10 tips om alleen reizen leuker te maken

10 tips om alleen reizen leuker te maken

Alleen reizen is zeker de eerste keer ontzettend spannend. Toch kan het je heel veel opleveren en kun je precies doen waar jíj zin in hebt. Ik geef je graag wat tips om alleen reizen leuker te maken, zodat je weet waar je op moet letten als je een soloreis gaat plannen.

1. Plan een groepsreis

Alleen op reis gaan betekent natuurlijk niet dat je geen groepsreis kunt plannen. Het kan juist een hele leuke en gemakkelijke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Zo heeft Sawadee groepsreizen voor mensen in de leeftijdsgroep 22 tot 35, zodat je met mensen kunt optrekken in jouw leeftijdsgroep. Zo hoef je niet alleen in een jeep op safari als je een rondreis Zuid-Afrika boekt.

2. Begin dichtbij huis

Als je voor het eerst alleen op reis gaat, dan is het slim om eerst een test te doen door dichtbij huis alleen weg te gaan. Slaap bijvoorbeeld een weekendje alleen in een hotel in een leuke Nederlandse stad of plan een reis waarbij je gemakkelijk terug kan naar huis bij heimwee.

3. Kies een droombestemming

Er staat vast een plek op je reislijst die je al vanaf kleins af aan heel graag wil bezoeken. Als je merkt dat niemand in je omgeving diezelfde interesse heeft, dan kan het heel slim zijn om alleen te reizen naar deze bestemming. Op die manier kun je precies zien wat je zelf wilt en zal niemand je daarin belemmeren.

Een groepsreis naar deze droombestemming is natuurlijk ook een optie. Zeker wanneer je met een groepsreis precies de plekken bezoekt die je zo graag wilt zien en voor één van de eerste keren alleen op reis gaat. Zo is een rondreis Marokko erg leuk om in een groep te doen!

4. Maak een planning

Soms wil je op vakantie alleen maar relaxen en soms wil je zoveel als mogelijk zien. Schrijf hoe dan ook als je alleen op vakantie gaat alvast wat leuke bezienswaardigheden op voor jouw vakantiebestemming en maak als je graag veel wilt zien ook een planning. Zo voorkom je dat je je gaat vervelen en weet je op je bestemming ook precies waar je aan toe bent.

5. Stop je telefoon weg

We zijn heel erg gewend om onze telefoon erbij te pakken, zodra we alleen zijn. Toch is het op reis belangrijk dat je hem ook wegstopt en geniet van de omgeving. Als je toch op je telefoon blijft kijken, dan kom je niet tot rust en ook niet tot jezelf, maar dat is wel iets wat je juist wil bereiken op vakantie. Het zal even oefenen zijn om minder op je telefoon te kijken, maar stop hem bijvoorbeeld in je tas, zodat je wat meer moeite moet doen om hem er echt bij te pakken.

6. Zorg voor voldoende beltegoed

Alleen reizen is geen goed idee zonder beltegoed. Zorg ervoor dat je voldoende internet, maar ook belminuten hebt om mensen te bereiken als er iets aan de hand is. Ook is internet handig om bijvoorbeeld apps als Google Maps te kunnen gebruiken als je zelf ergens naartoe wilt lopen of rijden. In Europa gebruik je hetzelfde tegoed als Nederland, maar in landen buiten Europa (zoals Turkije) kun je het beste een SIM-kaartje kopen die je daar kunt gebruiken.

7. Plan groepsuitjes

Mocht je helemaal alleen reizen en geen groepsreis plannen, zorg dan dat je een aantal groepsuitjes kiest. Deze worden bij bijna iedere reisorganisatie aangeboden en je krijgt hierover vaak meer informatie in het hotel. Op die manier krijg je gemakkelijk contact met andere mensen en zie je veel van de omgeving voor een relatief klein bedrag.

8. Ga uit je comfortzone

Natuurlijk kan het de eerste dagen misschien heerlijk zijn om alleen roomservice te bestellen en Netflix te kijken. Zo kom je even goed tot rust. Alleen het is wel verstandig om ook uit je comfortzone te stappen, zodat je echt alles uit je reis haalt. Ga bijvoorbeeld lekker uiteten in een restaurant, ga verschillende bezienswaardigheden af en stap ook eens op mensen af in jouw ho(s)tel. Grote kans dat er meer mensen alleen op reis zijn.

9. Alleen reizen als vrouw

Alleen reizen als vrouw kan af en toe een extra uitdaging zijn. Vertrouw daarom altijd op je gevoel. Voelt dat ene steegje niet goed om doorheen te gaan, doe het dan niet en neem desnoods een andere route. Verder is het in sommige landen slim om je wat bedekter te kleden, een (trouw)ring te dragen en blond haar af te dekken.

10. Geniet

Als je alleen op reis gaat kun je misschien het idee hebben dat er altijd wat op de planning moet staan. Alleen als je in een leuke stad bent of op een prachtig strand, geniet er dan ook van en verplicht jezelf niet om weer door te gaan. Als het zo leuk is op de plek waar je bent, dan kan het echt de moeite waard zijn om een nachtje bij te boeken. Vergeet nooit te genieten!

Wat zou jouw eerste bestemming zijn als je alleen gaat reizen?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Anna

    Wat een fijne tips! Ik ben eigenlijk nog nooit alleen op reis geweest, maar ik denk dat ik dan voor een stedentrip zou gaan. Niet te lang en niet te ver, haha! Als vrouw zou ik sowieso niet naar een land gaan waar ik op moet letten wat ik doe/draag…

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP