Cibdol Oil

Past goud of zilver bij mij? Deze sieraden staan jou het best!

Past goud of zilver bij mij?

Deze sieraden staan jou het best!

Je draagt misschien vanaf jongs af aan al dezelfde kleur sieraden. Alleen de juiste kleur sieraden kan jouw uitstraling echt een boost geven en je bijvoorbeeld minder moe doen ogen. Daarom deel ik in dit artikel verschillende tips om jouw antwoord te ontdekken op de vraag: past goud of zilver bij mij?

1. Kijk naar je aderen

Je staat naar mooie dames horloges te kijken, past er eentje die je bij de eerste oogopslag al mooi vindt, maar twijfelt vervolgens over de kleur. Vervolgens vraag je je af: past goud of zilver bij mij? Gelukkig is er een gemakkelijk trucje om dit op zo’n moment vast te stellen, maar ook als je dit nu thuis zit te lezen.

Kijk eens naar je aderen aan de binnenkant van je pols. Zijn deze blauw van kleur of neigen ze meer naar groen? Wanneer je aderen blauw zijn, dan ben je een koel type en past zilver het beste bij jou. Alleen zijn je aderen meer groen, dan ben je een warm type en is (rosé)goud jouw kleur to go. Als je het niet zeker weet, dan staan hieronder nog meer tips om het te achterhalen.

2. Kijk naar jezelf in de spiegel

Stap ‘s morgens voor je je hebt aangekleed en je make-up hebt gedaan eens voor de spiegel. Kijk goed naar je uiterlijk. Welke kleur is je natuurlijke haar, welke kleur zijn je wenkbrauwen, wat voor kleur ogen heb je en ben je bruin door de zon?

Als al jouw uiterlijke kenmerken meer neigen naar warme kleuren, dan ben je een warm kleurtype. Dit kan bijvoorbeeld zijn warm rood, blond of bruin haar met bruine of groene ogen. Zie je juist meer koele kenmerken, zoals lichtblond, askleurig of zwart haar en blauwe ogen? Dan ben je een koel kleurtype.

3. Goud- en zilverfolie

Met een klein subtiel kettinkje is het minder gemakkelijk om te zien of de kleur daadwerkelijk bij je past en valt het ook minder op. Alleen als je een liefhebber bent van bijvoorbeeld (grote) horloges of andere statement sieraden, dan is het kiezen van de juiste kleur erg belangrijk.

Daarom kun je het verschil ook heel goed waarnemen door gebruik te maken van een groot stuk goud- en zilverfolie. Leg dit met de matte kant naar voren onder je gezicht en over je schouders. Je kunt nu zien wat een warme of koele tint doet met je gezicht.

Kijk goed naar wat de kleur in je gezicht accentueert. Zie je er bijvoorbeeld vermoeider uit met een bepaalde kleur, of komt de roodheid in je gezicht met een bepaalde kleur naar voren? Dan weet je dat de andere kleur je beter staat.

4. Welke kleding staat jou het best?

Je hebt misschien bepaalde kledingstukken in je kast die je het liefst draagt. Er liggen misschien ook wel items in waar je vaak complimenten over krijgt. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord dat die ene kleur jou zo ontzettend goed staat? Dan kan het zomaar zijn dat die kleur wat zegt over jouw ondertoon.

Zelf kun je de test ook aangaan met verschillende kledingstukken. Kies een hele koele kleur, zoals een lichte kleur blauw en een warme kleur, zoals mosterdgeel. Als de koele kleur jou het beste staat, dan ga je voor zilver, maar als je de warme kleur rockt, dan ga je voor goud.

5. Doe een kleuranalyse

Als je er niet echt aan uitkomt of nog steeds twijfelt, dan kan een kleuranalyse een goed idee zijn. In een kleuranalyse testen ze welk kleurtype jij bent aan de hand van het seizoenen-systeem. Zo kun je een lente-, zomer-, herfst- of wintertype zijn, maar ook een combinatie van deze seizoenen. Bij een kleuranalyse ontdek je meteen welke kleuren jou het beste staan op het gebied van kleding, make-up en haar, maar ook of goud of zilver het best bij jou past.

Past goud of zilver bij mij?

Klik om te pinnen op Pinterest

Ik hoop dat je na deze tips hebt ontdekt of goud of zilver bij je past. Misschien heb je wel ontdekt dat je altijd zilver droeg, maar goud juist beter bij je staat. Geen paniek, want je kunt je zilveren sieraden nog steeds dragen door ze met goud te combineren. Houd hierbij 1/3 voor zilver aan en 2/3 voor (rosé)goud.

Mocht je overal een beetje tussen vallen en een mix zijn van warme en koele kenmerken, dan kun je ook een neutrale ondertoon hebben. Als je dit hebt kun je zowel goud als zilver dragen, want beide kleuren staan je fantastisch!

Nu ben ik benieuwd, past goud of zilver bij jou? Laat het weten in de reacties.

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Suzanne

  Handige tips! Ik zelf weet dat zilver mij goed staat en goud stukke minder!

 • avatar
  Anna

  Wat een leuk en interessant artikel! Ik draag eigenlijk altijd zilver, maar volgens mij ben ik meer een warm (of neutraal) type. Warme make-up looks staan me in ieder geval wel het mooist en ik ben gek op rood, bruin en crème kleuren.

 • avatar
  Edith-Sofia

  Leuk artikel! Zilver past het beste bij mij. Heb een lichte huid en lichtblond haar met grijsblauwe ogen. Echt een zilvertype dus! Ik heb ook alleen maar zilveren sieraden. Ik vind goud erg mooi, maar het staat mij gewoon minder.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP