fbpx

Cibdol Oil

5 redenen waarom de vibrator nog steeds dé favoriet is

5 redenen waarom de vibrator nog steeds dé favoriet is

De beste uitvinding ooit; de vibrator. Van alle seksspeeltjes wint de vibrator nog steeds de populariteitswedstrijd. En dat is niet zo raar!

De geschiedenis van de vibrator

In 1734, jawel, zo lang geleden, werd de allereerste vibrator uitgebracht. Niet heel relaxed, want deze moest met de hand aan geslingerd worden. In die tijd was het natuurlijk een taboe om er een aan te schaffen, en ze werden dan ook voornamelijk verkocht aan dokters als medicijn om vrouwen van ‘hysterie’ te genezen.

Massagestaaf

Pas in de jaren ’70 werd de vibrator als massage-apparaat bij het grote publiek geïntroduceerd. Het was een Amerikaanse kunstenares die vrouwen erop attendeerde dat deze toverstaf ook geschikt was om de vulva te verkennen om op die manier meer over hun lichaam te weten te komen.

Op de konijnen af

De grote omslag hebben we te danken aan de iconische Sex and the City-scene waarin Charlotte een rabbit-vibrator koopt en het huis niet meer wil verlaten. Vrouwen snelden massaal naar de winkel om er een aan te schaffen en ook al is de serie ondertussen verouderd, deze konijnenvariant staat nog steeds torenhoog op de lijst van de bestverkochte vibrators.

Beestachtig

Misschien denk je dat de oren de reden zijn voor de naam van een rabbit-vibrator, maar er is ook een juridische reden. Vroeger was het niet toegestaan om seksspeeltjes te maken die een vorm van een penis hadden. Door er een schattig beestje van te maken, werd die wet omzeild.

Samenspel

Ondertussen is het taboe er wel zo’n beetje van af en ligt er menig vibrator in de Nederlandse nachtkastjes. Het is ook een populaire sextoy, niet alleen voor singles, maar juist voor koppels. En daar is de markt handig op ingespeeld, aangezien er steeds meer koppelvibrators verkrijgbaar zijn.

Vibrerende veelzijdigheid

Vibraties voelen lekker aan op het menselijk lichaam, de eerste benaming van een massageapparaat was dan ook een logische keuze. Maar vibrators zijn er niet alleen om de vulva te ontdekken, ook mannen genieten met volle teugen van de vibrerende sextoys.

Stotende varianten

Anno nu zijn er vibrerende speeltjes in allerlei vormen, kleuren, standen en met diverse trilmogelijkheden. Ook zijn er genoeg vibes die je andere sensaties doen ontdekken. Zo zijn er zuigende, schommelende, duwende en stuwende.

Hoe gebruik je een vibrator?

Hoe je een vibrator kan gebruiken, laten we aan jouw fantasie over. Maar om goed om te gaan met je vibrator, is het gebruik van glijmiddel een aanrader. Een goed glijmiddel vermindert de wrijving en zorgt ervoor dat de vibrator gemakkelijker over je huid glijdt.

Levensduur

Misschien ben je echt verknocht aan je vibrator, toch is deze zo nu en dan ook aan vervanging toe. Er is geen vaste regel voor hoe vaak je je seksspeeltje moet vernieuwen. Dat is afhankelijk van de intensiteit waarmee je hem gebruikt, welk materiaal de vibrator gemaakt is, hoe goed je ‘m schoonmaakt en of deze oplaadbaar is of op batterijen werkt.

Inruilen

Je mag verwachten dat een duurdere vibrator langer meegaat dan een goedkopere variant. Maar zelfs de duurste, best verzorgde gaan op een gegeven moment verslijten. Zie je een barstje of een scheurtje, dan is er kans op bacteriën en andere microben. Als dat zo is, geef jezelf dan een schouderklopje voor het goede werk wat ermee verricht is en koop een nieuwe.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP