Cibdol Oil

Zelf gordijnen ophangen in 5 stappen

Zelf gordijnen ophangen in 5 stappen

We hebben in ons huis zowel boven als beneden de gordijnen vervangen. Dat was voor ons beiden de eerste keer, maar met dit stappenplan is zelf gordijnen ophangen een eitje!

Stap 1 – positie bepalen

De eerste stap is kijken waar de gordijnenrails moet hangen. Je hangt de gordijnen rails aan het plafond, maar moet wel rekening houden met bijvoorbeeld een vensterbank. Door de juiste afstand aan te houden zorg je ervoor dat de gordijnen recht naar beneden vallen. Wanneer de juiste positie voor de gordijnenrails hebt gevonden kun je de positie van de plafondsteunen uittekenen met een potlood. Let er wel op dat je de plafondsteunen symmetrisch verdeeld.

Stap 2 – gordijnrails ophangen

Om de gordijnrails te bevestiging schroef je de schroeven met een accu klopboormachine via Mastertools (bij een stenen muur) of een accuschroefboormachine op de uitgetekende plekken in het plafond. Hou nog voldoende ruimte over tussen de schroeven en het plafond, zodat je de gordijnrails hieraan kunt bevestigen. Als je de gordijnrails hebt bevestigd kun je de schroeven één voor één aandraaien.

Stap 3 – plooien maken

Nu je de gordijnrails hebt opgehangen is het tijd om de gordijnen klaar te maken. Je begint met het bevestigen van de haakjes, waarbij je meteen voor het volgende dilemma komt te staan. Hoeveel plooien wil je in je gordijn? Vaak staat op de verpakking van het gordijn aangegeven hoeveel plooien je het beste kunt handhaven en wat voor soort haakjes je hiervoor kunt gebruiken. Je kunt ook kijken wat je zelf het mooiste vindt, zolang je maar dezelfde afstand tussen de haakjes aanhoudt.

Stap 4 – runners en eindstop

Wanneer je de haakjes aan de gordijnen hebt bevestigd kun je de hoeveelheid runners aan de gordijnenrails bepalen. Dit zijn de haakjes aan de gordijnenrails waar je de haakjes van de gordijnen aan op kunt hangen. Tel hoeveel runners je nodig hebt en voeg deze toe aan de gordijnenrails. Daarna kun je de eindstop in de gordijnenrail plaatsen en vastdraaien.

Stap 5 – zelf gordijnen ophangen

We zijn alweer aangekomen bij de laatste stap. Je kunt nu de gordijnen ophangen aan de runners op de gordijnenrails. Het laatste haakje van het gordijn stop je in de eindstop, zodat het gordijn netjes aan de zijkant blijft bij het sluiten. Als de gordijnen hangen kun je nog kijken of de plooien naar wens zijn en dit eventueel aanpassen.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP