fbpx

Cibdol Oil

3 gezonde drankjes met matcha

Wanneer je opzoek bent naar een nieuw gezond drankje voor tussendoor, dan is matcha thee echt een uitkomst. Met de van origine groene thee kun je alle kanten op, zo kun je er zelfs een latte of een ijsthee mee maken. In dit artikel vind je drie gezonde drankjes met matcha. 

Matcha thee

Allereerst is het meest gewone recept natuurlijk de matcha thee, die we wellicht al eens geproefd hebben. Deze thee werd door monnikken voornamelijk gedronken als verfrissing tussen het lange mediteren door. Het is dus een perfect drankje om jezelf een oppepper te geven tijdens een lange werkdag. Voor matcha thee hoef je niet lang in de keuken te staan, want hier zijn kant en klare theezakjes voor van onder andere Yogi Tea en Celestial.

Matcha latte

Als je matcha poeder in huis haalt kun je hier naast thee, ook lattes en andere gerechten mee maken. Een matcha latte lijkt op een groene koffie, die je tegenwoordig in veel cafeetjes al tegen kunt komen. Toch zit er gek genoeg geen koffie in! Je maakt voor de matcha latte namelijk gebruik van 1 theelepel matcha poeder, 100 milliliter water en 150 milliliter (plantaardige) melk.

3 gezonde drankjes met Matcha
Als je de matcha latte uit wilt proberen, dan doe je het volgende: Kook het water en laat dit 1 minuut afkoelen. Giet een beetje water in je mok of kopje naar keuze en zeef hier de matcha poeder doorheen. Klop het geheel met een kleine garde of lepel tot een dikke massa en giet het overgebleven water erbij. Daarna verwarm je de melk en klop je het op met een melkopschuimer. Tot slot giet je de melk erbij en laat je één van je beste latte arts erop los!

Matcha ijsthee

Toe aan een boost van vitamines, mineralen en antioxidanten, maar niet zo’n zin in een warm drankje? Dan kun je er ook een ijsthee van maken. Hiervoor heb je 1 theelepel matcha poeder, 200 milliliter water, sap van een halve limoen, agavesiroop, citroengras en ijsblokjes nodig.

Vervolgens kun je aan de slag met je hele lekkere ijsthee, die ook nog eens super gezond is. Je maakt de matcha thee opnieuw via de gebruikelijke wijze, wat aangegeven staat op de verpakking, maar voegt hier een klein beetje agavesiroop aan toe. Daarna pers je een halve limoen en voeg je deze toe aan het geheel. Wanneer dat is gelukt kun je je glas vullen met ijsblokjes en de matcha thee hieraan toevoegen. Tot slot decoreer je het glas met het citroenglas en je kunt genieten van je verfrissende drankje.

Heb jij matcha al wel eens geprobeerd of gebruikt in een recept? 

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP