fbpx

Cibdol Oil

5 bezienswaardigheden in Málaga

5 bezienswaardigheden in Málaga

Mijn bezoekje aan Málaga was echt fantastisch! Ik vind het gewoon gek dat het alweer drie weken geleden is. Daarom vandaag een korte terugblik met 5 bezienswaardigheden die je absoluut niet mag overslaan tijdens jouw bezoek aan Málaga.

Castillo de Gibralfaro

Op de foto bovenaan het artikel sta ik in het kasteel Gibralfaro op de gelijknamige berg Gibralfaro. Wat ook wel bekend staat als de Vuurtorenberg, omdat deze berg met zijn verdedigingsmuren vanaf de haven goed zichtbaar is. Castillo de Gibralfaro ligt op het topje van de berg. Het is een behoorlijke klim, waardoor het absoluut aan te raden is om dit in de ochtend te doen op een bewolkte dag. Als het tijdens jouw bezoek te warm is om de klim te maken, dan kun je ook gebruik maken van de ‘Hop On, Hop Off’ bus. Deze bus stopt bovenaan de berg voor het kasteel.

5 bezienswaardigheden in MálagaWij hadden erg veel geluk met het weer! Het was dinsdagochtend, de ochtend na onze aankomst, erg bewolkt en wat koeler dan normaal. We besloten dan ook vrijwel meteen om de route te bewandelen. Achteraf was ik hier ontzettend blij mee, omdat het de dagen erna veel te warm was. Het mooie aan het kasteel is eigenlijk vooral het adembenemende uitzicht. Ik heb hier echt talloze mooie foto’s gemaakt, maar de foto bovenaan het artikel en deze foto zijn mijn twee favorieten. Het kasteel is absoluut mijn grootste aanrader van Málaga!

Kathedraal Málaga

5 bezienswaardigheden in MálagaDe kathedraal van Málaga is één van de grootste van Spanje. Ik denk dat ik nog nooit in zo’n grote kathedraal ben geweest. Het gebouw is vanaf de buitenkant al erg indrukwekkend, maar eenmaal binnen lijkt het nog vele malen groter. Het plafond is erg hoog. Ik vermoed dat dit geheel doorloopt en er dus geen verdiepingen zijn in deze kathedraal. De kathedraal is gevuld met allerlei prachtig vormgegeven kapelletjes. Als je een kaartje koopt in de kathedraal krijg je daar een digitale gids bij. Je kunt alles beluisteren door een soort telefoon, waar je telkens de nummers van de route volgt. De gehele rondleiding duurt erg lang, maar het is wel leuk om even wat meer feiten te horen over dit bijzondere gebouw.

Letters op het strand

5 bezienswaardigheden in MálagaAls je in Málaga bent, dan zul je hoogstwaarschijnlijk wel een bezoekje brengen aan het strand. Málaga heeft een erg mooi uitgestrekt strand. Het is geen zandstrand, zoals we hem in Nederland hebben, want er zitten wel kleine steentjes in en het is wat donkerder van kleur. We hebben ook nog een duik in de zee genomen, maar dat was toch een stuk kouder dan verwacht. Toen bedacht ik me, dat Málaga natuurlijk helemaal niet zo ver ligt van de oceaan. Zou het daarom een stuk kouder zijn?

Op het strand in Málaga staan de letters Malagueta. Dit is de naam van de wijk waar het strand ligt. Ik zei het al op Instagram: “Dit is echt een toeristische foto, maar ik moest hem gewoon maken!” Ik had verwacht dat het heel druk zou zijn om de letters heen, maar dat viel uiteindelijk wel mee. Mensen maken snel een foto en lopen daarna verder. Het is een absoluut een leuke foto voor op een ansichtkaart. Eentje die je wel moet maken als je in Málaga bent.

Haven

5 bezienswaardigheden in MálagaDe haven van Málaga is enorm mooi om te bezoeken. We zijn hier ‘s avonds heen gelopen om wat te gaan eten en toen kwam ik er eigenlijk pas achter hoe levendig het daar is. Als je vanaf de stad naar de haven loopt, dan kom je eerst over een kleine pop-up markt. Hier hebben ze super leuke kleding en allerlei hebbedingetjes.

Na deze pop-up markt loop je langs grote jachten, wat natuurlijk altijd grappig is om te zien. Tijdens ons bezoek lag er een mega jacht met een helikopter en drie kleinere bootjes erop. Als je na de grote jachten het hoekje omloopt heb je allerlei kleine gezellige terrasjes om wat te drinken en luxe kledingwinkels. Aan het einde van de straat heb je restaurants waar je met dit fantastische uitzicht kunt eten. Ik heb hier een heerlijke steak op met frietjes en mijn moeder at daar Grieks.

Paseo del Parque

5 bezienswaardigheden in MálagaPaseo del Parque is het park gelegen tussen de haven en het centrum. Dit park staat vol met allemaal verschillende soorten bomen en planten. Er zijn met name veel verschillende soorten palmen te zien. Het is een erg fotogeniek park met veel mooie beelden en fonteinen. Tijdens ons bezoek was het regenachtig, waardoor de foto’s niet allemaal even vrolijk waren. Alleen ik kan me voorstellen dat je hier in de zomer echt geweldige foto’s kunt maken. Daarnaast is het een fijne plek om even te schuilen voor de regen of om juist even in de schaduw te zitten.

Dit waren mijn 5 favoriete bezienswaardigheden in Málaga. Er zijn uiteraard nog meer mooie en minder bekende plekjes die ik heb bezocht. Deze zal ik binnenkort delen in andere artikelen. Stay tuned! 

Staat Málaga op jouw reislijstje? 

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Manon

    Wauw wat een mooie foto’s, ik ben nog nooit in Malaga geweest, maar ga het zeker onthouden en dan dit artikel nog even teruglezen!

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP