fbpx

Cibdol Oil

Ik heb geen inspiratie meer..

geen inspiratie
Dagelijks was ik bezig met m’n blog; hey, dat is echt een leuk idee en dit kan ik zo goed gebruiken voor mijn blog. Totdat ik in de vakantie 7 dagen lang niet aan mijn blog hoefde te denken, iets wat normaal altijd in mijn ritme zat. Mijn ritme werd verstoord en ik heb me 7 dagen geweldig kunnen ontspannen, geen gedachtes aan ook maar iets dat in mijn ritme thuishoort. Terug thuis was mijn ritme verstoort, ik moest weer hard aan de slag, terwijl ik geen inspiratie meer kon vinden..

geen inspiratie
Inspiratie verdwenen, hoe dan?

Hoe kan je nou geen inspiratie hebben als je een heerlijke week in Italië hebt doorgebracht? Dat is toch een land waar je extreem veel nieuwe inspiratie vandaan kunt halen? Dat klopt helemaal, daar zullen de aankomende weken de maandagen op mijn blog ook volledig door in het teken staan. Het is iets waar ik eindelijk even kon ontspannen, echt even rust vinden. Waardoor bloggen voelde als een eerste schooldag, geen pretje als je volledig ontspannen en uit het ritme bent. Als je weet dat je 7 dagen niet hoeft te bloggen, dan denk je er ook niet aan. Net als dat je niet of zo weinig mogelijk aan school denkt in de vakantie of in het weekend. Er was genoeg inspiratie te vinden, maar deze inspiratie telde niet mee voor mijn blog. Ik heb deze inspiratie laten liggen in Italië.

geen inspiratie

Hoe ga ik de inspiratie weer terugvinden?

Ik ga even mijn ritme herpakken, wennen aan het feit dat ik weer (bijna) iedere dag een blog moet schrijven. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor jullie, de lezers. Ik heb het wellicht druk op dit moment, maar ik heb het wel eens drukker gehad. Toch denk ik dat het ritme herpakken niet het enige is, inspiratie komt niet alleen uit het ritme.

Naast het ritme, wat gedeeltelijk de creativiteit belemmert, maar voor mij toch een grote inspiratiebron is. Doordat ik alles wat ik om me heen zie ook werkelijk meeneem voor mijn blog. Ik ga daarom wat meer opletten op wat er om me heen gebeurd, wat is er op dit moment in het nieuws, wat is populair? Niet alleen maar naar mijn smartphone staren, waar een heleboel te zien en te lezen is, maar ook even om me heen kijken. Denk niet alleen maar in de wereld van je smartphone, er bestaat ook nog radio, televisie en tijdschriften. Media waar veel inspiratie te vinden is. Wat zie ik buiten? Wat zie ik als ik naar de mensen om me heen kijk? Er is genoeg inspiratie te vinden in het dagelijks leven, het leven wat iedereen om zich heen heeft.

Ik ga ook nog wat dingen toevoegen aan het standaard leven, voor meer variatie. Variatie zorgt ervoor dat je altijd wat nieuws doet en nieuwe dingen zorgen voor nieuwe inspiratie en inzichten. Vandaag ben ik op tijd klaar met school, als ik aan kom in het dorp fiets ik niet meteen naar huis, zoals gewoonlijk, maar ga ik eerst naar de Action. In de Action ga ik op zoek naar een cadeautje voor mijn moeder, die donderdag jarig is. Leuk om te doen, maar ook inspiratievol. Wat ga ik kopen? Zie ik onderweg of in de Action nog andere dingen waarover ik kan vertellen? Donderdag wordt een shopdagje, met mijn moeder, veel te lang geleden natuurlijk! Maar hier kan ik ook weer blogartikelen en eventuele inspiratie vandaan halen. Hoe ziet de stad eruit waarin we gaan shoppen? Wat hebben we allemaal gekocht? En vrijdag is het eindelijk weer tijd voor de Efteling, iets wat ik echt gemist heb, ik ben al meer dan twee weken niet geweest.. In de Efteling kom je altijd nieuwe en leuke dingen tegen om over te bloggen, echt een inspiratiewereldje. Er is dus genoeg te doen!

geen inspiratie
Conclusie

Het dagelijks leven zit vol met inspiratie, je moet er alleen uithalen wat erin zit. Je dagen vol plannen met leuke dingen en niet alleen je dagelijks ritme, ook al is je ritme belangrijk. Let goed op alles wat om je heen gebeurd, verberg je hoofd niet in je smartphone. Zorg ook voor meer variatie, doe dingen die je normaal gesproken niet vaak doet of dingen die je vaker zou willen doen. Variatie kan ook minder tijd kosten dan een gehele dag, denk bijvoorbeeld aan een andere route fietsen naar huis. Daardoor moeten je hersenen nadenken over de route en fiets je meer met bewustzijn. Hou je gedachten bij het nu, nu gebeurd er genoeg om van te genieten. Geen inspiratie is voor nu hopelijk verleden tijd.

Heb jij nog tips voor inspiratie?

 • Reacties ( 19 )

 • avatar
  Jouvence

  inspiratie komt vanzelf en alleen wat posten wanneer jij dat wilt/aan kunt, het moet geen verplichting worden ♥

 • avatar
  Melissa

  Ik heb dit probleem ook al eens gehad,het beste wat je kunt doen is het even laten rusten. Wanneer je er weer mee begint moet je het ook zeker niet doen omdat je het als een verplichting ziet, dan zit je na een tijd namelijk weer met hetzelfde probleem en is het niet leuk meer. Liever wat minder artikels dan :)

 • avatar
  Shivani | BYSHIVANI

  Ik heb daar ook eens last van gehad, maar bij mij is het minder omdat ik ook niet elke dag post. Er zijn soms dagen waarop ik geen enkele post weet te bedenken, maar dan doe ik er op een ‘inspiratievolle’ dag weer 3 blogposts..’In het nu leven’ , dat is het ja! Hopelijk kom je er snel weer bovenop!

 • avatar
  Isabel

  Ik heb hier ook wel eens last van. Maar gelukkig kom ik er altijd wel weer bovenop, dus jij hopelijk ook!

 • avatar
  Romy | Big Cozy Sweater

  Ik heb af en toe het zelfde probleem!

 • avatar
  Isabel

  Ik snap je heel goed, ik had er ook een tijdje last van!

 • avatar
  Wendy

  Inspiratie komt juist om de momenten dat je het niet zoekt. Tenminste, dat ontdek ik altijd. En ja, een verstoort ritme werkt bij mij ook niet bevorderlijk. Ik heb net de feestweek in het dorp achter de rug en mijn blog ligt gelijk op z’n gat. Maar ach, het komt wel weer. Ook bij jou! Dat weet ik zeker.

 • avatar
  Deborah

  Succes ermee, ik heb hetzelfde probleem! Maaruh, zie ik daar Siena? :)

  • avatar
   Esmée

   Dat is inderdaad Siena, een heerlijke stad trouwens! x

 • avatar
  Sarah

  Vervelend dat je geen inspiratie hebt. Heeft vast iedereen wel eens! Het komt vanzelf wel weer :)

 • avatar
  Jana

  Vervelend maar denk dat dit iets is dat iedere blogger wel eens meemaakt ! Niets om je zorgen over te maken x

 • avatar
  Stéphanie

  Erg vervelend om mee te maken! Maar wat betreft inspiratie kun je altijd nog challenges kiezen en op je blog doen. Ik merkte zelf op mijn site dat mensen er interesse in hadden als ik een challenge ging doen. :)

 • avatar
  Julie

  Ik heb zelf echt nog stapels foto’s en artikels die nog uitgetypt moeten worden, inspiratie genoeg! :p

 • avatar
  Sanne MakeupGorgeous

  Lijkt mij best vervelend. Gelukkig heb ik dit nog nooit gehad, maar ik blog dan ook niet dagelijks. Ik denk dat dat ook wel een verschil maakt. Veel succes met het vinden van inspiratie!

 • avatar
  Vanessa

  Ik denk dat elke blogger dit wel eens meemaakt, zeker als je (bijna) iedere dag blogt. Wanneer ik geen inspiratie heb, dan laat ik het enkele dagen zo, en meestal komt de inspiratie vanzelf terug. Ook naar buiten gaan helpt. Je hoeft niet voor je laptop te blijven zitten om inspiratie op te doen. Zie het bloggen ook niet als een verplichting, het moet leuk blijven om te doen. Ik wens je alvast veel succes, het komt zeker goed! X

 • avatar
  Manon

  Ik heb eigenlijk het probleem nog niet gehad, maar dat zal vast wel een keer komen. Ik probeer altijd dingen te zoeken waar ik over kan schrijven. En soms als ik denk nee dat past niet bij mijn blog dan doe ik het toch en dan vinden mensen het juist heel leuk.

 • avatar
  Manon

  Wat vervelend dat je even een beetje inspiratieloos bent, ik denk dat iedere blogger dat zo af en toe wel eens heeft, als je het maar leuk blijft vinden want als je het bloggen als verplichting gaat zien dan word het voor jezelf maar ook voor je lezers minder leuk. Misschien ontvang je binnenkort wel een leuk mailtje voor je blog, dat geeft mij altijd weer hoop en zin en af en toe lekker shoppen, met vriendinnen kletsen en veel andere blogs lezen en dan komt het helemaal goed!

 • avatar
  Beautytalk

  Ik heb momenteel hetzelfde probleem.. ik ben bezig met de aankoop van een nieuw huis en de verkoop van mijn huidige huis. Mijn dochter moest een heelkundige ingreep ondergaan, stress op het werk. Ik zit hier dus voor me uit te staren en heb nul komma nul inspiratie! Ik ga je tips opvolgen :)
  Eefje

 • avatar
  Denise

  Je inspiratie komt vanzelf wel weer! Zie het bloggen niet als een verplichting, als je een dag geen inspiratie hebt dan post je gewoon een dag geen artikel. Je volgers begrijpen dat echt wel. Komt goed!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP