Cibdol Oil

BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT

Bredemeijers Bloggersevent

Afgelopen vrijdag ging ik weer op pad. Ik ging richting het Bredemeijers Bloggersevent in Amsterdam. Het evenement stond volledig in het teken van thee en het was ontzettend leerzaam. Theesommelier Mariëlla Erkens vertelde alles over de verschillende soorten thee, maar ook over hoe je deze thee het beste kunt combineren met hapjes. Zo combineerden we zwarte thee met chocolade, en groene thee met andijviestamppot. Het was een hele gezellige en inspirerende dag!

Locatie

BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
Het evenement vond plaats in Amsterdam, bij het restaurant Eat Your Heart Out. Dit restaurant staat regelmatig centraal voor kookworkshops en andere gelegenheden. Het was een prachtige kleine locatie. Er was een grote keuken en één grote tafel. Hier zaten we met iedereen aan, om te luisteren naar de uitleg, van 13:30 tot 16:30.

Binnenkomst

BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
Bij binnenkomst werd mijn jas aangenomen, stelde ik me aan iedereen voor, en mocht ik gaan zitten bij mijn naamplaatje. Ik zat heel toevallig naast een andere Esmée, precies hetzelfde geschreven. Aan de andere kant van me zat Vivian Reijs, zij blogt zelf op Viv Online, maar is ook het gezicht van Bredemeijer.

Het eerste kopje

BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
We begonnen met de groene Jangwon thee. Deze thee is afkomstig uit Korea, en rook naar gras en bouillon. Hij was heel bitter, niet mijn ding, en hij smaakte naar spinazie. We leerden meteen dat als we de thee minder bitter wilde, dat we de thee dan minder warm moesten zetten. Bij deze thee aten we een andijviestamppot, met citroen, basilicum en amandel. Apart smaakten de thee en de stamppot compleet anders dan samen. Samen was de thee minder bitter en kwam de citroen uit de stamppot heel goed naar voren.

Het tweede kopje

BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
Het tweede kopje thee was een witte thee, ook wel Pu Erh genoemd. Deze thee is afkomstig uit China, het jaar 2008. De thee rook erg landelijk en deed ons lichtelijk denken aan een paardenstal. Ik vond deze thee echt lekker, niet te bitter, gewoon goed. Hij was licht van smaak en we kregen hem in combinatie met een speltcracker. Deze speltcracker was gevuld met paddenstoelenspread en een klein tomaatje. Dit was tot mijn verbazing echt verrukkelijk, vooral de cracker. In combinatie met de thee kreeg de paddenstoelenspread veel meer smaak.

Het derde kopje

BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
Het derde, en het laatste, kopje was een zwarte thee. Deze zwarte thee komt uit Noord-Oost India en draagt de naam Mokalbari Zomerpluk. De thee is van zichzelf heel bitter, zoals we de traditionele zwarte thee kennen. In combinatie met deze chocolade, en dan voornamelijk de Tony Chocolonely Karamel & Zeezout, wordt de thee heerlijk. Hij wordt precies zoals je hem hebben wil, en zelfs een beetje zoet. Bij de chocolade komt de zeezout in combinatie met de thee beter naar voren.

Conclusie

BREDEMEIJERS BLOGGERSEVENT
Het was een geslaagde dag. Ik heb ontzettend veel geleerd over het zetten van ‘echte’ thee, ik ben verliefd geworden op de theepotten van Bredemeijer en ik heb weer leuke mensen ontmoet. Het was het eerste Bredemeijers Bloggersevent en meteen een originele editie! Die koperen theepot van Bredemeijer? Ja, die komt nu meteen op mijn wishlist voor mijn uitzet.

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Esmée

  Hoi Esmée!

  Ik kwam hier even spieken! En ik vond het ook heel grappig dat wij naast elkaar zaten! Leuk je ontmoet te hebben en leuk blog heb je!

  Groetjes!

  Esmée

 • avatar
  Lois Lorinde

  Mooie foto’s en verslag heb je geschreven! Het was zeker een geslaagde dag! En erg leuk om je te ontmoeten :D

 • avatar
  Debby

  Wat een prachtige foto’s Esmée!! Je hebt echt oog voor detail. Leuk dat je er bij was!

 • avatar
  Floor

  Ziet er echt gezellig en leuk uit!

 • avatar
  Lisa

  Wat een leuk evenement! Weer eens een keer wat anders! Mooie foto’s heb je gemaakt :) Liefs

 • avatar
  Chloe Sterk

  Weer is eens wat anders, wat leuk zeg! X

 • avatar
  Manon

  Dat ziet er super gezellig uit

 • avatar
  Natasja

  Wat ziet het er daar ontzettend schattig uit!

 • avatar
  Wendy

  Prachtige foto’s zeg! Mooie details ook.

 • avatar
  Fabienne

  Ziet er super gezellig uit!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP