fbpx

Cibdol Oil

Toscane Reisverslag: Lucca #2

lucca
Na ons bezoekje aan Pisa hadden we nog tijd over. We besloten door te rijden naar Lucca. Lucca ligt zo’n 25 kilometer van Pisa af . De steden liggen dicht bij elkaar, gemakkelijk om in één dag te doen, ook al waren het vroeger rivalen van elkaar. Wanneer je Lucca binnenrijdt kan je eigenlijk de stadsmuur niet missen. Dit is de muur die Lucca vroeger heeft beschermt voor de rivier, maar ook voor hun rivalen. 

lucca

De stadsmuur

De muren staan volledig rondom Lucca en vormen eigenlijk één geheel met het landschap. Zo groeit er gewoon gras op gedeeltes van de muren. En er rijden gewoon auto’s door de poorten heen, alsof het niets is. Wij hadden behoorlijk wat haast, want onze buikjes rammelden. We hadden begrepen dat er op het piazza dell’anfiteatro, een groot plein in de vorm van het oude amfitheater, verschillende terrasjes waren. We besloten zo snel mogelijk, met onze kleine kaart, de weg daar naar toe te vinden.

lucca

Piazza dell’anfiteatro

Het duurde even, maar toen we eindelijk aan waren gekomen ploften we meteen neer op het eerste beste terrasje. We bestelden alle vier een pizza. Even keken we om ons heen, je kan je amper voorstellen dat hier een amfitheater heeft gestaan, al zie je wel duidelijk dat het plein rond is. Het is een gezellig en klein pleintje naar mijn idee, misschien komt dat ook door de markt. De markt verkoopt vooral bloemen. De pizza was helaas niet lekker, dat valt dan tegen als eerste pizza in Italië. We liepen nog snel een rondje over de markt en besloten naar de winkelstraat te lopen, om vervolgens terug te gaan naar de caravan.

lucca

Winkelen

In het stadje Lucca heb je één bekende en gezellige winkelstraat, genaamd Via Fillungo. Via Fillungo is een winkelstraat vol met merken, zoals KIKO en Liu Jo, oftewel goedkope merken maar ook chique winkels. Ik vind het altijd heerlijk om bij dit soort winkels door de etalage te kijken. Lucca heeft een middeleeuwse uitstraling, dat voegt toch wel wat toe aan de sfeer van het winkelen.

We namen snel afscheid van Lucca, moe en voldaan. Met veel minder foto’s kwam ik thuis, ik had alleen foto’s genomen van het plein, daarom heb ik in dit artikel twee foto’s van anderen gebruikt. De volgende dag bezoeken we weer wat nieuws en dat zien jullie volgende week!

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Ron

  Heelrijk verhaal! Bij het lezen proef ik die echte Italiaanse pizza. Zoals je die nergens het beste krijgt dan in het echte Bella Italia!!

 • avatar
  Ines

  Ziet er wel een fijn stadje uit, wat jammer dat de pizza tegenviel.

 • avatar
  Bertine

  daar wil ik ook eens naar toe! lijkt me leuk! leuk ook om te zien dat je er goed kunt shoppen

 • avatar
  chitchatontherocks

  Mooie foto’s, ik wil ook een keer op reis naar Italië. Al was het maar voor het lekkere eten ;-).

 • avatar
  Lies

  Ziet er heel erg mooi uit! Vooral ook die middeleeuwse uitstraling vind ik erg mooi.

 • avatar
  Edward

  Voor goede pizza moet je meestal juist niet op het eerste het beste terrasje zijn. Die vind je nét om de hoek, even buiten het toeristisch drukke verkeer. Wel een mooi stadje. Ben je ook op die toren met die bomen geweest?

  • avatar
   Esmée

   Dat klopt, maar die fout maak je al snel als je hongerig bent! Nee, jammer genoeg niet. Ik heb helaas niet alles wat ik wilde zien gedaan, één week is veel te kort voor Toscane en vooral als het veel regent. x

 • avatar
  Manon

  Het ziet er echt mooi uit daar!

 • avatar
  Jana

  Ik hou wel van die authentieke steegjes :)

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP