Sony soundbar HT-SF200 review

Sony soundbar HT-SF200 review

Een soundbar stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Deze Sony soundbar HT-SF200 past met zijn formaat perfect in onze kleine woonkamer. Is dit het perfecte Kerstcadeau voor dit jaar? 

Sony soundbar HT-SF200

Sony soundbar HT-SF200 reviewWij hebben een vrij kleine woonkamer, waardoor het installeren van een geluidssysteem al snel een beetje overdreven is. Een soundbar was daarom een mooie uitkomst en deze Sony soundbar HT-SF200 is slechts 58 centimeter breed en 6,4 centimeter hoog. Aangezien wij onze televisie hebben opgehangen past hij er precies onder en neemt hij vrijwel geen plek in beslag. Het oogt daardoor helemaal niet storend, maar juist heel strak en netjes.

Sony soundbar HT-SF200 reviewDe Sony soundbar HT-SF200 kun je op verschillende manier koppelen met één van je apparaten. Wanneer je een nieuwe Sony televisie hebt, dan kun je de soundbar draadloos verbinden met je televisie. Je kunt hem ook op je televisie aansluiten door middel van HDMI ARC of een optische kabel. Voor het afspelen van muziek vanaf je telefoon, tablet of laptop kun je verbinding maken met bluetooth of je kunt het apparaat verbinden met een USB-aansluiting.

Het is een 2.1-kanaals soundbar. Dit betekent dat er twee speakers en een subwoofer ingebouwd zitten. De twee speakers zijn naar voren gericht en zorgen voor krachtige, heldere middentonen. De subwoofer voegt een fijn basgeluid toe. De Sony soundbar HT-SF200 is ook voorzien van S-Force Pro Front Surround. Hierdoor hoor je het geluid om je heen en heb je het idee dat je midden in een film zit.

Sony soundbar HT-SF200 review

Sony soundbar HT-SF200 reviewDe soundbar is verpakt in de doos met twee handleidingen, een afstandbediening en een optische kabel. Bij het uitpakken van de Sony soundbar vond ik hem eigenlijk al een stuk groter en zwaarder dan ik had verwacht. Ik testte hem eerst uit met bluetooth door hem te verbinden met mijn telefoon. Dit ging erg snel en gemakkelijk, waardoor ik mijn muziek binnen een mum van tijd kon afspelen via de soundbar. Iedere keer als nu mijn bluetooth aanstaat en ik de soundbar aanzet zijn ze automatisch met elkaar verbonden en kan ik meteen aan de slag.

Wij hebben ervoor gekozen om de soundbar te koppelen aan onze televisie met HDMI ARC. Er is geen HDMI-kabel bijgeleverd, maar dit is naar mijn idee wel de aanbevolen optie. Door te verbinden met HDMI ARC kun je namelijk ook de soundbar bedienen met de afstandsbediening van je televisie en heb je in feite maar één afstandsbediening nodig. Toch hebben wij ze geregeld allebei bij de hand, omdat je op de afstandsbediening van de soundbar kunt wisselen van geluidsfuncties.

Je kunt op de afstandsbediening kiezen voor automatisch, bioscoop, muziek, standaard, nacht en stem. Voor televisieprogramma’s zetten wij hem eigenlijk altijd op standaard en voor films of series zet ik hem graag op cinema. Dit geluid is naar mijn idee wat voller, waardoor het geluid in films beter naar voren komt. Wanneer we muziek afspelen zetten we hem uiteraard op muziek en verder hebben we alleen de stemmodus alleen af en toe gebruikt. Deze is vooral erg handig voor Nederlandse films als de stemmen heel zacht zijn en de omgevingsgeluiden erg hard, maar de stemmen worden dan wel heel erg geboost.

Sony soundbar HT-SF200 reviewWe gebruiken de soundbar sinds we hem hebben eigenlijk altijd. Hij springt tegelijkertijd aan met onze televisie, dus daardoor kun je hem eigenlijk nooit vergeten. Wanneer hij een keer in slaapstand is gegaan en je vervolgens de televisie aanzet, dan merk je het verschil direct. Het geluid van de soundbar is veel voller, duidelijker en heeft meer diepte. De subwoofer is daarbij een leuke toevoeging, want wanneer je vaak muziek luistert zul je merken dat je de bas al snel wat harder zet.

Conclusie

De Sony soundbar HT-SF200 is echt een toevoeging aan onze woonkamer en de televisie. Hij maakt het geluid tijdens het kijken van films, series en televisieprogramma’s een stuk aangenamer om naar te luisteren. Daarnaast is het erg fijn dat je meteen je telefoon kunt koppelen aan de soundbar en zo gemakkelijk muziek op zet als er visite is. Wat mij betreft is dit een perfect Kerstcadeau voor iedere gadgetfreak, zowel man als vrouw. Het is zijn geld meer dan waard en maakt het kijken van series nu nóg leuker!

De Sony soundbar HT-SF200 is verkrijgbaar voor €156,- bij o.a. Bol.com en Coolblue.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP