fbpx

Cibdol Oil

Zo kies je een ander lettertype op Instagram

Zo kies je een ander lettertype op Instagram

Je ziet ze geregeld voorbij komen: van die leuke lettertypes in Instagram bio’s, onder posts en zelfs in Stories. Alleen hoe kies je een ander lettertype op Instagram? In dit artikel leg ik je precies uit hoe je dat per onderdeel kunt doen.

Ander lettertype voor bio & posts

Als je een ander lettertype op Instagram wilt in je biografie of onder je posts, dan doe je dit niet via Instagram zelf. De truc is om dit via een website te doen, waarna je vervolgens het lettertype naar keuze in je bio of onder je post plakt.

Zo kies je een ander lettertype op Instagram

Dit kun je bijvoorbeeld doen met de bovenstaande tool: Fonts for Instagram. Je typt je tekst in en er komt een hele rij met verschillende lettertypes uit. Wanneer je een ander lettertype hebt gevonden, dan kun je deze regel kopiëren en plakken in de Instagram app.

Mocht je nog opzoek zijn naar leuke symbolen om je tekst mee op te vrolijken, dan kan dat met Cool Symbol. Hier vind je bijvoorbeeld de simpele zwarte hartjes en sterretjes die je wel eens tegenkomt.

Witregels en vet- of schuingedrukte tekst

Zelf gebruik ik een andere tool om heel simpel witregels toe te voegen aan mijn tekst. Zo hoef je niet continu punten toe te voegen om een witregel in te voegen en ziet je tekst er heel clean uit! Ik gebruik hiervoor IG LineBreak Caption Generator.

Je plakt hier de tekst waarin je witregels wilt toevoegen, kunt ook tekst selecteren om vet- of schuingedrukt te maken en klikt simpelweg op ‘convert’ om de tekst te kopiëren. Vervolgens kun je hem plakken in je Instagram caption (omschrijving van je foto).

De website heeft nu ook een app, genaamd Spacie. Voor €3,29 kun je de app downloaden, zodat je altijd gemakkelijk en snel witregels aan je tekst kunt toevoegen.

Ander lettertype op Instagram Stories

Wanneer je een Instagram Story maakt, kun je wanneer je een tekst aan het typen bent het lettertype veranderen. Toch kan het zijn dat je soms opzoek bent naar een andere uitstraling of misschien wel je huisstijl wilt gebruiken, zodat je overal één stijl doorvoert.

Dit kun je doen met de app Over. In deze app kun je sowieso hele mooie Instagram Stories maken, maar ook losse teksten opslaan die je vervolgens opent in de Story die je aan het maken bent.

Je typt een tekst in Over, kiest het lettertype dat je wilt hebben en opent deze vervolgens in de Instagram Story die je aan het maken bent. Hieronder leg ik per besturingssysteem hoe je een ander lettertype op Instagram kiest.

Android: Sla de tekst in Over op. Download de app Gbox, klik in de app op Gbox Keyboard en volg de stappen. Als je nu Instagram Stories opent en klikt om een tekst in te typen, dan zie je onder een balk met opties. Je kiest hier voor het afbeelding icoontje en daar komt je net opgeslagen tekst tevoorschijn. Als je erop klikt wordt hij geplaatst in je Story, kun je hem slepen naar de gewenste plaats en publiceren als je klaar bent!

iOS: Sla de tekst in Over op en ga naar de filmrol, waar je kiest voor afbeelding kopiëren. Open je Instagram Story en klik op de pop-up linksonder om de afbeelding toe te voegen als sticker. Zo wordt hij geplaatst in je Story, kun je hem slepen naar de gewenste plaats en publiceren als je klaar bent!

Conclusie: ander lettertype op Instagram

Zo kies je een ander lettertype op Instagram

Klik op de afbeelding om te pinnen op Pinterest

Ik vind het kiezen van een ander lettertype op Instagram zelf super leuk, maar het moet wel leesbaar en vindbaar zijn. Zo is het niet verstandig om een ander lettertype te gebruiken in je naam (het gedeelte dat vetgedrukt is in je biografie). Wanneer je dit doet kunnen mensen je niet gemakkelijk meer vinden in de zoekfunctie, waardoor je eventueel nieuwe volgers misloopt.

Verder vind ik het een hele leuke tool om bijvoorbeeld je Stories net een andere touch te geven. Ik vind het vaak erg opvallen als ik dit bij andere Instagrammers voor bij zie komen en dat geeft de uitstraling van een account voor mij toch echt een boost!

Ga jij een ander lettertype op Instagram gebruiken?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP