Bekeken films & series in november 2018

Bekeken films & series in november 2018

In de koude maanden vind ik het heerlijk om knus op de bank te zitten met de kaarsjes aan, een grote kop koffie of thee en een leuke film of Netflix serie. Daarom sla ik mijn Netflix kijkgeschiedenis er even op na voor mijn bekeken films en series in november 2018.

La Casa de Papel

In de serie La Casa De Papel plant een groep de grootste geldroof uit de historie, ze overvallen de Koninklijke Munt in Spanje. De Professor geeft de groep bestaande uit 8 personen les hoe ze dit kunnen aanpakken en ook hoe ze alle problemen tijdens de overval uit de weg kunnen gaan. 

Mijn moeder raadde ons deze serie al meer dan een halfjaar aan, alleen we moesten er nog steeds aan beginnen. Toen we op een avond tijdens het eten niet wisten wat we moesten kijken zette ik hem aan. Het was meteen vanaf de eerste aflevering heel erg spannend, waardoor we continu door wilden kijken. Je wordt eigenlijk een soort voorstander van de overvallers. Heel gek, maar heel knap gedaan! Hierdoor ben je continu bang dat het misgaat als er een verkeerde beslissing wordt genomen. Afgelopen maand hebben we de serie afgerond en we zitten nu met smart te wachten op het derde seizoen. Echt een aanrader!

Weg van Jou

Weg van Jou is een Nederlandstalige romantische komedie. In de film krijgt Evi eindelijk promotie en mag ze op een andere locatie aan de slag! Ze was samen met haar vriend in de zevende hemel, omdat dat betekende dat ze hoogstwaarschijnlijk naar Rio de Janeiro mocht vertrekken. Alleen dat bleek toch niet zo te zijn, wat een enorme tegenvaller is voor haar en haar relatie.

We gaan van een hele spannende serie naar een romantische komedie. Dit zijn typisch van die films die ik kijk in het weekend als ik alleen op de bank lig. Ik zag deze bovenaan staan in Netflix en was best nieuwsgierig. Het is een leuke film bijvoorbeeld voor een zondagmiddag, maar zoals gewoonlijk wel heel voorspelbaar.

Chilling Adventures of Sabrina

Chilling Adventures of Sabrina is de spin-off van Riverdale. In deze serie zie je iets meer het fantasy-zijde van het verhaal. Sabrina is half-heks en half-mens, waardoor ze op haar zestiende verjaardag de keuze moet maken tussen de heksenwereld van haar familie en de mensenwereld van haar vrienden. Wat als zestienjarige natuurlijk enorm lastig is en veel twijfels met zich meebrengt, zeker wanneer je stapelgek bent op je vriendje. 

Ik hoorde veel wisselende meningen over de Chilling Adventures of Sabrina. Het is een stuk meer fantasy, omdat het over heksen gaat, maar ik vind dat persoonlijk juist leuk. Dit is natuurlijk een spin-off waar je voor kiest, het is aanvullend op het verhaal van Riverdale, maar je moet het niet perse bekijken als je Riverdale kijkt. Er komen een aantal hints in naar voren, wat het als trouwe kijker nog spannender maakt.

Ik kan me er overigens wel in vinden dat Riverdale op dit moment een beetje negatief veranderd, omdat het van een hele realistische serie ineens naar fantasy gaat. In het begin zou het goed in de echte wereld passen, waardoor het extra spannend was, maar dat is nu totaal niet meer het geval. Allebei de kanten heeft dus wat mij betreft wel iets, maar daar hadden ze misschien eerder in de serie al een keuze in moeten maken.

The Holiday Calendar

The Holiday Calendar is (hoe verbazingwekkend) een Kerstfilm. Er zitten een aantal bekende gezichten in, zoals de hoofdrolspeelster Katerina Graham die ook in Vampire Diaries speelt. In de film ontvangt ze een adventskalender van haar opa, die voorheen van haar overleden oma is geweest. Na een tijdje ontdekt ze dat deze precies voorspelt wat er die dag gaat gebeuren! Zou deze kalender haar uiteindelijk ervoor zorgen dat ze van haar passie haar werk kan maken? 

Ik kijk nu al met genot Kerstmis. Doordat het weer een stuk sneller donker wordt en ik overal al Kerstversiering voorbij zie komen zit ik al zó in de stemming! The Holiday Calendar is de eerste Kerstfilm die ik dit jaar heb gekeken. De film is heel zoetsappig, maar ik vond het er wel één met een inspirerende boodschap. Ga altijd, maar dan ook altijd, je dromen achterna.

The Bodyguard

The Bodyguard gaat over de hoofdrolspeler David Budd, die door zijn alertheid en goede prestaties, promotie krijgt tot bodyguard van Britse Minister van Binnenlandse Zaken. David doet er alles aan om Julia Montague (de Minister van Binnenlandse Zaken) te beschermen. Wat lastig is in een land dat op dat moment onder vuur ligt.

Een serie met een ijzersterke eerste aflevering. Iets wat mij echt aanspreekt en wat er voor zorgt dat je wilt blijven kijken. Je probeert continu mee te denken in de serie, maar uiteindelijk pakt het toch iedere keer net anders uit. Ik keek deze serie op aanraden van een andere blogger en ben blij dat ik eraan ben begonnen. Ik kon het simpelweg niet laten om aflevering na aflevering te kijken!

Escape Plan

Escape Plan is een actiefilm uit 2013. Ray Breslin ontsnapt voor zijn beroep uit verschillende gevangenissen, zodat deze in de toekomst verbetert kunnen worden. Eerst ontsnapt hij succesvol, maar daarna wordt hij in een gevangenis geplaatst die ontworpen is aan de hand van zijn eigen boek. Kan hij nog ontsnappen wanneer alle strategieën zijn toegepast of zit er altijd ergens nog een menselijke fout?

Roel en ik hebben Escape Plan al een aantal keer eerder gezien. Toen er niets op televisie was tijdens het avondeten besloot ik hem gewoon nogmaals op te zetten. Het is een spannende actie film met een heel apart complot. Ik vind het best een goede film, maar hij is wel zoals iedere actie film lekker overdreven.

The Princess Switch

The Princess Switch is de nieuwste Kerstfilm op Netflix. In deze film speelt Vanessa Hudgens maar liefst twee rollen. Tijdens een bakkerscompetitie loopt Stacy op tegen de toekomstige prinses. Alleen wat blijkt? Tot hen verbazing lijken ze precies op elkaar!

Heel eerlijk gezegd vond ik The Princess Switch niet één van de beste films. Ik vind dat Netflix betere Kerstfilms uit heeft gebracht. Dit komt eigenlijk met name doordat het verhaal wat mij betreft weer iets te voorspelbaar en voor de hand liggend is. Het is daarnaast wel een hele goede film voor het ultieme Kerstgevoel, want door de sneeuw, de versiering en de gezelligheid is het hele plaatje compleet.

Yes! Dat waren echt een heleboel films en series in november 2018. Welke films en series ga jij direct op je kijklijstje zetten? 

Klik hier voor nog meer bekeken films & series

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Jessica J.

    La Casa de Papel vond ik ook superspannend! En ahh, die kerstfilms! Vanavond eens eentje kijken, denk ik. Ideaal om tegelijkertijd wat foto’s te bewerken. ;-)

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP