fbpx

Cibdol Oil

3 Instagram cursussen die de moeite waard zijn

3 Instagram cursussen die de moeite waard zijn

Instagram is wat mij betreft het allerleukste social media platform en daarom wilde ik er werkelijk alles over weten. In het afgelopen jaar volgde ik maar liefst drie cursussen die de moeite waard waren en vandaag zet ik ze op een rijtje! 

Instagram with Intention

De cursus Instagram with Intention is de meeste uitgebreide cursus die ik heb gevolgd. Dit is een Engelstalige videocursus van Hilary Rushford en was eigenlijk de eerste cursus die ik ooit tegenkwam. Ik kocht destijds 2 cursussen de Instagram with Intention cursus en de Social Stories en ik was volgens mij bijna 300 euro kwijt. De cursussen zijn iedere keer maar voor een bepaalde tijd verkrijgbaar, dus je kunt je op deze pagina aanmelden voor de mailinglijst.

De eerste cursus Instagram with Intention heb ik een paar maanden geleden afgerond. Ik heb hier best lang over gedaan, omdat het wel echt video’s zijn waar je de tijd voor moet nemen. Bij iedere video krijg je een uitgebreide opdracht om je business, je account of je feed verder uit te denken. In de video’s gaat ze onder andere in over het groeien van je account, het uitbouwen van je engagement en hashtags.

Deze cursus was ontzettend leerzaam! Aangezien het mijn eerste cursus was heb ik veel dingen geleerd die ik absoluut nog niet wist. Zo weet ik nu precies hoeveel hashtags ik het beste kan gebruiken, wat je het beste kan doen om op te vallen op Instagram en hoe je een merk op de juiste manier neer kunt zetten. De video’s zijn van hoge kwaliteit en met een cameraploeg opgenomen. Daarnaast heb je ook toegang tot een geheime Facebookgroep waarin je collega’s al je vragen kunt stellen over de cursus, maar ook over Instagram in het algemeen. Nu ik deze cursus heb afgerond kan ik binnenkort aan de slag met de Social Stories cursus, die volledig ingaat op het inzetten van Instagram Stories.

How to win the gram

3 Instagram cursussen die de moeite waard zijnInmiddels ben ik bezig aan “How to win the gram” van Jennie. Dit is een e-book vol met tips om je Instagram account een boost te geven. Dit e-book is met name gericht op het verslaan van het algoritme en wat er allemaal komt kijken bij het plaatsen van posts en stories. Hoewel dit e-book eigenlijk gericht is op merken, merk je daar eigenlijk vrij weinig van en leer je gewoon in een notendop van alles over Instagram.

Het e-book bestaat uit 58 pagina’s, maar is heel mooi weergegeven en leest enorm lekker weg. Ik was na de eerste dag al op de helft en moet de andere helft nu nog aflezen. Het e-book kost €9,95 en je ontvangt nu tijdelijk €2,00 korting. Alleen daarom is het e-book al de moeite waard om eens te lezen. Ik heb er tot nu toe al veel bruikbare tips uitgehaald over de frequentie van het posten en hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn Stories meer worden bekeken, dus kan niet wachten om straks alle informatie toe te passen!

Word Social Influencer cursus

Iets waar ik heel benieuwd naar was nu mijn Instagram steeds verder begon te groeien waren de tarieven. Wat kun je nou precies vragen voor een post op Instagram? Toen Yvonne haar cursussen aanbod en ik zag dat dit in de “word Social Influencer cursus” aan bod zou komen, heb ik ze direct besteld. De andere cursus heet Instagram Groei en deze heb ik hier ook bij gekocht.

De “word Social Influencer cursus” gaat veel in op doelen stellen, het opzetten van samenwerkingen en de tarieven die je hierbij kunt hanteren. Ik heb heel de videocursus van het begin tot het eind in een week afgerond. Het is heel leuk om naar te kijken en te luisteren, alles wordt duidelijk uitgelegd en ook hier zitten opdrachten bij om aan te werken. De opdrachten zijn een stuk kleiner, dan bij de Instagram with Intention cursus, maar wel heel leerzaam. Deze opdrachten zetten je echt aan het denken en zorgen ervoor dat je jezelf net iets beter kunt neerzetten als bedrijf. Voor mij waren vooral de antwoorden over de samenwerkingen met bedrijven en tarieven heel leerzaam, omdat ik hier op Instagram gebied nog niet veel van afwist. Na deze cursus heb ik deze tarieven en informatie gelijk toegevoegd aan mijn Media Kit. De cursus is het bedrag €37,00 meer dan waard!

De Instagram Groei cursus is de tweede cursus die Yvonne aanbiedt. De cursus is slechts €14,95 en daarom alleen al leuk om aan te schaffen. Ik heb uit deze cursus alleen niet veel extra informatie kunnen halen, omdat ik één tip al uit haar mailinglijst had ontvangen en een aantal tips ook al verwerkt zaten in de Instagram Intention cursus. Vandaar dat dit voor mij niet de cursus is die in mijn top drie staat, maar wanneer je nog geen cursussen hebt gevolgd haal je hier zeker waardevolle informatie uit.

Heb jij Instagram cursussen gevolgd of ben je van plan om er één te volgen?

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Celine

  Op dit moment ben ik erg aan het zoeken met Instagram. Ik ben een beetje aan het puzzelen met de feed en ik kom er nog niet echt helemaal uit. De cursussen en het boekt lijkt me daarom echt heel handig en leerzaam! Alleen vind ik 300 euro persoonlijk wel erg veel om uit te geven op dit moment. Maar misschien is het wel een idee om het ebook aan te schaffen. Wie weet helpt dat mij een beetje verder!

 • avatar
  Kirsty

  Klinkt interessant allemaal! Ik zou zelf denk ik het snelst voor de ebook van Jennie gaan omdat dit niet zo duur is meteen.

 • avatar
  Mandy

  Klinkt leerzaam allemaal. Al vind ik 300 euro nu wel veel om uit te geven. De cursus van Jennie lijkt mij wel wat.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP