Wie is er nou niet gek op quiche? Je kunt een quiche vullen met jouw favoriete ingrediënten. Heerlijk als lunch, tussendoortje of hoofdgerecht. In dit recept maken wij een quiche lorraine met spekjes en ui.
Dit recept bestaat uit twee delen, de bodem en de vulling. Wees gerust, het is helemaal geen moeilijk recept dus je hoeft geen keukenprinses te zijn. Door het amandelmeel is deze quiche lorraine ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij. Tip: dit gerecht is heerlijk met een frisse salade of frietjes.
Wat heb je nodig?
Wij maken de bodem van deze quiche met 3 ingrediënten:
- 250 gr amandelmeel
- 60 gr boter gesmolten
- 1 ei
Voor de vulling heb je het volgende nodig:
- ½ ui fijngesneden
- 250 gr spekreepjes
- 3 eieren
- 150 gr Gruyere kaas (geraspt)
- 1 tl Dijon mosterd
- 350 gr slagroom 35% vet
Zo maak je quiche lorraine
Volg deze instructies en je quiche staat met een uurtje op tafel.
Voor de bodem volg je de volgende stappen:
- Mix de boter, het ei en het amandelmeel tot er een gladde massa ontstaat.
- Schenk de mix in een quiche vorm en duw de mix tegen de randen aan. Zorg dat alles goed verdeeld is.
- Je bakt de bodem hierna in een voorverwarmde oven op 170 graden in 12 minuten.
- Mochten er luchtbubbels ontstaat kun je deze lek prikken en de bodem daarna goed aandrukken met een vork.
Nou dat viel mee, toch? De volgende stap is ook zo klaar.
Zo maak je de vulling:
- De spekreepjes bak je in 10 minuutjes gaar op middelhoog vuur, voeg daarna de ui toe en bak deze tot het glazig is.
- Verdeel de spekreepjes en ui over de bodem van de quiche en strooi hier geraspte kaas overheen.
- De eieren, slagroom, mosterd, peper en zout mix je in kom met een staafmixer. Daarna giet je de mix over de bodem van de quiche.
- Zet de quiche in de oven (170 graden) en bak voor 25 tot 30 minuten. Check de quiche nog even voor je ‘m eruit haalt, deze hoort geen vloeibare plekjes meer te hebben.
Eet smakelijk! Geniet van een heerlijke quiche. Je kunt hier 10 puntjes uithalen en de quiche warm of koud serveren, allebei even lekker.
Je vindt het originele recept van Makkelijk Afvallen hier.