Urban Alchemy salt scrub & conditioner

Urban Alchemy salt scrub & conditioner

Het Duitse merk Urban Alchemy is eindelijk in Nederland gelanceerd. Ze hebben de Opus Magnum lijn uitgebracht. Dat staat voor de hoogste kwaliteit en het beste resultaat. Deze lijn bestaat uit twee vegan producten: de salt scrub shampoo en een hydraterende, verzachtende conditioner. Tijd om deze eens uitgebreid te testen! 

Urban Alchemy – Opus Magnum

Opus Magnum staat letterlijk voor ‘het grote werk’. Urban Alchemy pakt haar lancering in Nederland groots aan en brengt twee innovatieve vegan producten op de markt. Eén van deze innovatieve producten is de salt scrub shampoo. Dit is een shampoo met scrubdeeltjes om overtollig talg en dode huidcellen van je hoofdhuid te verwijderen. Ik heb nog nooit eerder een scrub gebruikt voor mijn haar, maar dat maakt me alleen maar nieuwsgieriger!

Daarnaast is de conditioner voorzien van vitamine B5 en panthenol, wat zorgt voor zacht en gehydrateerd haar. Je kunt de producten zowel los als samen gebruiken, maar als je ze samen gebruikt dan zorgt dat voor het beste resultaat.

Salt scrub cleanse

Urban Alchemy salt scrub & conditionerDe salt scrub cleanse heeft de structuur van een harde scrub. De scrubdeeltjes van zeezout zijn vrij grof en er zitten er ook best veel in verwerkt. Ik was best benieuwd hoe mijn hoofdhuid en haar hierop zou reageren, aangezien ik best een droge huid en droog haar heb. Je masseert de scrub eerst op je hoofdhuid, vervolgens gaat het schuimen en kun je het langzaam verdelen over de rest van je haar.

Ik moet zeggen dat ik het heel fijn vond om mijn hoofdhuid te scrubben. Je hebt echt het idee dat je het extra goed verzorgd! Je hebt eigenlijk maar een klein beetje nodig om je haar mee te wassen, want de shampoo schuimt enorm en verdeelt erg gemakkelijk over de rest van je haar. Het uitspoelen gaat door de structuur van de shampoo erg makkelijk. De shampoo is namelijk heel glad waardoor de scrubdeeltjes gemakkelijk in het geheel opgaan. Je haar is snel uitgespoeld en daarna kun je aan de slag met de conditioner voor de finishing touch.

Hydraterende & verzachtende conditioner

Urban Alchemy salt scrub & conditionerDe Urban Alchemy conditioner is ontzettend voedend. Hij is perfect om je haar na de zoutscrub extra te verzorgen. Als je deze conditioner gebruikt, dan voelt je haar de rest van de dag aan. Daarnaast was mijn haar veel minder pluizig en veel beter in model te houden. Vooral in combinatie met de shampoo vind ik deze conditioner erg fijn, op zichzelf is hij voor sommige dagen misschien iets te voedend en dan kan hij je haar ook een beetje verzwaren.

Conclusie

Ik vond het heel fijn om mijn haar met deze twee producten eens extra te verzorgen. Mijn haar is van zichzelf best droog, maar deze producten hebben mijn haar echt een boost gegeven. Ik denk dat de shampoo voor iedere haarsoort veel goed kan doen. Hij zorgt er echt voor dat je je hoofdhuid goed verzorgd en geeft het een salty touch. Het voelt een beetje alsof je net van het strand komt, maar dan voelt het ook nog eens ontzettend schoon. Voor mijn droge haar was het ideaal om daarna gebruik te maken van de conditioner, maar ik weet niet of dit voor wat vetter haar ook een fijne conditioner is. Daar is hij misschien iets te voedend voor.

Over het algemeen ben ik super tevreden over de Urban Alchemy Opus Magnum lijn. Ik blijf de producten zeker gebruiken totdat ze op zijn en misschien koop ik de shampoo daarna wel opnieuw. De producten van Urban Alchemy zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €19,95 per stuk bij verschillende webshops en kappers in Nederland.

Heb jij wel eens een scrub gebruikt voor je haar?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP