Cibdol Oil

Hoe maak je jouw huis gezelliger in de herfstmaanden?

Hoe maak je jouw huis gezelliger in de herfstmaanden?

De zomer is voorbij, de dagen worden natter, koeler en korter. We besteden met z’n allen meer tijd in huis. Hoog tijd dus om de woning wat gezelliger aan te kleden, en te genieten van het comfort dat je eigen huis te bieden heeft. Er zijn volop mogelijkheden om jouw woning klaar te maken voor de donkere herfstmaanden. Net zoals je de tuin gereed maakt voor het najaar moet je ook zeker het interieur niet vergeten. Hier zul je immers steeds meer tijd doorbrengen. Van high tech gadgets tot juist heel natuurlijke elementen, dit zijn onze vijf tips voor een gezellige woning in de komende herfstmaanden.

Nieuw interieur met bijzondere decoraties

Je zult niet ieder jaar het meubilair vervangen, of nieuwe vloerbedekking leggen. Daarom adviseren we de grotere en duurdere meubelstukken neutraal te houden zodat je met decoraties ieder seizoen de woonkamer een compleet nieuw karakter kunt geven. Dit jaar zijn aardetinten erg populair, dat past ook erg goed bij de herfstmaanden. Denk eens aan een mooi vloerkleed, zeker wanneer je een harde en koele vloer hebt kan een vloerkleed de ruimte zachtheid en warmte bieden in de koele maanden. In plaats van een nieuw bankstel te plaatsen kun je ook gewoon kussens kopen met losse kussenslopen. Kandelaars met kaarsen maken het meteen een stuk gezelliger in huis, als je liever niet met vuur in de weer gaat zijn decoratieve schalen ook mooi en praktisch. Kies voor kleuren die passen bij de herfst; bruin, rood en oranje met een diepe, warme tint.

Nieuwe gordijnen brengen sfeer in de woning

Het is langer donker buiten, dus de gordijnen zullen vaker gesloten zijn. Wanneer jouw raamdecoratie toe is aan vervanging kun je eens iets heel anders proberen. Vervang verticaal schuivende gordijnen bijvoorbeeld met rolgordijnen. Wanneer je dat te strak vindt ogen kun je ook vouwgordijnen nemen, die vallen op een meer natuurlijke wijze. We adviseren ook zeker om bedienbare raamdecoratie voor thuis te installeren, je kunt voor vrijwel alle soorten gordijnen een gemotoriseerde gordijnrails aanschaffen die je op afstand kunt bedienen. Met een afstandsbediening of via een app op je smartphone. Met sensoren kun je zelfs de gordijnen automatisch laten openen en sluiten. Wanneer je beschikt over een huisautomatiseringssysteem kun je bij het sluiten van de raamdecoratie ook direct de verlichting inschakelen. Over verlichting gesproken…

Stop met verlichten, begin met belichten

Hoe maak je jouw huis gezelliger in de herfstmaanden?

Zelfs als je niets weet van filmtechniek merk je bewust of onbewust wanneer je naar een goedkope serie op de televisie kijkt, of naar een big budget film. De belichting is bij films veel nauwkeuriger, het is een spel van licht en donker. In veel woningen is het nog vaak “lampen uit, lampen aan”, licht is puur functioneel. Door lampen strategisch te plaatsen en dimmers te gebruiken kun je al veel bereiken. Met multicolor LED verlichting kun je direct meer sfeer in de woning brengen. Lampen zijn niet beperkt tot het plafond, je kunt ook achter het meubilair verlichting aanbrengen voor een zacht gloeiend effect. Met buigzame LED strips kun je accenten creëren in de ruimte. Om al deze belichting optimaal in te regelen kun je gebruik maken van smart lights die je centraal via een applicatie bedient. Bepaal je eigen scenario’s die met een druk op de knop te veranderen zijn. Met licht kun je enorm veel bereiken.

Breng de natuur in huis

In de herfst is er minder gelegenheid om uit het raam te kijken, of buiten te wandelen in het bos. Breng daarom de natuur naar binnen. In tuincentra vind je allerlei prachtige planten waarmee je niet alleen de woning zult opfleuren, planten hebben ook een positieve invloed op de luchtkwaliteit en de geur in huis. Bekijk ook eens de planten in de tuin, wanneer je daar planten hebt staan die niet winterhard zijn kun je in plaats van inpakken en afdekken de plantjes met korte wortels binnen in huis plaatsen. Je hoeft dan niet veel uit te geven, en je kunt ze in het voorjaar weer buiten zetten.

Oorstrelende klanken

Er wordt veel tijd besteed aan de cosmetische kant van inrichting, maar je kunt met geluid ook heel veel bereiken. Er komen steeds meer slimme luidsprekers op de markt, die zijn compact en leveren toch een uitstekende geluidskwaliteit. Je kunt deze speakers op afstand bedienen, door het hele huis als je dat wilt. Naast muziek via Spotify kun je ook “soundscapes” afspelen, dat zijn subtiele geluiden die je tot rust kunnen brengen, of je gewoon een aangenaam gevoel geven. Geen muziek waar je aandachtig naar gaat luisteren, maar bijvoorbeeld geluiden uit het bos, op het strand of gewoon mooie klanken. Zo maak je de woning gezellig voor alle zintuigen!

Als het buiten koud en nat wordt, kun je zelfs met vrij eenvoudige aanpassingen de woning veel gezelliger maken. Als laatste mogen uiteraard ook jouw gezinsleden niet vergeten, gezellig wordt het pas wanneer je samen bent!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP