Cibdol Oil

Toscane Reisverslag: Florence #4

florence
Florence, een andere bekende stad uit de streek Toscane. Dit is onze vierde stedentrip uit de meivakantie. Florence heeft een heleboel verschillende bezienswaardigheden, waaronder de Ponte Vecchio die ik dolgraag wilde bezoeken. Een brug over het water met winkeltjes aan de zijkanten, dit zijn enkel juweliers. Oftewel een brug vol met goud en zilver. Naast deze brug is er nog veel meer te zien en ik neem jullie vandaag mee in mijn avontuur, mijn dagje Florence.

florence
Santa Maria del Fiore

De dom van Florence is aan de buitenkant erg indrukwekkend. Je kunt hem eigenlijk niet ontwijken. De naam van de dom, Santa Maria del Fiore, betekent Heilige Maagd van de Bloem. In Florence staan veel dingen gelinkt met bloemen, zelfs het symbool van de stad is een lelie. Het is één van de grootste kerken ter wereld. Aan de overkant van deze dom staat een prachtige deur, die ze toen ik er was helaas aan het renoveren waren, er viel voor mij dus weinig te zien of te fotograferen. Maar goed, de dom zelf is al indrukwekkend genoeg, de details zijn perfect, je kunt van alles ontdekken als je er eventjes naar kijkt. Het was op deze dag ook helemaal niet erg om even voor de dom te moeten wachten om naar binnen te mogen, het was een super warme dag! De dom is trouwens gratis te bezoeken.

florence
Aan de binnenkant vond ik de dom een enorme tegenvaller, hij is wel enorm groot, kijk maar eens hoe klein de mensen zijn in vergelijking met het gebouw. Maar ik heb wel mooiere kathedralen gezien in Toscane tijdens mijn vorige stedentrips.

florence
De dom heeft wel een prachtige koepel met een schildering. Je ziet een heleboel personen terugkomen in deze schildering en dit is dan ook het drukste fotografieplekje in de kathedraal. Iedereen staat onder de koepel te fotograferen. Naast deze koepel vond ik het mozaïek nog een pluspunt, mooie heldere kleuren en figuren. Door het vele licht waren deze wat minder goed te fotograferen.Piazza della Signoria

Het Piazza delle Signoria is het gedeelte waar je moet zijn als fashionfreak, met winkels als Chanel en Furla. Naast de vele winkels zijn er ook veel beelden te vinden, waaronder een andere replica van de David van Michelangelo die voor het Palazzo Vecchio staat. Het Palazzo Vecchio dient op dit moment als stadhuis en museum. Het is zeker een leuk pleintje om even overheen te lopen en even de verschillende standbeelden te bekijken. En natuurlijk even de etalages te bekijken van de chique winkels.


Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio, mijn reden om naar Florence te gaan. Het is echt een leuke gekleurde brug, alleen het water was op ons moment echt vies. Ik neem aan dat dit niet altijd zo is, omdat ik foto’s heb gezien met blauw water, tenzij dit natuurlijk gephotoshopt is. De Ponte Vecchio was erg leuk om eens een keer echt te bewonderen. De brug staat nog steeds volledig vol met juweliers, die de duurste horloges en sieraden verkopen, even leuk om naar binnen te kijken. De brug heeft een geheime gang, die de adelen gebruikten om over te steken. Deze geheime gang is slechts een paar maanden te bezoeken en daarnaast betaal je er ook nog veel geld voor. Dit hebben wij dus niet gedaan. Toen we daar uiteindelijk liepen werd het wat bewolkter, maar dat maakte het uitzicht en de bezienswaardigheden niet minder mooi.


De buste van  Benvenuto Cellini staat vanaf 1900 midden op de brug. Hij staat hier, omdat vroeger iedere kunstenaar begon met een carrière als goudsmid en hij was de laatste persoon die dat deed. Dit was een traditie in Florence en hij heeft zijn hele leven de edele metalen bewerken.


Aan één kant van de brug beschik je over dit uitzicht, de andere kant heeft weer een volledig ander uitzicht, maar ik ga natuurlijk niet alles verklappen. Ik vind het uitzicht zo vrolijk, leuk gekleurde huisjes aan het water met in de verte nog een andere brug, een stuk saaier als de brug waar ik op dit moment op sta.


Palazzo Pitti

Het paleis was eerst eigendom van Luca Pitti, afkomstig uit een adellijke familie die 300 jaar lang de rijkste familie was van Florence. Later kwam het terecht in de familie Medici. Het paleis beschikt over een grote kunstcollectie en een tuin. We hebben het paleis niet bezocht, maar het voelde al fijn om voor zo’n groot paleis een ijsje te eten.


Piazzale Michelangelo

We liepen helemaal naar boven voor het Piazzale Michelangelo, hét uitzichtpunt van Florence met onder andere een replica van de David. Die er blijkbaar voldoende zijn gemaakt. Het is echt een groot standbeeld en een heel mooi uitzicht, maar je moet er wel even voor klimmen. Je beklimt de berg door middel van een asfaltweg en vervolgens een trap, ik had de klim eerlijk gezegd een beetje onderschat. Maar het klimmen is zeker de moeite waard, bovenaan zijn nog wat eet- en drinkkraampjes te vinden en er zijn voldoende bankjes om uit te rusten.


Dit is onder andere een uitzicht die je hebt, je hebt een uitzicht van ongeveer 180 graden, dus je kunt bijna de gehele stad van bovenaf waarnemen. Fijn om nog even na te gaan wat je al hebt bezocht en wat je nog moet bezoeken. Voor ons was dit het eindpunt, we moesten nog naar beneden wandelen, maar daar eindigde ons dagje. Weer moe, maar voldaan!

Toscane blijft me verrassen.

 • Reacties ( 5 )

 • avatar
  Wendy

  Leuk verslag met mooie foto’s. Ach wat zou ik daar graag ook eens heen willen.

 • avatar
  Svenja

  Wauw, wat een mooie foto’s heb je gemaakt <3 Zo te zien is het echt een pr-ach-tige stad <3

 • avatar
  Manon

  Weer een mooi verslag met prachtige fotos !

 • avatar
  De Dotties

  Wauw hier zo ik ook wel eens een reisje naartoe willen maken!

 • avatar
  Karlien – Polished Cats

  prachtige foto’s!
  En leuk post

  liefs,
  Karlien

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP