4 tips: fit blijven in de zomer

4 tips: fit blijven in de zomer

Wanneer je hard hebt getraind voor je summer body, dan wil je deze gedurende de zomer natuurlijk wel behouden. Alleen al dat lekkere eten op vakantie en die luie dagen op het strand zijn ook zo fijn. Fit blijven in de zomer, hoe doe je dat eigenlijk? 

1. Sporten op vakantie

Het klinkt misschien onmogelijk, maar sporten op vakantie is makkelijker dan je denkt. Wat dacht je van een lange wandeling over het strand of één van de activiteiten die door het hotel of de camping worden georganiseerd? Op veel vakantiebestemmingen heb je tegenwoordig groepsactiviteiten als yoga, maar ook dingen als aqua fitness. Wanneer je erop gaat letten zul je merken dat er juist op vakantie talloze manieren zijn om op een leuke manier in beweging te komen.

2. Eet kleine porties

Op vakantie, met name in een all inclusive resort, heb je al snel de neiging om grote porties te eten. Probeer eens om langzaam en in kleinere porties te eten. Op die manier zul je merken dat je zelfs aan een kleine portie voldoende kunt hebben. Als je snel een grote portie opeet, dan krijg je achteraf pas een enorm vol gevoel en dan is het te laat.

3. Drink voldoende

Naast sporten en kleine porties is voldoende drinken natuurlijk ook erg belangrijk. En daarmee bedoel ik niet voldoende cocktails, maar eigenlijk voldoende water. Op warme dagen heeft je lichaam meer vocht nodig. Wanneer je het water zat bent, dan kun je gaan voor water met een bubbeltje met stukjes fruit erin of misschien voor een smoothie.

4. Tot slot, geniet!

Je gaat misschien helemaal niet zo vaak op vakantie, dus vergeet zeker niet te genieten. Sport, eet kleine porties en drink voldoende, maar geniet ook van al het moois wat het vakantieland te bieden heeft. Een pizza in Italië kun je als liefhebber echt niet overslaan, maar probeer die dag dan niet meerdere pizza’s te eten of nog andere ongezondere dingen. Wanneer je gaat voor iets ongezonds, vul de rest van de dag dan met gezonde maaltijden. Denk bijvoorbeeld aan de shakes van Orangefit, zodat je ook je vezels en eiwitten weer aanvult. Zorg vooral voor variatie en geniet van je welverdiende vakantie. ;)

Fit blijven in de zomer, hoe doe jíj dat?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Jessica J.

    Goede tips, al heb ik op vakantie eerder de neiging om juist méér te eten omdat ik alles wil proeven, haha.

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP