en wat de eisen zijn. Zo hebben wij op dit moment een lager kastje waar apparatuur op staat, waar we graag gemakkelijk bij willen kunnen, maar willen we ook een hoge brede kast waarin we jassen en linnengoed kunnen opbergen. Daarom spraken deze BOSKOOP kasten van Woonexpress ons enorm aan qua ontwerp. Ze zijn heel praktisch en doordat ze helemaal wit zijn oogt de logeerkamer een stuk ruimtelijker.

Gebruik de volledige ruimte

Wanneer je net als ons een grote wandkast wilt creëren, dan kun je het beste gebruik maken van de gehele ruimte. Probeer dus zover als mogelijk in de hoogte en de breedte te werken, zoals je ziet in de afbeelding. Op deze manier heb je totaal niet het idee dat de ruimte kleiner wordt door een kast, maar heb je wel voor jezelf een zee aan ruimte gecreëerd! 

Meet de ruimte die je hebt op en ga voor een kast of meerdere kasten die daar precies tussen passen. Je kunt er eventueel ook één op maat laten maken, zodat je zeker weet dat je alle mogelijke ruimte kunt benutten. Dit is niet alleen mooier, maar ook een stuk praktischer. 

Werk in de hoogte

Aangezien wij gebruik willen maken van een lager gedeelte en daarnaast een kledingkast willen zetten, is het wel zo slim om met beide kasten in de hoogte te werken. Een kledingkast over de gehele wand is dan misschien niet praktisch, maar boven het lagere kastje kun je nog wel gebruik maken van planken. Op die manier heb je nog meer opbergruimte, maar oogt het ook veel meer als één geheel.

Wanneer de kast helaas niet precies past in de hoogte, maar je nog net een stukje overhoudt, dan kun je hier zelf heel simpel oplossen. Je kunt bijvoorbeeld meerdere kasten op elkaar stapelen of zelf nog kleine kastjes maken die precies bovenop de huidige kast passen. Mocht je echt handig zijn, dan kun je zelf een kast bouwen.

Werk andere spullen weg

Heb je het idee dat je met een volledige wandkast in de logeerkamer teveel opbergruimte hebt? Los dit dan slim op door andere meubels of apparaten in de kast op te bergen. Zo kun je een televisie heel gemakkelijk in een kast wegstoppen, maar ook dingen als een strijkplank of zelfs een heel logeerbed zijn in te bouwen. Zo stop je nog meer dingen weg in de wand, die uiteindelijk zorgen voor meer ruimte als alle deurtjes gesloten zijn.

Een extra wand maken

Een kast die de gehele wand inneemt oogt ontzettend strak en rustig. Alleen het probleem is dat je weer een andere wand nodig hebt om het bed tegenaan te zetten. Gelukkig kun je zelf ook een wand maken. Zo zie je op Pinterest veel kledingkasten voorbijkomen die achter het bed zijn weggestopt. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kast met schuifwanden die je wegstopt achter een andere kast, een muurtje of een gordijn. Zo heb je niet veel extra ruimte nodig, maar kun je wel de gehele ruimte benutten. Als je wel wat meer ruimte beschikbaar hebt, dan is een kast met deurtjes natuurlijk ook gewoon een optie. Met deze methode maak je in feite een verstopte inloopkast. 

Hoe zorg jij voor voldoende opbergruimte in huis?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Vincent Rondwijk

    Wat is die kast mooi geworden zeg! En wat past die goed bij de rest van het interieur! Het is inderdaad goed om naar de mogelijkheden te kijken zodat je de ruimte optimaal benut. In de hoogte werken is een goede keuze!

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP