fbpx

Cibdol Oil

Makkelijke en snelle recepten: deze 3 staan binnen 15 minuten op tafel

Makkelijke en snelle recepten: deze 3 staan binnen 15 minuten op tafel

Hoe vaak stellen jullie thuis de vraag: wat eten we vanavond? Hier komt het geregeld voor dat we het echt niet weten en geen zin hebben om die dag lang in de keuken te staan. In dit artikel deel ik drie makkelijke en snelle recepten die binnen 15 minuten op tafel staan.

Zalmsalade

Zondag eten: zalmsalade

Ingrediënten voor twee personen:
– 200 gram gerookte zalmfilet
– 150 gram gemengde salade of rucola slamelange
– 120 gram zongedroogde tomaatjes
– 1/3 komkommer
– Croutons of pijnboompitjes
– Honing mosterd dressing

Een zalmsalade is super lekker voor de warme zomerdagen. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met stokbrood, maar kunt er eventueel ook een beetje pasta doorheen doen. Het is één van de makkelijke en snelle recepten die je af en toe ook net een andere twist kunt geven, door bijvoorbeeld ingrediënten te gebruiken die je al in huis hebt.

Bereidingswijze:
Ik verdeel de salade altijd direct over de borden, zodat ik het gemakkelijk eerlijk kan verdelen. Ik begin met het verdelen van de sla en snij vervolgens de komkommer in tweeën. Hier haal ik de binnenkant eruit met een klein theelepeltje voor een lekkere bite. Dan snij ik hem in plakjes en verdeel het over de borden.

De zalm is meestal al in kleine plakjes gesneden, maar mocht dat niet zo zijn dan snij je ze zelf op deze manier. Vervolgens voeg je de zalm, zongedroogde tomaatjes, croutons of pijnboompitjes toe en sluit je af met de honing mosterd dressing. Hussel het nog even door elkaar en je maaltijd staat op tafel!

Wraps met krokante kip

Makkelijke en snelle recepten: wraps met krokante kip

Ingrediënten voor twee personen:
– 2 à 3 krokante kipschnitzels
– 4 tortilla wraps
– krop ijsbergsla
– 2 tomaten
– 1/3 komkommer
– Honing mosterd dressing

Deze wraps met krokante kipschnitzels heb ik een keer nagemaakt aan de hand van een foto in de folder van Albert Heijn. Het recept was nergens te vinden, maar gelukkig was onze samenstelling al na één keer geslaagd! Voor mij is dit één van mijn favoriete makkelijke en snelle recepten voor op zondag.

Bereidingswijze:
Bak de krokante kipschnitzels in 8 minuten gaar. Snij ondertussen de ijsbergsla in reepjes en de tomaat en komkommer in plakjes. Bak vervolgens de tortilla wraps één voor één in een grote pan totdat ze licht verkleurd zijn en leg ze op een bord.

Als alles klaar is kun je de wraps gaan beleggen. Je kunt dit aan tafel doen of ze belegd serveren. Je begint met de krokante kipschnitzels die je in stukjes hebt gesneden en verdeeld deze. Daarna beleg je hem verder met de sla, tomaat en komkommer. Je doet er nog wat honing mosterd dressing overheen en je kunt gaan eten.

Rijst met biefstukpuntjes

Ingrediënten voor twee personen:
– 200 gram biefstukpuntjes
– 400 gram Italiaanse roerbakgroente met champignons
– 200 gram (zilvervlies)rijst
– ketjap of een woksaus

Als ik vroeger bij mijn ouders thuis kookte, dan maakte ik vaak een wokgerecht. Het is super simpel, snel klaar, maar o zo lekker. Je kunt dit doen met zowel kip als biefstuk en ook in de roerbakgroente en sauzen kun je variëren.

Bereidingswijze:
Zet eerst een pannetje met water op het vuur voor de rijst en bereid deze, zoals aangegeven op de verpakking. Doe daarna olie in de wok, die je goed warm laat worden en voeg hier de biefstukpuntjes aan toe. De biefstukpuntjes bak je snel rondom bruin en daarna kun je de roerbakgroente toevoegen.

Je bakt het geheel nog 6 tot 8 minuten en voegt er vervolgens de ketjap of een andere woksaus aan toe. Dit geheel laat je nog 2 minuutjes warm worden (tenzij anders aangegeven op de verpakking) en tussendoor regelmatig roeren. Daarna ben je al klaar om het te serveren, smakelijk!

Wat zijn jouw favoriete makkelijke en snelle recepten?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP