5 tips voor het kopen van bedrijfskleding

5 tips voor het kopen van bedrijfskleding

Het kopen van bedrijfskleding kan je bedrijf naar een hoger level tillen. Het geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt ook voor herkenbaarheid. In dit artikel daarom 5 tips voor het kopen van bedrijfskleding.

1. Ga voor kwaliteit

Er zijn veel goedkope opties op het gebied van bedrijfskleding, maar let wel op de kwaliteit van de kleding. Als je gaat voor kleding bedrukken online, dan kan het handig zijn om van tevoren samples op te vragen van het idee dat je wilt uitvoeren, zodat je de beste versie in overweging kunt nemen. Daarnaast merk je bij het opvragen van een sample ook meteen hoe de klantenservice in elkaar steekt en of dit bij jouw bedrijf past. Mocht je in de toekomst namelijk dezelfde kleding willen bestellen, dan moet dit wel snel en gemakkelijk zijn.

2. Kies een duidelijk logo en kleurschema

Denk goed na wanneer je bedrijfskleding gaat samenstellen, zodat de bedrijfskleding ook echt herkenbaar is. Kies voor een blauw shirt met bijvoorbeeld de naam in witte letters, als je deze stijl ook doorvoert op de website of andere bedrijfsuitingen.

3. Kies voor verschillende modellen

De ene werknemer heeft de voorkeur voor een v-hals, terwijl de andere misschien liever een ronde hals draagt. Als je bedrijfskleding gaat bestellen bespreek dit dan met je medewerkers, zodat iedereen op een fijne en geruste manier in werkkleding rond kan lopen.

4. Dikke of dunne stof

Een dikker T-shirt betekent vaak een hogere kwaliteit stof, maar dit kan ook een nadeel zijn. Wanneer werknemers namelijk veel fysiek werk uitvoeren, dan kan het zijn dat een dikker T-shirt snel te warm wordt. Ga dus goed na wat voor soort werk jouw medewerkers uitvoeren en kies eventueel voor een mix van dunne en dikkere T-shirts.

5. Hele outfit of alleen tops?

Tijd om de keuze te maken! Ga je voor een hele outfit in de stijl van jouw bedrijf? Of laat je werknemers bijvoorbeeld hun eigen kleding dragen en daarbovenop een top van het bedrijf? Dit is natuurlijk afhankelijk van het budget dat je beschikbaar hebt voor bedrijfskleding, maar ook voor het soort werk dat de werknemers verrichten. Bij kantoorwerk zou een top voldoende kunnen zijn, maar bij bouwgerelateerd werk wordt er het meeste gekozen voor een gehele outfit. Kijk hierbij dus opnieuw wat goed bij het soort werk en de uitstraling van jouw bedrijf past.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP