Cibdol Oil

SEO tips - beter gevonden worden in Google

SEO tips – beter gevonden worden in Google

Als blogger is gevonden worden in Google heel belangrijk. Het zorgt voor nieuwe bezoekers en een vast aantal bezoekers per maand. In dit artikel ontdek je al mijn SEO tips, lees snel verder!

SEO tips

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Je zorgt er met deze simpele SEO tips voor dat jouw website beter scoort in Google en daarmee hoger eindigt in de zoekresultaten. Wanneer iemand bijvoorbeeld zoekt op de naam van jouw blog, dan is het belangrijk dat jouw blog als eerste naar voren komt.

Het is nog mooier als ook verschillende pagina’s en berichten van jouw blog geregeld bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Zo staat bij mij het artikel Boyfriend tag op de tweede positie in Google, maandelijks lezen 300 tot 400 bezoekers dit artikel. Toch mooi meegenomen, want dit artikel schreef ik al in 2013.

In dit artikel geef ik verschillende tips om dit ook met jouw website of jouw blog te bereiken, zodat je stabiele bezoekersaantallen kunt opbouwen.

Installeer Yoast SEO plugin

De basis voor SEO tools begint bij een goede plugin. Ik heb zelf WordPress en gebruik de Yoast SEO plugin. Binnen deze plugin krijg je een heel fijn rijtje met goede resultaten (groene bolletjes), verbeteringen (oranje bolletjes) en problemen (rode bolletjes). Hier staan bijvoorbeeld tips over de lengte van het artikel, het zoekwoord en de trefwoord-dichtheid. Het is uiteraard niet verplicht om alle punten te verbeteren, want het draait uiteindelijk om de kwaliteit van de tekst. Alleen het is wel een fijne handleiding die je bij ieder artikel kunt volgen.

Verwijder foutieve links

Deze tip heb ik recentelijk pas ontdekt. Als je al heel wat jaren blogt, dan zijn veel links op je website verouderd en sommige werken zelfs helemaal niet meer. Met de Broken Link Checker plugin krijg je een overzicht van welke links niet meer werken en je moet aanpassen. Ook niet werkende links hebben invloed op je positie binnen de zoekresultaten, het is dus zeker goed om dit eens na te lopen. Ik had zelf niet verwacht dat ik veel niet werkende links op mijn website zou hebben, maar dat viel erg tegen. Ik ben op dit moment nog bezig met alles te corrigeren of verwijderen.

Maak je website sneller

Zelfs de snelheid van je website wordt meegenomen bij het bepalen van je positie in Google. Google wil namelijk haar gebruikers zo snel als mogelijk de beste resultaten geven. Je kunt de snelheid van je website verbeteren door de volgende punten toe te passen:

  • Houd de afbeeldingen zo klein mogelijk, verklein ze zover mogelijk in een fotobewerkingsprogramma of binnen de mediabibliotheek van WordPress.
  • Verwijder plugins en bestanden die je niet gebruikt. Kijk dus geregeld of je bepaalde plugins wel echt nodig hebt, maar ook of bepaalde berichten op je blog nog wel iets opleveren.
  • Installeer een cache plugin. Ik maak zelf gebruik van WP Rocket, een hele simpele plugin. Een cache plugin zet de pagina’s van PHP om naar HMTL, waardoor de pagina’s vele malen sneller geladen kunnen worden.

Zoekwoorden onderzoeken

Dit is niet de SEO tip waar je het eerst aan zou denken. Toch kan het heel belangrijk zijn om tijdens je brainstormsessies zoekwoorden te onderzoeken. Op welke woorden binnen mijn niche wordt bijvoorbeeld het meeste gezocht? Via welke zoekwoorden komen mensen op mijn blog en heb ik een artikel die hierop aansluit? Op deze manier kun je nieuwe ideeën opdoen en een artikel schrijven dat aansluit bij de zoekopdrachten van je doelgroep.

Naast ideeën opdoen aan de hand van zoekwoorden, kun je ook nagaan hoe jij een zoekopdracht zou verwoorden. Waar zou jij bijvoorbeeld op zoeken in Google als jij opzoek bent naar jouw artikel? Vaak kom je erachter dat je jouw titel, jouw URL en misschien zelfs het focustrefwoord beter zou kunnen verwoorden.

Wat is jouw ultieme SEO tip?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Jessica J.

    Dat schrijven over de zoekwoorden waarop mensen zoeken is inderdaad een goede, dat heb ik in het verleden ook al gedaan. :-)

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP