Funq Wear steunkousen review

Funq Wear steunkousen review

Nog nooit eerder heb ik steunkousen gedragen, maar ik was altijd al nieuwsgierig naar het effect op mijn benen. Daarnaast zijn compressiekousen tegenwoordig helemaal niet suf, kijk maar snel mee naar de Funq Wear steunkousen review!

Waarom draag je steunkousen?

Ik heb voorheen nooit steunkousen gedragen. Ik wist er eigenlijk vrij weinig vanaf totdat ik een keer research ging doen voor een artikel. Ik las dat er niet alleen medische compressiekousen waren voor mensen met klachten, maar ook steunkousen die preventief gedragen kunnen worden. Zo kun je steunkousen dragen als je last hebt van spataderen, trombose of oedeem, maar je kunt ze ook dragen om je benen te ontlasten tijdens de zwangerschap of voor lange (vlieg)reizen. Op deze manier heb je minder last van vermoeide en zware benen.

Funq Wear steunkousen

Bij het uitkiezen vielen mijn ogen meteen op het merk Funq Wear. Dit merk heeft hele hippe sokken en kousen, maar maakt zoveel mogelijk gebruik van duurzame en biologische materialen. Ze zijn dus niet alleen opvallend qua stijl, maar ook qua gedachte. In totaal heb ik twee paar compressiekousen uitgezocht. Beide kousen lopen tot aan de knie, maar het zijn één paar katoenen kousen en één paar transparante kousen.

Funq Wear steunkousen review

Het eerste paar steunkousen die ik tegenkwam zijn zwarte kousen met een diamant erop. Deze Funq Wear kousen zijn verkrijgbaar met meerdere motieven geïnspireerd op ‘old school tattoos’. De sokken zijn gemaakt van biologisch katoen en je voelt dat ze van een hele hoge kwaliteit zijn. De stof is namelijk erg dik en je voelt meteen de werking. Voor mij was het de eerste keer dat ik een compressiekous aantrok en ik merkte al direct hoe strak deze zitten om je onderbenen te ondersteunen. Het is even wennen met aandoen, maar je krijgt ze na een beetje oefenen gemakkelijk aan.

De kousen lopen tot de knie, waardoor ze perfect zijn om je benen deze winter warm te houden! Doordat ze zo strak zitten is het eveneens erg makkelijk om ze onder een broek te dragen, je merkt er vrijwel niets van. Je voelt alleen, met name de eerste keer bij het dragen, dat ze echt wel strak zitten en flink wat druk uitoefenen. Ik was hierbij in het begin bang dat ik daardoor juist een andere houding aan zou houden bij het lopen en misschien zelfs meer pijn zou hebben. Alleen ik was snel gewend aan de druk op mijn benen en na een halve dag had ik eigenlijk nergens last meer van. Toen ik ze ‘s avonds uittrok voelde dat wel even als een opluchting, maar toen ik in bed ging liggen merkte ik dat werkelijk niets pijn deed aan mijn benen. Geen spierpijn, geen pijnlijke enkels en ook geen vermoeide benen. Het in slaap vallen gaat op deze manier een stuk makkelijker!

Funq Wear transparante steunkousen

Funq Wear steunkousen review

Voor het tweede paar wilde ik iets wat ik gemakkelijker in hakken of onder een jurkje zou kunnen dragen. Ik kwam uit bij de Funq Wear transparante kousen met een heel mooi afgewerkt randje. Bij het openen van de verpakking ontdekte ik dat er achter dit randje een siliconen rand verwerkt zit, waardoor de kniekous de gehele dag mooi op zijn plek blijft zitten. Daarnaast hebben deze kousen een massagezool.

De kousen die wat mij betreft veel weg hebben van pantykousen zijn erg dik van structuur en jammer genoeg net iets lichter dan mijn huidskleur. Hierdoor kan het een beetje gek ogen als je nog een stukje van mijn blote benen ziet, maar als ik bijvoorbeeld laarsjes draag en een langere jurk of broek valt het bijna niet op. De kousen zijn tot mijn verbazing erg stevig en zijn misschien nog wel steviger dan de katoenen kousen. Ik heb deze al een aantal keer gebruikt in mijn laarzen met hak, waardoor ik de laarzen zo aankrijg door de gladde stof en ik er heel de dag op kan lopen zonder al te veel pijn. Zeker wanneer ik ‘s avonds de steunkousen uittrek heb ik absoluut geen idee dat ik die dag heel de dag op hakken heb gelopen.

Conclusie

Ik ben heel erg blij dat ik er voor heb gekozen om deze steunkousen te reviewen. Het heeft mijn ogen echt geopend en mij bewezen dat steunkousen voor iedereen een uitkomst kunnen zijn. Aangezien ik nu nog maar twee paar heb kan ik ze niet iedere dag aan, maar ik ga ze zeker twee keer per week dragen! Daarnaast gaan ze absoluut mijn koffer in voor mijn stedentrip naar Londen, zodat ik na een hele dagen lopen een stuk minder last heb van mijn benen.

De Funq Wear steunkousen zijn verkrijgbaar bij Butik21 vanaf €18,90.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP