fbpx

Cibdol Oil

Tips voor meer Instagram volgers in 2018

Tips voor meer Instagram volgers in 2019

Deze maand heb ik 10.000 volgers gehaald op Instagram. Het is iets waar ik al een langere periode naartoe aan het werken ben, maar het is eindelijk gelukt! In deze guide vertel ik je alle tips voor meer Instagram volgers in 2019.

10.000 Instagram volgers

In oktober 2018 heb ik de magische grens van 10.000 volgers behaald. Het was voor mij al jarenlang een doel en dit jaar heb ik er hard voor gewerkt om het ook werkelijkheid te laten worden. Ik kreeg veel vragen over hoe ik het heb gedaan, maar merkte ook dat meteen steeds meer mensen me andere vragen en voorstellen gingen doen via privéberichten. Daarom wil ik jullie graag verder helpen om ook deze magische grens te behalen als blogger, vlogger of gewoon social media liefhebber, zodat jullie ook je business naar een hoger level kunnen tillen.

Tips voor meer Instagram volgers in 2018

Tip 1: Creëer je eigen stijl

Een eigen stijl is één van de belangrijkste dingen om ertussenuit te springen. Ik heb sowieso een hele unieke kledingstijl, maar ook mijn foto’s zijn tegenwoordig duidelijk te onderscheiden. Zo hebben al mijn foto’s een rosé gouden tinten en probeer ik altijd foto’s te maken met diepte. Zo zul je vaak foto’s zien met een mooi uitzicht op de achtergrond, die zijn mijn favoriet!

Om je eigen stijl te ontwikkelen zul je veel uit moeten proberen. Het duurde erg lang voordat ik mijn eigen stijl had ontdekt. Ik heb witte feeds gehad tot hele donkere duistere feeds, maar nu heb ik een fijne middenweg gevonden. Probeer het uit op Instagram zelf of stel verschillende feeds samen in planning apps. Op een gegeven moment zul je een mooie stijl ontdekken die perfect bij jou en je foto’s past.

Tip 2: Aesthetische feed

Een aesthische feed kan je account echt een boost geven. Een aesthetische feed is een feed waarin alle foto’s een geheel zijn en allemaal goed bij elkaar passen. Dit is een stuk lastiger dan je denkt en met name als je veel verschillende foto’s hebt. Ik heb foto’s met lichte, kleurrijke en donkere achtergronden, waardoor het soms heel moeilijk is om zomaar foto’s te posten. Het is verstandig om een app als Planoly te gebruiken om je feed van tevoren te plannen en zo je feed zo aesthetisch mogelijk te maken.

Tip 3: Bijpassende profielfoto

Wanneer je langer op Instagram zit, dan heb je vast al heel lang dezelfde profielfoto. Ik verander mijn profielfoto niet vaak, maar ik heb hem wel iedere keer aangepast wanneer ik wisselde van stijl. Ik heb nu een foto van mezelf, die in dezelfde rosé gouden tinten is bewerkt als de rest van mijn feed. Het is aan te raden om een herkenbare profielfoto te nemen, maar ook een foto die direct laat zien wat mensen kunnen verwachten als ze naar je account toegaan.

Tip 4: Niche ontdekken

Bij het lezen van tips voor meer Instagram volgers of lezers op je blog ben je vast al vaak de term niche tegengekomen. Toch is het ontdekken van je niche ontzettend belangrijk, omdat je dan ook gerelateerde accounts kan opzoeken en de hashtags van deze niche kunt gaan gebruiken. Je kunt je bijvoorbeeld richten op beauty tutorials, fashion inspiratie voor vrouwen met een maatje meer of ondernemende vrouwen. Op deze manier krijgt je account een duidelijk onderwerp en dit onderwerp kun je ook benoemen in je biografie.

Tip 5: Hashtags

Hashtags zijn belangrijk om gevonden te worden op Instagram. Let er wel op dat je hashtags gebruikt die binnen je niche vallen en dat je hashtags gebruikt waarbinnen je kunt opvallen. Ik focus mezelf op Instagram op #petitefashion en gebruik dan ook hashtags die binnen deze niche gebruikt worden. Je kunt dit ontdekken door opzoek te gaan naar gelijkwaardige accounts en te kijken welke hashtags zij gebruiken.

Daarnaast gebruik je hashtags waarbinnen je op kunt vallen. Binnen hashtags als #fashion en #beauty zul je als klein account niet snel opvallen, omdat deze hashtags miljarden keren gebruikt worden en alleen posts met heel veel likes bij populair komen te staan. Onderzoek daarom eens bij welke hashtags jouw post tussen de populaire posts zou kunnen staan. Dit kun je doen door hashtags die je wilt gebruiken op te zoeken. Kijk hierbij hoeveel posts er geplaatst worden binnen deze hashtag en hoeveel likes of reacties de 9 posts hebben die bovenaan staan. Wanneer je engagement in de buurt komt is dit één van de hashtags die je kunt gebruiken.

Tip 6: Locatietag

Wanneer je een foto maakt op een bepaalde locatie, dan is het heel slim om een locatietag toe te voegen. Je kunt de exacte locatie toevoegen, maar ook de stad of het dorp waar je je bevindt. Locatietags worden veel gebruikt om te bekijken of een bepaalde plek de moeite waard is. Grote kans dat mensen zo op jouw account terechtkomen!

Tip 7: Personen taggen

De laatste mogelijkheid om je foto een extra boost te geven is personen taggen. Je kunt hier de merken taggen die je draagt, de personen taggen die op je foto staan of die de foto hebben gemaakt en relevante Instagram accounts. Er zijn namelijk verschillende Instagram accounts die fashion inspiratie of andere foto’s verzamelen. Wanneer je de hashtag gebruikt en deze accounts tagt in je foto, dan heb je kans dat ze je foto reposten.

Tip 8: Engage op je eigen foto

Dat klinkt gek, engagement creëren op je eigen foto. Toch is het heel belangrijk om in de eerste 20 minuten nadat je de foto plaats zoveel mogelijk likes en reacties te verzamelen. Wanneer je foto veel engagement krijgt in de eerste 20 minuten, dan zullen meer mensen de foto zien. Like en save daarom altijd je eigen foto net nadat je deze hebt geplaatst. Probeer daarnaast ook zo snel als mogelijk te reageren met een hartje of een comment op alle reacties die je op deze foto ontvangt.

Tips voor meer Instagram volgers in 2018

Tip 9: Actief zijn op Instagram

Om zelf te groeien op Instagram moet je actief zijn. Iets wat heel logisch klinkt, maar wat lang niet iedereen doet. Veel mensen plaatsen een foto, liken een paar andere foto’s en verlaten dan weer de app. Daarmee ga je niet hard genoeg groeien, ook al gebruik je nog zoveel hashtags. Het is heel belangrijk om ook andere accounts te volgen en te reageren op foto’s. Scroll daarom niet alleen door je tijdlijn om foto’s te liken, maar laat ook een reactie achter als de foto je aanspreekt.

Tip 10: Reageren op populaire posts in je niche

Een tip waar ik veel aan heb gehad is reageren op populaire posts in je niche. Ik volg dan ook de hashtags die ik binnen mijn niche gebruik, zodat ik deze posts in mijn tijdlijn voorbij zie komen. Ik heb een periode op meer dan 80 posts binnen meer dan 9 hashtags gereageerd. Je reageert dan steeds op de 9 populairste posts binnen hashtags. Het is veel werk, maar hierdoor laat je jezelf zien binnen je niche en val je op doordat je vaak naar voren komt.

Tip 11: Deel je Instagram op andere sociale media

Je hebt nu heel veel veranderingen toegepast op je Instagram, maar weet je zeker dat al je familie en vrienden je Instagram account al volgen? Deel je Instagram op sociale media als Facebook, Twitter en je blog, zodat iedereen weet dat ze jou daar ook kunnen vinden. Zo heb ik mijn Instagram gekoppeld aan mijn Facebook profiel, waardoor hij in mijn biografie staat en heb ik een post vastgepind staan op Twitter waarin ik verwijs naar mijn Instagram account. Daarnaast heb ik natuurlijk de sociale media buttons op mijn blog staan en verwijs ik ook geregeld in mijn artikelen naar mijn account. Het zal je soms verbazen hoeveel mensen nog niet van het bestaan van je Instagram afweten.

Tip 12: Bouw het rustig op

Wees geduldig en bouw niet te gehaast je Instagram op. Ik blog al meer dan vijf jaar en heb ook al ontzettend lang een Instagram account, maar heb dus pas net de 10.000 volgers behaald. Het is belangrijk dat je je Instagram rustig opbouwt en geduldig bent, zodat je volgers je ook leren kennen. Je hebt niet van de één op de andere dag een horde fans of een trouwe achterban, dat is een kwestie van tijd en het opbouwen van vertrouwen.

Daarnaast kun je altijd blijven leren! Ik heb in het afgelopen jaar 3 verschillende Instagram cursussen gevolgd om meer te leren over Instagram en daardoor kon ik jullie weer heel veel tips meegeven. Er zullen altijd nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, dus zorg ervoor dat je altijd up-to-date blijft.

Wat zijn jouw tips voor meer Instagram volgers?

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Marianne

  Super artikel, maar iets dat ik hier (net als in veel andere artikelen) mis is het fenomeen ‘Instagram automatisering’. Zelf heb ik dit vanuit een vriendin van mij ontdekt die dit inzet voor ‘haar meiden’ (ze runt een influencer agency) en de resultaten zijn overweldigend.

 • avatar
  Jessica J.

  Gefeliciteerd met je 10K! :-)

 • avatar
  Emma

  Gefeliciteerd met de 10K en je feed ziet er mooi uit :) ik ga zeker met sommige tips aan de slag en hoop dan ook snel de 10k te mogen halen :D

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP