fbpx

Cibdol Oil

Waarom ik life coaching absoluut zou aanraden

Waarom ik life coaching absoluut zou aanraden

In april heb ik twee gesprekken gehad met een life coach. Ik had er eerst niet zoveel verwachtingen van, maar ik zat wel met wat persoonlijke struggles. Nu twijfel ik zelfs of ik niet vaker naar een life coach moet gaan, omdat het me zo goed geholpen heeft.

Wat is life coaching?

Life coaching is simpelweg een traject waarin je samen met iemand bespreekt met wat voor soort vragen of problemen je op dit moment zit. Degene met wie je praat is gespecialiseerd in het begeleiden van personen en weet precies wat hij of zij moet vragen. Het zorgt ervoor dat je deze vragen of problemen uit de weg weet te gaan, waardoor je gemakkelijker je doelen kunt behalen of je prestaties kunt verbeteren. Iets wat bij mij zeker is gebeurd.

Mijn persoonlijke vragen

Ik liep vooral met vragen rond over het effectief indelen van mijn tijd. Ik had namelijk het idee dat ik te weinig deed op een dag en vroeg me af hoe ik dat kon verbeteren. Daarnaast had ik nog een belangrijke vraag: ga ik solliciteren bij een bedrijf of ga ik volledig voor mijn eigen onderneming? Ik twijfelde gewoon heel erg tussen deze twee, waardoor ik bij het solliciteren extra kieskeurig werd. Maar tegelijkertijd ook bang, omdat ik stiekem wel wist dat ik eigenlijk niet voor een baas wilde werken.

Op voorhand heb ik deze vragen overlegd met iemand van GORTcoaching. Op deze manier wist ik dat ik voor life coaching moest gaan, omdat ik niet alleen vragen had over ondernemen. Een mooi voordeel was wel dat ik nu een coach had uit de regio die zowel wat kon met persoonlijke effectiviteit, maar ook met loopbaanvragen. Zo had ik een mooie combinatie en konden we samen uiteindelijk bekijken wat nou echt mijn hoofdvraag was.

Mijn ervaring met het coachingstraject

In het begin heb je eerst een oriëntatiegesprek. Hiervoor vul je van tevoren al in met wat voor vragen je zit en wat je aan het einde van het traject bereikt hoopt te hebben. Daarnaast maak je kennis met je coach en klets je onder een lekker drankje rustig verder. De vrouw die ik had was enorm vriendelijk, stelde veel vragen waar ik echt even over na moest denken, maar kwam uiteindelijk wel op datgene uit waar het allemaal om draaide. Het was belangrijk dat ik een verdienmodel ging maken, zodat ik wist wat ik maandelijks moest doen om een fulltime inkomen te genereren met mijn eigen onderneming.

Twee weken later gingen we hiermee aan de slag, maar in de tussentijd was er al ontzettend veel gebeurd. Door het gesprek werd ik bewust van het feit hoeveel ik van bloggen en sociale media hou en hoe graag ik daar echt mijn werk van wilde maken. Dat ik een week later mijn eerste freelance opdracht binnensleepte maakte dat al helemaal speciaal. Daardoor ging echt de knop om, nog een paar freelance opdrachten en ik kan leven van mijn eigen onderneming. I have to do this. 

Het gesprek vond plaats na Koningsdag en het was mijn coach ook opgevallen dat ik niet had stilgezeten. Ik vond het een fijn gevoel dat ze ook echt keek naar wat ik deed en research had gedaan. Ik had alle dingen van mijn verdienmodel van tevoren in kaart gebracht en hier gingen we tijdens de coaching mee aan de slag. Ze liet me zien wat ik precies moest doen om dat te bereiken en wat ik op dit moment nog kon verbeteren om meer bezoekers te trekken. Het was fijn om alles op een rijtje te zien en dit model ga ik er nog geregeld bij pakken. Daarnaast heb ik ook allerlei nieuwe ideeën opgedaan en weet ik door dit coachingstraject echt wat ik wil. Mijn focus is terug en ik merk dat ik de doelen die ik stel ook echt wil nastreven. Het is zeker een soort wake-up call en na afloop voelde ik me zo goed. Het was allemaal een stuk duidelijker geworden en hierdoor weet je echt wat je dagelijks te doen staat. Daardoor (en met wat extra tips) werk je een stuk effectiever en heb je veel meer plezier in je werk. Ik wil mijn coach nogmaals enorm bedanken en wie weet kom ik over een paar maanden nog eens terug!

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar het coachingstraject? Plan via de website van GORTcoaching een gratis oriëntatiegesprek. Zo kun je ontdekken wat het voor jou voor verschil gaat maken! Bovendien krijg je als je na het oriëntatiegesprek start met het traject een cadeautje. Hiervoor moet je wel even mailen naar fan@gortcoaching.nl en aangeven dat je via Esmée Lifestyle daar terecht bent gekomen.

 • Reacties ( 5 )

 • avatar
  reinoud

  Het hoogste wat je in dit leven kunt bereiken is jezelf worden. Wat fijn dat jij dit hebt bereikt door life coaching. Goed dat je je dromen naleeft. Dat zouden meer mensen moeten doen!

 • avatar
  Nienke

  Hoi Esmee, super leuk om te horen dat de training heeft gewerkt!

 • avatar
  Fleur

  Wat een mooie nieuwe deuren kan dit openen zeg! Had er wel al eerder en inmiddels vaker over gehoord maar nog niet dat het echt zo veel goeds kan brengen en fijn kan zijn:). Hoe tof is het gewoon dat je nu weet wat je wilt! Hopelijk gaan je dromen uitkomen:).

 • avatar
  Amina

  Dit klinkt heel goed! Ik vind het zo leuk om te lezen dat je toch je hart bent gevolgd en voor je eigen bedrijf bent gegaan! Alle goeds voor jou Esmée! Je schrijft heerlijk!

 • avatar
  Mariëlle

  Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar ik vind dit wel mega interessant! Voor mezelf zou ik het handig vinden, maar ik zou het ook tof vinden om voor anderen die coach te zijn!!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP