fbpx

Cibdol Oil

WAAR IS MIJN MOTIVATIE?

Waar is mijn motivatie?

Mijn motivatie is de laatste tijd ver te zoeken. Ik hou ervan om lui op de bank series te kijken, maar het lijkt wel of dat steeds meer mijn hobby wordt. De schoolverslagen blijven liggen en ik weet zelfs nog niet wat ik voor het project moet doen. Het voelt alsof ik achterloop, ik loop achter de feiten aan. Iets wat ik eigenlijk niet wil, dus ik ga weer opzoek naar mijn motivatie. Weet iemand waar ik hem kan vinden? 

Doorzettingsvermogen

Altijd één van mijn positieve eigenschappen. Ik blijf doorzetten tot ik iets behaald heb. Ik heb dit nog steeds in me, maar ik doe liever leukere dingen, dan de dingen die echt moeten. Zo moest ik gisteren van mezelf mijn SLB verslagen maken van vorig jaar. Het is af, maar het kostte wel veel moeite. Ik bleef het de afgelopen weken uitstellen, dus ik vond het nu wel tijd. Het is niet dat ik opgeef tijdens het werken, maar het beginnen aan een opdracht vind ik lastig. Ik heb er gewoon geen zin in, en daarom stel ik het uit.

Het is niet altijd leuk

Ik stel dingen uit, totdat het eigenlijk niet meer kan. Het is niet altijd leuk om verslagen te maken voor school, maar ik moet er toch motivatie voor verzamelen. Gisterenavond is het gelukt, omdat het op mijn to-do-lijstje stond kon ik het eigenlijk niet meer doorstrepen.

Je kunt niet constant bezig zijn met je hobby’s, er zijn altijd minder leuke dingen in het leven. Ik wil mijn school in 2016 afsluiten, dus ik moet toch nog even mijn best doen. En als ik daaraan denk, krijg ik toch weer een lach op mijn gezicht.

Hoe krijg je motivatie?

Motivatie krijg je door te denken aan wat het je uiteindelijk oplevert. Sporten levert je ideale gewicht en je ideale lichaam op. Werken aan school levert uiteindelijk je diploma op. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je moet niet denken aan dat vervelende klusje, maar aan het eindresultaat waar je naar toe streeft. Ik wil dolgraag mijn diploma in één keer halen, zodat ik daarna een baan kan zoeken die bij me past, of kan starten met fulltime bloggen. Kijk altijd iets verder dan één specifieke opdracht.

Nadat je die knop in je hoofd hebt omgezet, moet je het gewoon doen. Zet jezelf aan de schoolopdracht en voor je het weet ben je klaar. Als je klaar bent, dan kun je de gehele dag series kijken, zonder dat je iets aan je hoofd hebt. Geloof me, als je dingen uitstelt, dan blijft het toch in je hoofd hangen. Doe het gewoon, dan ben je eindelijk klaar met die opdracht en kun je je zorgen maken over minder belangrijke dingen.

Aan de slag

Kom op; stop met lezen, klap je laptop dicht, zet je mobiel uit en ga aan de slag. Denk aan je einddoel, en werk zo je achterstand weg. Voor je het weet ga je series kijken, omdat je je verveelt, en niet omdat je eigenlijk nog zoveel andere dingen te doen hebt. Succes met het vinden van je motivatie en met je uitgestelde opdrachten. Je kunt het chick!

 • Reacties ( 6 )

 • avatar
  Angela

  Momenteel kijk ik alleen maar series, zodra ik thuis kom en tot ik ga slapen. Ik werk wel hoor, maar als ik klaar ben ga ik weer series kijken. En school? Dat komt wel… Ik heb ook geen motivatie en het lijkt wel alsof ik niet meer uit het ritme kom!

 • avatar
  Lisa

  Herkenbaar! Ik ben ook altijd een heel gemotiveerd type geweest, maar af en toe is de motivatie bij mij ook ver te zoeken. Dan vraag ik me af waar ik het eigenlijk allemaal voor doe, en dat maakt je zo somber! Gelukkig kan ik mezelf de laatste tijd weer genoeg motiveren en afmaken met waar ik aan begonnen was! Hopelijk vind jij ook snel je motivatie weer! Liefs

 • avatar
  julia

  Aah knap dat je zo motiverend blijft! Ik zit echt in een méga dip en heb m’n examens bijna al opgegeven… Er is zoveel meer te beleven dan school! Hoe vervelend het me ook lijkt om te zakken, ik kan nog niet de motivatie vinden om er wat tegen te doen.

 • avatar
  gea

  Mooi geschreven! Motivatie ergens voor krijgen kan idd vaak lastig zijn vaak moet je het gewoon doen om er tocj achter te komen dat het niet zo tegen valt vind ik zelf.

 • avatar
  Simone

  Goede schop onder je kont! hihi. Ik ben zelf vaak te gemotiveerd, maar moet dan door mijn ziekte stoppen met iets. Daarom heb ik juist geleerd om wat meer realistisch te zijn en binnen mijn mogelijkheden doelen te stellen. Goed dat je kijkt naar het doel waar je naar streeft. Daar horen soms nou eenmaal minder leuke dingen bij! Je kunt het!

 • avatar
  Kirsty

  Mooi geschreven! Ik ben meestal wel gemotiveerd, alleen leg ik mijzelf soms weer teveel druk op; dan wil ik dingen afkrijgen die eigenlijk nog lang niet af hoeven.

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP