Bekeken films & series in december 2018

Bekeken films & series in december 2018

De maand van de feestdagen, december! Deze maand is uiteraard gevuld met kerstfilms en -specials. Tijd voor een overzicht van mijn bekeken films & series in december 2018. 

Harry Potter deel 2 t/m 8

De Harry Potter films heeft iedereen vast al eens gezien. In de films zie je Harry langzaam opgroeien van puber tot tovenaar. Harry Potter probeert samen met Ron en Hermelien de manier te vinden om de duistere tovenaar Heer Voldemort uit te schakelen. Heer Voldemort heeft Harry’s ouders vermoord in de hoop onsterfelijk te worden en zichzelf heerser te kunnen noemen van de tovergemeenschap. 

De Harry Potter films heb ik uiteraard allemaal al een keer gezien. Toch vond ik het leuk om mezelf voor te bereiden op het tweede deel van Fantastic Beasts and Where to Find Them en alle films nogmaals te kijken. Ik heb de films opgenomen van Net5 en het leuke is, dat dit de extended versions zijn. Er zaten dus ook een  aantal scènes tussen die we nog niet hadden gezien. Ik vind dat iedereen deze films ooit een keer moet hebben gezien! 

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

In de vorige film werd Gellert Grindelwald met de hulp van Newt gevangen genomen door MACUSA. In het tweede deel weet hij te ontsnappen. Hij verzamelt zoveel mogelijk volgelingen om tovenaars van zuiver bloed te laten heersen over alle niet-magische wezens. Weet Newt dit op het juiste moment te voorkomen?

Ik had veel wisselende verhalen gehoord over het tweede deel van Fantastic Beasts. Toch vond ik de film totaal niet tegenvallen, misschien juist doordat ik deze meningen al had gehoord en mijn verwachtingen niet torenhoog waren. Ik vond de kwaliteit van de film met 3D-effecten heel hoog en heb echt genoten van het spannende verhaal. Op het einde was het voor mij wel duidelijk dat dat het einde was en we nu toch echt weer moeten wachten op het volgende deel. Ik zou deze film aanraden voor iedere Harry Potter fan, want het is wel fijn als je precies weet waar het over gaat. 

Élite

In de Spaanse Netflix serie Élite gaan drie arbeidskinderen naar een exclusieve privéschool. De meeste rijke en arme scholieren botsen met elkaar, wat uiteindelijk zelfs leidt tot een moord.  Bij deze moord wordt iedereen ondervraagd, zelfs de rijke scholieren. 

In de serie Élite zitten veel bekende gezichten van de serie La Casa de Papel. Aangezien deze serie al een aantal keer bij mijn aanbevelingen voorbij was gekomen besloot ik hem deze maand te kijken. In een paar dagen had ik de hele serie uit, want met name het einde was heel spannend. Ik weet alleen nog steeds niet wat ik over het algemeen van de serie moet vinden, maar hij is wel leuk genoeg om enthousiast te zijn over de komst van seizoen 2!

A Christmas Prince: The Royal Wedding

In het tweede deel van A Christmas Prince gaat het toch echt gebeuren: Amber gaat trouwen met Richard! Alsof dit niet spannend genoeg is krijgt ze ook nog te maken met allerlei overheidskwesties. Er verdwijnt namelijk geld bij de regering van Aldovië, waardoor de nieuwe plannen van Richard misschien niet met succes door kunnen gaan. Amber is vastberaden om alle problemen uit de weg te ruimen en haar droombruiloft te organiseren.

Door alle kerstfilms die ik de afgelopen tijd heb gekeken moest ik even schakelen. Wie gingen er ook alweer trouwen in deze film? Oh, ik ben altijd zó vergeetachtig wat films betreft. Desondanks heb ik echt genoten van deze film. Hij was heel grappig, eindelijk een keer niet té voorspellend en je kunt totaal met Amber meeleven.

Baby

De Netflix serie Baby is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2013 is namelijk ontdekt dat veel tieners in een rijke buurt van Rome betrokken zijn geraakt bij prostitutie. Ook Chiara en Ludovica raken hier uiteindelijk bij betrokken, waardoor ze samen een dubbelleven leiden. 

In eerste instantie deed de serie me heel erg aan Élite denken, maar langzamerhand komen er steeds meer elementen bij. Je ziet van alles over drugs, jeugdliefde en zelfs prostitutie. Het feit dat dit echt is gebeurt en nog steeds echt kan gebeuren maakt deze serie wel een stuk boeiender. Het was even door bijten, want op sommige momenten was het wel een beetje saai.

Chilling Adventures of Sabrina: Christmas Special

Voor de liefhebbers van Chilling Adventures of Sabrina, de spin-off van Riverdale, is er nu een Christmas Special. In deze Christmas Special ziet Sabrina haar vrienden na een lange tijd weer terug en gaat ze op onderzoek uit waarom haar moeder nog in limbo is. 

 Ik vond de serie Chilling Adventures of Sabrina geweldig! Dit zijn echt de series die ik het liefste kijk, dus ik was dolblij toen ik zag dat er een Christmas Special was. In deze extra aflevering zie je bijna alle acteurs weer terug en worden een aantal brandende vragen beantwoord. Als je de serie hebt gekeken, dan moet je deze kerstspecial écht zien. 

Dit waren mijn bekeken films en series in december 2018. Heb jij nog aanraders voor mij?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP