fbpx

Cibdol Oil

Reizen naar Amerika, dit heb je nodig

Reizen naar Amerika, dit heb je nodig

Wanneer je gaat reizen naar Amerika moet je goed voorbereid zijn. Zo moet je zeker een ESTA aanvragen, maar er zijn zeker nog andere dingen waar je op moet letten voordat je boekt.

Reizen naar Amerika

Wat ontzettend gaaf dat je plannen hebt gemaakt om te reizen naar of door Amerika. Om vanuit Nederland of België naar de Verenigde Staten te vliegen zijn er verschillende dingen om op te letten. Zo heb je natuurlijk een geldig paspoort nodig, maar ook dingen als een ESTA en eventueel een visum zijn van belang. In dit artikel vind je een overzicht van alles waar je op moet letten.

Paspoort

Wanneer je buiten Europa reist heb je een paspoort nodig. Wanneer je naar Amerika gaat zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Natuurlijk moet je paspoort gedurende de reisperiode geldig zijn en het liefst iets langer. Ook hebben kinderen een apart paspoort nodig, zelfs wanneer ze staan bijgeschreven in het paspoort van één van de ouders. Wees verder voorbereid op de vragen die gesteld kunnen worden als je net een nieuw paspoort hebt. Er wordt namelijk vaak een nieuw paspoort aangevraagd wanneer mensen in het verleden gereisd zijn naar een land waar Amerika onvrede mee heeft.

ESTA

Een ESTA is een grensformulier, die je zelfs al nodig hebt wanneer je overstapt naar een andere vlucht in Amerika. Zonder ESTA is het niet toegestaan om naar of door Amerika te reizen, dus het is erg verstandig om deze aan te vragen bij het boeken van je hotel. Een visum aanvragen gaat gemakkelijk online. Je kunt dit visum het beste 72 uur voor vertrek aanvragen, zodat je zeker weet dat deze op tijd binnen is. Vaak ontvang je hem al binnen deze 72 uur, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.

Visum

Een ESTA kun je eigenlijk zien als jouw visum gedurende je bezoek aan Amerika. Met dit formulier kun je 90 dagen door Amerika reizen. Wanneer je plannen hebt om langer dan 90 dagen in Amerika te verblijven, dan kun je een officieel visum aanvragen. Dit visum is enkel aan te vragen bij de Amerikaanse overheid.

Reisdocumenten

Bij het reizen naar Amerika hebben reisdocumenten een grote meerwaarde. Zo is het van belang dat je een hotel hebt voor de eerste nacht. Dit hotel en de gegevens vul je ook in op je ESTA formulier. Naast een hotelovernachting is het nodig om je terugvlucht op orde te hebben. Het is namelijk verplicht dat je door middel van je reisdocumenten kunt aantonen dat je niet langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten, Canada of Mexico verblijft (bij een ESTA).

TSA slot

Een koffer met TSA slot is niet verplicht, maar wel aan te raden. Bij de douane in Amerika mogen ze namelijk iedere koffer, op slot of niet op slot, open maken ter controle. Een koffer met TSA slot is met behulp van een speciale sleutel altijd open te maken door de douane. Hierdoor voorkom je dat je koffer opengebroken op de bagageband komt te liggen. Anders kun je meteen opzoek naar een nieuwe koffer. Iets waar je bij aankomst natuurlijk helemaal niet op zit te wachten.

Medicijnen

Bij het gebruik van medicijnen is het slim om van te voren na te kijken wat je wel en niet mee mag nemen. Sommige medicijnen vallen in Amerika onder de Opiumwet. Kijk daarom goed na welke medicijnen niet toegelaten worden. En vraag een uitdraai van je medicijnlijst en eventuele doktersverklaringen aan.

Koffer

Je koffer is ingepakt en je bent klaar om te gaan! Controleer je wel nog even het gewicht en de afmetingen van je koffer? Meestal mag je koffer 23 kilo zijn en de afmetingen wisselen per maatschappij. Het is dus heel belangrijk om dit nog even te checken!

Reizen naar Amerika, dit heb je nodigYay, in Amerika!

Je bent aangekomen in Amerika en veilig door de douane. Dan is het tijd om je hotel op te zoeken en te genieten van je welverdiende vakantie. Soms is het shoppen in Amerika een stuk goedkoper, dan in Nederland, dus dat maakt het extra aantrekkelijk. Wel zijn er een paar kleine dingen waar je op moet letten.

Shoppen

Vaak zijn producten voor de persoonlijke verzorging, kleding en technologische spullen een stuk goedkoper in Amerika. Dat klinkt aantrekkelijk toch? Let er wel op dat je maximaal €430,- mag meenemen zonder invoerbelasting te betalen. Wanneer je toch over dat bedrag heen zit is het misschien slim om even na te kijken wat dit je dan gaat kosten of dat je beter hetzelfde product in Nederland aan kunt schaffen.

Roadtrip

De meeste mensen gaan in Amerika meteen voor een roadtrip. Als je er toch bent, dan kun je het beste zoveel mogelijk bekijken! Wanneer je een roadtrip op de planning hebt staan, plan dan voordat je weggaat wat je precies wilt zien en hoe je dat gaat doen. Ga je reizen met het openbare vervoer of huur je toch een auto voor het echte roadtrip gevoel? Het is helemaal aan jou.

Heb jij nog tips voor reizen naar Amerika? Ik ben benieuwd. 

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP