fbpx

Cibdol Oil

YANKEE CANDLE WAX TARTS

Yankee Candle wax tarts

Ik ben al een tijdje bezig met het testen van diverse Yankee Candle wax tarts in mijn Riverdale brander. Wat ruikt het toch heerlijk en geeft het een relaxed gevoel. Op dit moment komt er steeds een heerlijke geur voorbij terwijl ik deze blog aan het schrijven ben. Het is op dit moment helemaal trending en je ziet het overal voorbijkomen. Toch blijft het lastig om een geurtje te kiezen en te begrijpen hoe wax tarts nu precies werken. Daarom zal ik in deze blog een uitleg geven over de Yankee Candle wax tarts en een beschrijving geven van ieder geurtje dat ik in mijn bezit heb. 

Hoe gebruik je wax tarts?

YANKEE CANDLE WAX TARTSHet is eigenlijk heel simpel, maar als je overal alleen over het kopen van wax tarts leest en de verschillende geurtjes, is het wel even iets wat je moet weten. Je hebt diverse waxbranders van verschillende merken, ik heb op dit moment een waxbrander van Riverdale, dit is gewoon omdat ik deze brander heel erg mooi vind. Welke waxbrander je koopt maakt eigenlijk niets uit, het houdertje waar de wax in ligt is bij sommige branders alleen wat kleiner. Wanneer het houdertje wat kleiner is, zul je de wax in tweeën moeten breken, omdat hij er anders niet op past. Op mijn Riverdale waxbrander past een gehele wax.

Wanneer je de wax tart wilt gebruiken leg je hem in de waxbrander. In de waxbrander doe je een waxinelichtje. Door de warmte van het waxinelichtje gaat de wax tart smelten. Maar wees gerust, wanneer je het waxinelichtje uitblaast, wordt na een tijdje de wax tart weer hard. Je kunt eigenlijk behoorlijk lang met de Yankee Candle wax tarts doen! Er wordt gesproken over 8 branduren, maar ik heb het gevoel dat ik veel langer met de wax tarts heb gedaan.

Yankee Candle wax tarts

YANKEE CANDLE WAX TARTS
Het eerste geurtje van de Yankee Candle Wax Tarts die ik heb gebruikt is Blissful Autumn. Deze wax tart was ook te zien in de uitleg hierboven. Het is een lekkere geur die helemaal bij de herfst past. Het doet me denken aan een warme kop thee tijdens stormachtige dagen. Daarnaast doet het me ook denken aan een grote stapel hout bij het haardvuur. Gewoon een perfecte geur om te genieten tijdens de regenachtige en stormachtige dagen die het seizoen de herfst met zich meedraagt.

Als ik ergens van hou is het een strandwandeling. Helaas, woon ik niet dicht bij het strand, maar ik hoopte dat deze wax tart het gevoel dichterbij zou brengen. De wax tart, Beach Walk, ruikt naar een frisse wind op het strand. Ik word erg gelukkig van deze geur. De geur wordt door Yankee Candle omschreven als: ”Verfrissend zout water en muskus verwarmd met zonnige noten van mandarijn en oranjebloesem.” Oftewel een warme dag in het frisse zeewater.

Wat kan Yankee Candle geuren goed namaken zeg! Deze Sparkling Lemon doet me echt denken aan mijn favoriete drankje op een heerlijke zomerdag. Het is een frisse geur die zeker tot mijn favoriete geuren behoort, hij doet me echt denken aan de zomervakanties. Alle geweldige dingen die ik tijdens deze vakanties heb meegemaakt, zo fijn als alleen een geur van je favoriete drankje je daar aan kan herinneren!

Aan al deze geurtjes kun je eigenlijk al zien dat ik een echt zomermens ben. Ik hou van zomers en warme dagen, van mij mag de kou nog wel even wegblijven! Deze wax tart, Summer Scoop, ruikt naar schepijs. Jummie! En niet zomaar schepijs, maar echt aardbeien-schepijs. Niets beter dan dat..

Deze wax tart, Mango Peach Salsa, is een beetje geplet tussen de post, haha. Het is zo’n zoete en lekkere geur, ik zou hem willen opeten. Maar het omschrijven laat ik aan Yankee Candle over, ik vind dit zo’n lastige geur om te omschrijven: ”Zoet en pittig… sappige mango’s en perziken verlevendigd met citrus, gemberbloemen en peper.”

Hmm.. Christmas Rose. Soms vind ik de geur van rozen zo lekker, al ligt het wel een beetje aan mijn humeur. Toch is deze geur iets wat iedereen aan kan spreken. Een frisse roos. Een geur die je wilt gebruiken in je huis, niet te overheersend, gewoon subtiel. Met een vleugje van de geur van dennenbonen kun je het gelijk linken aan de Kerst.

Black Cherry, oh wat ben ik hier fan van! Ik hou sowieso van kersen en alle producten die met kersen te maken hebben. Coca Cola Cherry is dan ook één van mijn favoriete drankjes, die had ik vandaag nog mee naar school, té lekker. En deze ruikt precies hetzelfde, maar misschien nog net iets zoeter. Ik kan aan deze wax tart blijven ruiken..

Mijn favoriete fruit zijn aardbeien, ik kon deze Sweet Strawberry wax tart dan ook niet weerstaan. Het ruikt echt naar aardbeien met suiker, ik krijg er spontaan trek in. Zo jammer dat het een zomerfruit is, maar dankzij deze wax tart kan ik eindeloos genieten! Jammer genoeg kun je wax tarts niet opeten..

De Yankee Candle wax tarts zijn zeker een aanrader, ze hebben een groot aanbod in geuren en de wax tarts zijn echt goedkoop! Er zit zeker wel een geurtje voor je bij. De bovenstaande geuren dacht ik allemaal lekker te vinden en dat was gelukkig ook zo. Ik heb de wax tarts besteld voor €1,60 per stuk en waxbrander voor €12,50.

 • Reacties ( 25 )

 • avatar
  Rianne

  is deze geurbrander nog ergens verkrijgbaar?

 • avatar
  Lois Lorinde

  Hmm, heerlijk! Ik ben dol op Yankee Candle!

 • avatar
  Katja

  Beste Esmee, ik heb op Facebook een pagina voor Yankee Fans, zou ik jouw stukje daar mogen delen. Leuk geschreven namelijk!

  Yankee Candle Lovers-NL heet het. Je kan daar de laatste (win)acties van verschillende sites zien, reviews (niet alleen van mij, maar iedereen mag wat achterlaten) en ik geef zo nu en dan kado’tjes weg ;-)

  Ik hoor graag van je!

  Groetjes Katja

  • avatar
   Esmée

   Dat lijkt me heel leuk! Bedankt voor het aanbod, ik heb je ook een mailtje gestuurd. x

 • avatar
  Malou

  Ze lijken me heerlijk!

 • avatar
  Mademoiselle Sophistique

  ik zou ze toch echt eens moeten halen! heb alleen nog maar de kaarsen geprobeerd

 • avatar
  Femke

  Wat heb je zelf een lekkere geuren uitgezocht zeg!
  ik ben ook dol op waxbrandertjes, heb er ook eentje, en die wax is ook zo goedkoop, en dat van Yankee. Need-it-now haha!

  Liefs,
  Femke

 • avatar
  Jana

  Jummie ze lijken me heerlijk (: x

 • avatar
  DQ

  Ik heb ze zelf nog nooit geprobeerd, maar klinkt heerlijk. X

 • avatar
  De Dotties

  Wij hebben ook iets in deze aard thuis en het ruikt ongelooflijk goed! Het hele huis ruikt er ook naar, niet alleen de ruimte waar hij staat wat super fijn is!

 • avatar
  Natasja

  Oh, wat een prachtige brander heb je! Ik ben zelf ook fan van de waxmelts van Yankee Candle, ik vind ze een van de betere merken (en lekker veel keuze). Lekkere geurtjes heb je uitgekozen, Beach Walk heb ik zelf ook regelmatig in huis :-)

 • avatar
  Just Love Life

  ze lijken me zo lekker! ik heb nog nooit iets van yankee geprobeerd, maar ben wel heel erg benieuwd! de tarts vind ik ook best goedkoop :) zeker vergeleken met de kaarsen van dit merk ;)

 • avatar
  Lies

  Ik heb zelf nog geen Wax Tarts van Yankee Candle gebruikt, maar ze lijken mij wel heel erg lekker ruiken. Vooral de Black Cherry ben ik nu wel heel benieuwd naar.

 • avatar
  Femke

  Die met die rozen wil ik ook! (:

 • avatar
  Bouchra

  Sweet strawberry lijkt me heerlijk! De rest trouwens ook haha :)

 • avatar
  Hilde

  ‘Beach walk’ lijkt me echt heerlijk! :) Ik hou van de zee én van muskus; dus die wax tart is echt perfect voor mij haha :)

 • avatar
  Jhemyla

  Oeeeh dat zal vast heerlijk ruiken :D

 • avatar
  Marion

  Dit hebben ze ook bij de intratuin, met super veel keuze uit geurtjes! Lijkt me heerlijk :)

 • avatar
  Manon

  Ik wil deze ook nog hebben!

 • avatar
  Fashionadvies

  ze lijken me heel lekker ruiken ;)

 • avatar
  kato

  heerlijk! xx

 • avatar
  Eline

  Blissful Autumn lijkt me echt heerlijk! Yummm!

 • avatar
  Selena

  Dit is echt heerlijk altijd!

 • avatar
  Kelly

  Heerlijke geuren hebben ze!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP