Cibdol Oil

ZONDAG ZEN: WAT DROOMDE JE 5 JAAR TERUG?

Zondag zen: wat droomde je 5 jaar terug?

Weet jij het nog? Wat je vijf jaar geleden droomde? Waar je toen voor wilde werken? 5 jaar geleden was ik 15 jaar, een doodgewoon meisje op de middelbare school. Volgens mij was er wel eens door mijn hoofd gegaan dat ik model wilde worden, maar met mijn 1 meter 62 ging dat niet lukken en zou dat ook nooit lukken. De volgende droom werd het afstuderen op de HAVO en zo snel mogelijk naar een andere school. Die droom kwam, ondanks mijn lage cijfers, uit en ik ging mijn huidige studie volgen in Rotterdam. 

Concrete plannen

Concrete plannen had ik vijf jaar geleden nog niet. Ik wist pas laat welke studie ik wilde volgen en had het idee dat ik iets in de evenementenwereld wilde doen. Uiteindelijk heb ik dat tijdens mijn stage ook gedaan, alleen dan marketing in de evenementenwereld. Verder was ik op die leeftijd niet echt bezig met plannen maken voor de toekomst, ik was nog een tiener en was al blij dat ik mijn HAVO diploma op zak had.

Op dit moment heb ik mijn eigen bedrijfje, iets waar ik vijf jaar geleden nog niet eens over na dacht. Zo bizar, dat ik vijf jaar geleden nog niet eens met bloggen bezig was, en nu heb ik er mijn eigen bedrijf van gemaakt.

Het is belangrijk om concrete plannen te maken, zo weet je of je zo ook echt behaald hebt. Toch is het lastig om er een tijdsplanning van te maken, want er kan zoveel gebeuren in vijf jaar. Op dit moment zou ik denken; ik wil dat mijn blog en mijn bedrijf zich in de aankomende vijf jaar verder gaan ontwikkelen. Niet alleen qua cijfers, maar ook qua content. Alleen wie weet, woon ik vijf jaar later wel samen met mijn vriend en heb ik een hele andere baan.

Dromen mag

Je mag natuurlijk altijd dromen. Waar zie jij jezelf over 5 jaar? Ben je dan de ladder opgeklommen binnen het bedrijf waar je nu werkt? Of ben je een hele andere functie aan het vervullen? Alles kan en dat is ook het mooie aan de toekomst. Wie weet doe je iets heel anders, dan waar je nu van droomt.

Schrijf het op

Ga er even voor zitten en denk na over je toekomst. Waar ben je op dit moment en waar ben je over vijf jaar? Schrijf het ergens op, zodat je het over vijf jaar nog eens terug kunt lezen. Ik ga dit zelf doen, zodat ik over vijf jaar weet of ik het hebt vervuld, of dat ik iets heel anders ben gaan doen. Ik vind het leuk om erover na te denken, maar het is ook belangrijk om bij je toekomst stil te staan.

Wie weet lezen jullie over vijf jaar wel precies hetzelfde artikel, met de vraag of ik mijn droom van destijds heb vervuld. Of misschien is het dan overduidelijk dat ik mijn droom heb vervuld. Altijd blijven dromen! ;)

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Wendy

    Vijf jaar lijkt aan de ene kant zo veel/ lang, maar aan de andere kant vliegt het voorbij. Vijf jaar geleden was ik 23 jaar en had ik gedacht dat ik vijf jaar later vast wel al een kindje zou hebben. Maar dat is dus nog niet zo. Niet dat we het niet willen en ook niet dat het niet lukt ofzo, maar de tijd gaat zo snel en eigenlijk hebben we er helemaal nog niet verder bij stil gestaan. Het is sinds kort dat we weer tegen elkaar zeiden: “Goh, weet je nog dat je zei dat je met 25 jaar wel vader wilde zijn?” En nu opeens zijn we dus al 28 jaar!

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP