5 tips om te ontspannen met warm weer

5 tips om te ontspannen met warm weer

Als het zo warm is kan het lastig zijn om ‘s avonds in slaap te komen of sowieso even een momentje te ontspannen. Uiteraard is dit wel belangrijk! Daarom in dit artikel 5 tips om te ontspannen met warm weer.

1. Yoga

Als je denkt aan sporten met warm weer, dan denk je al snel: dat komt later wel. Toch kun je veel sporten ook in de buitenlucht uitvoeren en dat kan heel fijn zijn als het ‘s avonds is afgekoeld. Zo kan yoga tegenwoordig op allerlei locaties in Nederland, denk aan het strand, het park of zelfs op het water. Tijdens yoga zet je je gedachten opzij en focus je je volledig op je ademhaling. Het is dus de perfecte manier om te ontspannen, zelfs met warm weer. Dus pak je yogakleding van Urban-goddess.com erbij, je matje en je kunt zelf of met een groep aan de slag!

2. Boek lezen

Een boek lezen kan heel ontspannend zijn. Daarmee bedoel ik natuurlijk geen werkgerelateerd boek, maar iets als een roman of een ander verhaal dat je leuk vindt om te lezen. Boeken kun je in principe de gehele dag door lezen: ‘s ochtends, ‘s middags in de zon of juist bij de ventilator of heerlijk ‘s avonds voor het slapengaan. Een boek voor het slapen vind ik zelf persoonlijk het fijnst, dan voel ik mijn ogen al langzaam zwaarder worden.

3. Siësta

Aangezien we met dit warme weer ‘s nachts korter slapen is de siësta zeker iets wat je uit moet proberen. Niet iedereen heeft deze luxe tijdens een werkdag. Als je deze luxe wel hebt, dan zou ik er zeker gebruik van maken. Ik ben zelf niet zo’n held in slapen overdag, maar als je bijvoorbeeld eerst een boek leest of iets anders ontspannends doet en daarna een klein dutje doet. Dan zul je merken dat je daarna weer energie hebt voor twee.

4. In bad

Misschien moet je er nu helemaal niet aan denken: een warm bad. Toch is het heel erg goed om juist een warm bad te nemen. Door een warm bad krijgt je lichaam namelijk een seintje om af te koelen. Een koud bad zorgt er uiteindelijk juist voor dat je het warm zult krijgen. Daarnaast is een bad altijd ontspannend. Zet een muziekje aan en je gedachten uit, heerlijk!

5. Massage

In de zomer worden massages vaak op het strand aangeboden. Waarom jezelf er niet eens aan overgeven? Je gaat naar een tentje en krijgt een heerlijke ontspannen massage. Wedden dat je na afloop veel rustiger op het strand kunt liggen en je gedachten niet van 0 naar 100 schieten? Daarnaast kun je natuurlijk ook je partner lief aan kijken, voordat je gaat slapen.

Wat doe jij om te ontspannen met warm weer?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP