Biodermal P-CL-E olie review

Biodermal P-CL-E olie review

De Biodermal P-CL-E olie is bedoeld om je huid te versoepelen en hydrateren, voornamelijk wanneer je last hebt van striae, littekens of een droge huid. Toen ik las dat deze P-CL-E olie zelfs striae en littekens kon verminderen was ik heel nieuwsgierig. Tijd voor een review!

Biodermal P-CL-E olie

Biodermal P-CL-E olie review
Biodermal P-CL-E olie review

De Biodermal P-CL-E olie is zowel geschikt voor het lichaam als gezicht. Het is bedoeld als huidverzorging bij striae, littekens of een droge huid. Door het gebruik van ingrediënten die van nature in de huid aanwezig zijn wordt de natuurlijke bescherming van de huid versterkt. Ook in deze P-CL-E olie is gebruik gemaakt van natuurlijke oliën, die onder andere de zichtbaarheid van striae en littekens helpen te verminderen.

Voor een optimale verzorging raadt Biodermal aan om de olie twee keer per dag rijkelijk aan te brengen en in te masseren. Het inmasseren doe je totdat de olie volledig is ingetrokken in de huid. Wanneer je begint met de Biodermal P-CL-E olie wordt aangeraden om deze minimaal drie maanden, twee keer per dag, te gebruiken. Bij het voorkomen van striae tijdens de zwangerschap gebruik je het product van het begin van de zwangerschap tot na de bevalling.

Verpakking

Biodermal P-CL-E olie review

De Biodermal P-CL-E olie is verpakt in een klein doosje met daarop alle benodigde informatie. In het doosje zit een klein flesje van 75 milliliter en deze is na openen 12 maanden houdbaar. Ik heb het flesje enkel voor de striae op mijn benen en kleine droge plekjes op mijn gezicht gebruikt. Na twee maanden is er nu ongeveer een kwart uit, wat dus zou betekenen dat een flesje net iets minder dan een jaar meegaat.

Het flesje heeft dezelfde stijl als de verpakking en ook hier is alle benodigde informatie op vermeld. Het openen van het flesje gaat middels een draaidop, waarna je een ander dopje tegenkomt met een klein gaatje in het midden. Je kunt het flesje gemakkelijk op zijn kop houden en op de gewenste plaats laten druppelen. Er komt niet veel tegelijkertijd uit, dus op deze manier is de olie erg makkelijk en zuinig in gebruik.

Biodermal P-CL-E olie review

Biodermal P-CL-E olie review

Allereerst vond ik het een heel fijn product om mijn huid te verzorgen. Het bovenste gedeelte van mijn benen smeer ik vrijwel nooit in met een bodylotion of olie, dus dat voelde echt als een verwenmomentje. De olie ruikt namelijk ook heel lekker fris, waardoor je er echt een spa-gevoel van krijgt. In het begin voelde ik echt dat de olie introk op mijn benen en het daardoor naar mijn idee een beetje prikte. Wanneer ik een droog plekje had op mijn huid deed ik er ‘s avonds voor het slapengaan een beetje olie op en de volgende dag was het al een heel stuk verminderd.

Biodermal P-CL-E olie review

Ik weet dat het niet zo goed te zien is, maar ik heb het zo goed mogelijk proberen te fotograferen. Op de eerste foto zie je hoe mijn huid was voor het gebruik van de P-CL-E olie en op de tweede foto het resultaat na het gebruik van de P-CL-E olie voor een periode van twee maanden. De plek waar het litteken zit staat niet op de tweede foto, aangezien ik hier nu last heb van eczeem en je daardoor het resultaat niet kunt zien.

Als je goed naar de twee moedervlekjes kijkt, dan zie je duidelijk het verschil. Op de eerste foto is de striae opvallender, dan op de tweede foto. Daarnaast zijn sommige lijnen zelfs vervaagd. Natuurlijk is de striae nog steeds te zien en dat zal altijd zo blijven, maar het is al een stuk minder dan eerst. Ook het litteken is minder goed te zien en ik moet zelfs goed kijken om dezelfde plek weer te herkennen. Het is maar goed dat ik die twee moedervlekjes heb!

Conclusie

Biodermal P-CL-E olie review

Ik had niet verwacht dat het verschil zo goed zichtbaar zou zijn! Ik zag zelf wel dat de plekjes al minder zichtbaar waren en mijn huid iets egaler was, maar ik had niet verwacht dat dit duidelijk te zien zou zijn op foto’s. Ik was dus een tikkeltje sceptisch, maar het heeft wel degelijk geholpen tegen zowel mijn striae als mijn litteken en mijn droge huid. Het zal nooit helemaal weggaan, dus een te hoge verwachting moet je niet hebben, maar dit vind ik al een heel leuk resultaat. Ik blijf de Biodermal P-CL-E olie daarom voorlopig zeker gebruiken. Al is het al voor het fijne me-time momentje iedere avond!

De Biodermal P-CL-E olie is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor €31,95.

 • Reacties ( 3 )

 • avatar
  Priscilla

  Vraagje, hoeveel olie gebruik jij per keer? Ik gebruik deze olie namelijk ook maar die olie lijkt sneller op te raken dan dat jij vermeld. Tevens gebruik ik het maar 1 keer per dag in plaats van 2 keer per dag…

  • avatar
   Esmée

   Hi Priscilla, Ik gebruik een paar druppeltjes per keer. Het ligt natuurlijk ook een beetje aan het gebied waar je de olie gebruikt. Ik gebruik deze enkel op de plekken waar het nodig is. ? Liefs, Esmée

   • avatar
    Priscilla

    Ik gebruik het ook alleen op de plekken waar het nodig is. Dat is voor mij mijn bovenbenen. Meestal laat ik 3 á 4 druppeltjes vallen, maar ik ben er nu achter gekomen dat het bij mij per been verschild. Eén heeft minder nodig dan de ander.

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP