fbpx

Cibdol Oil

8x4 deo review: my personalised protection

8×4 deo review: my personalised protection

Op de middelbare school zat 8×4 deo altijd al in mijn tas. Inmiddels heeft ook 8×4 een glow-up ondergaan en is het tijd om ze opnieuw eens uit te testen. De nieuwe lijn 8×4 deo ‘my personalised protection’ bestaat uit 11 verschillende geuren voor mannen en vrouwen!

8×4 deo ‘my personalized protection’

8x4 deo review: my personalised protection

8×4 stond eigenlijk altijd bekend om hele kleurrijke verpakkingen en deodorant met een parfum-achtige geur. Inmiddels heeft 8×4 het roer omgegooid: de verpakkingen zijn strak, overzichtelijk en de verschillende deo’s hebben alleen een andere effen kleur en logo. Ik vind het enorm overzichtelijk! Als je eenmaal je geur hebt gevonden, dan weet je voortaan altijd welk nummer en welke kleur het is.

De verpakkingen hebben allemaal een handig schema met informatie over de deodorant op het gebied van geur, verzorging en bescherming. Zo kies je voor de normale huid voor mild en voor de gevoelige huid voor mild plus. Daarnaast zie je bij de bescherming of het een deodorant (48h strong) of een anti-transpirant (48h strong plus) is. Waar de deodorant is vrij van aluminium en bescherming biedt tegen een onaangename geur, houdt de anti-transpirant zweet onder controle.

No1 Pure Aqua

We beginnen meteen met mijn favoriete geur No1 Pure Aqua. Deze geur is de eerste uit de lijn van 11 geuren en is een anti-transpirant voor de gevoelige huid. Zelf is mijn huid heel gevoelig, dus ik zou persoonlijk ook snel voor de mild plus categorie gaan. De geur opent heel fris en wordt vervolgens wat zwaarder, het neigt naar een zachte mannengeur. Het doet me zelf heel erg denken aan de frisse wind die door je haren waait als je langs het water loopt.

Van buiten lijk jij sterk en recht door zee. Een typische No1. Men kan altijd op jou vertrouwen. Maar eigenlijk voel jij je het meest comfortabel wanneer je op de achtergrond staat omdat je eigenlijk heel gevoelig bent. Iemand waarmee je snel close wordt ontdekt snel jouw zachte kant. Pure Aqua past perfect bij jou: je bent niet de rots – je bent de branding, schat.

Wanneer ik No1 Pure Aqua gebruik heb ik echt voldoende aan alleen ‘s ochtends even sprayen. Zelfs als ik een hele dag op pad ben geweest, ruik ik ‘s avonds nog fris en komt de geur zelfs nog naar voren. Ik weet niet of hij echt 48 uur vol zou houden, maar voor een hele dag is hij zeker geschikt!

No3 Velvet Blossom

8x4 deo review: my personalised protection

De tweede geur die ik heb ontvangen is No3 Velvet Blossom. Deze geur is opnieuw geschikt voor de gevoelige huid en is een normale deodorant zonder aluminium, ook verkrijgbaar als roll-on. Velvet Blossom is een hele subtiele zachte bloemige geur. De geur doet me een beetje denken aan doucheschuim in combinatie met kersenbloesem.

De eerste glimlach van de dag zie jij om half zeven ‘s morgens in de badkamerspiegel en deze grijnst terug. De geuren van mandarijn en jasmijn zorgen bij jou direct voor een goed humeur. Optimisme kenmerkt jouw dag: als een echte No3, ben jij sociaal en heb je veel plezier. De dag voelt gewoon goed: met Velvet Blossom.

De geur Velvet Blossom vind ik persoonlijk ook heel lekker. Hij is subtiel en de bloemige geur geeft hem net iets extra’s. Doordat dit een deodorant is merk ik dat het wel fijn is om na een inspanning opnieuw te gebruiken. Als ik actief in de weer bent ruikt hij aan het eind van de dag toch wat minder fris, maar dat komt natuurlijk ook doordat hij het zweten niet tegengaat, maar de geur alleen neutraliseert.

No6 Juicy Splash

Tot slot kreeg ik de 8×4 deo No6 Juicy Splash. Dit is een normale deodorant voor de normale huid. Zelf vind ik dit de minst lekkere geur van de drie. Juicy Splash is een fruitige geur: een mengsel van grapefruit, jasmijn en exotische vanille. Alleen de exotische vanille geeft er een zware touch aan, waardoor het een tikje mannelijk ruikt, maar voor mij een beetje teveel is van alles.

In plaats van tegen alles ‘ja’ te zeggen, zeg jij liever ‘yeah’! Je wordt blij van creatieve chaos en zoekt naar avonturen die naar grapefruit, jasmijn en exotische vanille ruiken. Niemand kan jouw energie weerstaan. Jij bent Juicy Splash. Altijd daar waar het gebeurt. Het maakt niet uit wat de dag jou brengt: jij kan alles aan! Maar met No6, kan jij een keer ‘nee’ zeggen, namelijk tegen aluminium. Jeej!

Ik merk bij het aanbrengen van deze deodorant dat hij niet geschikt is voor de gevoelige huid. Mijn huid gaat zelfs een beetje prikken. Daarnaast vind ik de geur echt te overheersend. Hij blijft daardoor wel iets langer hangen dan No3, waardoor op een rustige dag één keer sprayen voldoende is, maar na inspanning zou ik hem altijd opnieuw gebruiken.

Conclusie

Ik vind de nieuwe 8×4 deo lijn heel leuk bedacht en ontworpen. De verpakkingen hebben een simpele uitstraling, maar de kleuren geven ze toch een vrolijke touch en het is daardoor helemaal van deze tijd. Ze hebben zelfs de dopjes weggelaten en gekozen voor een handig draaisysteem, waardoor je de deodorant af kunt sluiten en ook zelf in kunt stellen hoe hard de spray moet zijn.

Er zit in de geuren heel veel afwisseling en daardoor denk dat er voor iedereen wel iets tussenzit. Zelf spreekt Pure Aqua mij het meest aan en ook qua verzorging is deze bij mij favoriet. Ik vind het persoonlijk wel jammer dat niet alle deo’s geschikt zijn voor de gevoelige huid, want ik heb hierdoor alleen de keuze uit Pure Aqua en Velvet Blossom die ik al heb getest. Daarnaast zou het helemaal top zijn als er in de toekomst nog wordt gewerkt aan een anti-transpirant zonder aluminium.

De 8×4 deodorant is verkrijgbaar bij de drogist en supermarkt voor €3,79. Bij Bol.com heb je op dit moment voordeelverpakkingen, waardoor je veel goedkoper uitkomt!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP