Smashbox Cover Shot Petal Metal palette

Smashbox Cover Shot Petal Metal palette

Het Smashbox Cover Shot Petal Metal palette bestaat uit 8 verschillende rosé gouden kleuren. Als je me op Instagram volgt, dan weet je ondertussen wel dat ik gek ben op deze tint. Ik ben dus heel benieuwd hoe het uit gaat pakken bij een oogschaduw palette. 

Het Smashbox Cover Shot Petal Metal palette

Smashbox Cover Shot Petal Metal paletteSmashbox Cover Shot Petal Metal paletteHet Smashbox Cover Shot Petal Metal palette is eigenlijk erg klein. Op de foto’s komt dit misschien niet zo over, maar hij doet me qua grootte denken aan een oude iPod. De inhoud van het palette is dan ook maar 6,2 gram in totaal. Helemaal niet erg, want daardoor is dit palette super handig om mee te nemen in je tas of bijvoorbeeld in je koffer voor op reis. Het spiegeltje dat in het palette zit maakt dat nog makkelijker!

Wanneer je de verpakking van het palette heen en weer beweegt komt er een soort explosie tevoorschijn. Daarom verschillen de foto’s van het palette van elkaar. Ik vind dit een leuke creatieve toevoeging en het is een goede weerspiegeling van het merk Smashbox. De explosie spat namelijk van het kleine doosje af.

De 8 verschillende kleuren

Smashbox Cover Shot Petal Metal paletteSmashbox Cover Shot Petal Metal paletteHet palette was bij mij helaas tijdens de verzending gebroken. Het was alleen de highlighter, maar doordat dit nog een klein beetje los zit verspreidt de poeder de hele tijd over het palette. Ik heb hem ontvangen ter review, dus vandaar dat ik hem niet terug had gestuurd.

Maar goed, de 8 verschillende kleuren zijn stuk voor stuk in een rosé gouden tint. Ik vind dit persoonlijk ontzettend mooi. Ook de highlighters en matte kleuren in het palette matchen goed bij de rest en zijn daardoor fijn om mee te werken.

   We created this palette to be a wearable rainbow of rose gold. Each petal-soft pigment glides on in one swipe and beautifully blooms on lids to create effortless matte day looks and sultry metallic evening looks.

De swatches

Smashbox Cover Shot Petal Metal paletteVan links naar rechts: Fresh Stem, Opal Rose, Nude Rose, Rose Quartz, Floral Support, Rose Rocked, XO Vlada, Coffee Blossom.

Bij de swatches was ik direct onder de indruk. De oogschaduw is heel zacht en een tikkeltje romig. Hierdoor hoef je echt maar één keer over de oogschaduw heen hoeft te gaan voor een geweldige swatch. De highlighters zijn wat lichter van kleur dan de andere oogschaduws uit het palette, maar verder ben ik heel tevreden.

De ooglook

Smashbox Cover Shot Petal Metal paletteMet dit oogschaduw palette kun je veel kanten op, maar door de gepigmenteerde oogschaduw moet je wel oppassen dat je niet een te heavy ooglook creëert voor overdag. Voor deze look heb ik gebruik gemaakt van de kleur Rose Rocked op mijn ooglid, Nude Rose in mijn crease en Fresh Stem als highlighter onder mijn wenkbrauw en in mijn ooghoeken. Ik vind dit zo zelf een mooie hedendaagse look die mijn ogen eruit laat springen!

Conclusie

Ik ben heel tevreden over dit palette. Hij is super goed gepigmenteerd en na wat oefenen kun je er zowel rustige als zwaardere looks mee maken. Ook is de oogschaduw heel fijn van structuur, waardoor hij gemakkelijk en snel aanbrengt. Je hebt slechts één laagje nodig van iedere kleur. Wel is het palette erg klein en in verhouding aan de duurdere kant. Je betaalt namelijk €31,50 voor dit kleine palette van 6,2 gram, maar wat mij betreft is hij dat geld zeker waard.

Het Smashbox Cover Shot Petal Metal palette is verkrijgbaar bij Douglas voor €31,50.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP