De blogger marktplaatsen op een rijtje

Het blogger marktplaatsen overzicht

Er zijn steeds meer blogger marktplaatsen waar je jezelf kunt aanmelden om te reageren op samenwerkingen. Wil je geld verdienen als blogger of nieuwe marktplaatsen ontdekken? In dit artikel vind je het blogger marktplaatsen overzicht. 

Wat zijn blogger marktplaatsen?

Op een blogger marktplaats vind je aanbiedingen van bedrijven die graag een samenwerking met een blogger aan willen gaan. Dit kan gaan om het schrijven van een artikel, maar ook om een post op één van jouw social media kanalen. In dit aanbod staat vaak omschreven wat een bedrijf graag terug zou willen zien in een post, waar je aan moet voldoen om de samenwerking aan te gaan en welke beloning jij ervoor terugkrijgt. Wanneer dit aanbod bij jou aansluit kun je reageren door middel van een pitch of slechts een druk op de knop.

Blogger marktplaatsen zijn een fijne aanvulling op de aanbiedingen die je als blogger ontvangt in je mailbox. Op deze manier kun je, wanneer je het goed aanpakt, een mooi salaris opbouwen als blogger. Het voordeel van het pitchen via deze marktplaatsen is dat je zeker weet dat het bedrijf opzoek is naar een samenwerking. Dit werkt voor veel bloggers fijner, dan zelf direct bedrijven te benaderen.

Het blogger marktplaatsen overzicht

Er bestaan veel verschillende marktplaatsen voor bloggers. In de laatste jaren zijn er bijgekomen, maar ook een aantal weggegaan. Het volgende overzicht zal ik up-to-date houden en waar nodig bijwerken. Vergeet dit blogger marktplaatsen overzicht niet te pinnen of op een andere manier op te slaan, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen!

Het blogger marktplaatsen overzicht

Blog Brains

Bij Blog Brains kun je jezelf aanmelden door een formulier in te vullen. Vervolgens wordt je blog ingedeeld in een bepaalde prijscategorie, dit is onder andere op basis van je bezoekersaantallen en engagement. Wanneer er een samenwerking beschikbaar is ontvang je een mailtje met alle informatie. Als je de samenwerking interessant vindt kun je een mail sturen met je pitch. Op deze manier bepaal je zelf welke opdrachten je interessant vindt. Ik heb met Blog Brains al vele fijne samenwerkingen afgerond.

Hulc

De website Hulc is een marktplaats waar je op hele diverse opdrachten kunt pitchen. Voorheen stond Hulc bekend als marktplaats waar bedrijven voor een dubbeltje op de eerste rang wilden zitten, maar de laatste tijd kun je wel het budget van het desbetreffende bedrijf zien. Dat scheelt een hoop pitches versturen naar bedrijven die uiteindelijk geen budget hebben voor een artikel. Let er wel op dat Hulc een percentage van de omzet vraagt.

Influentials

Influentials is één van mijn favoriete marktplaatsen. Je kunt hier pitchen op verschillende opdrachten voor je blog, maar ook voor social media kanalen als Instagram, met slechts een druk op de knop. Het is erg overzichtelijk en je kunt vaak direct zien wat het bedrijf aanbiedt. Hier heb ik al verschillende samenwerkingen, maar met name barterdeals.

Influo

Influo is een platform waar je kunt pitchen op opdrachten die je aanspreken. Hier zie je verschillende grote merken als HEMA, Bosch en Clinique voorbij komen. Ik heb hier al een aantal keer gepitcht en laatst pas mijn eerste mail ontvangen voor een samenwerking.

Jumey

Bij Jumey kun je jezelf aanmelden en hierbij geef je je gegevens en tarieven door. Wanneer er een opdracht is ontvang je vanzelf een mailtje. De opdrachten worden altijd netjes en snel afgehandeld.

Linkpizza

LinkPizza heeft zowel een marktplaats met campagnes als een plugin die de links op jouw website omzet naar affiliate links. Hierdoor kun je met Linkpizza op twee manieren geld verdienen. Ik heb zowel door te pitchen op campagnes als met affiliate links al een leuk bedrag verdiend!

Loggershut

Op Loggershut kun je jezelf aanmelden als blogger, maar ook als Instagrammer of YouTuber. Ik heb mezelf laatst aangemeld, maar nog geen opdrachten in mijn dashboard ontvangen.

Raiker

Het platform Raiker heeft verschillende opdrachten voor Nederlandse en Belgische bloggers. Ik ontving in het begin direct na mijn inschrijving een aantal opdrachten, maar daarna heb ik nooit meer iets gehoord. Je hebt wel op de website direct een overzicht van welke campagnes op dit moment openstaan, dus wellicht is het verstandig om één keer in de zoveel tijd een mailtje te sturen.

SocialBrands

SocialBrands ben ik laatst via Google tegengekomen en ik heb me hierop meteen aangemeld. Ik vermoed dat het systeem nog niet zo lang bestaat, omdat er eerst nog geen opdrachten in stonden, maar er de laatste tijd steeds meer bijkomen. Je kunt hier nu pitchen op campagnes van onder andere Xenos.

The Blogger Programme

The Blogger Programme is een internationaal platform, waar je je ook als Nederlandse blogger kunt aanmelden. Het platform heeft veel opdrachten openstaan, maar deze zijn niet allemaal internationaal beschikbaar. Wel heb ik al één aanbieding gehad in de korte tijd dat ik ingeschreven sta, dus ik ben benieuwd!

The Cirqle

In Amsterdam en New York zijn de kantoren van The Cirqle gevestigd. Dit platform biedt opdrachten van grote merken als Heineken, ING en Jimmy Choo aan. Bij iedere opdracht staat in welk land hij beschikbaar is. Tot nu toe heb ik alleen nog de Verenigde Staten en Engeland voorbij zien komen, maar wie weet volgt er binnenkort een leuke Nederlandse opdracht.

The Hub

Het nieuwe influencer platform van Sanoma is The Hub. Een paar weken terug heb ik me hiervoor aangemeld, maar tot nu toe heb ik nog niets gehoord.

TIM

TIM oftewel The Influencers Movement heeft verschillende campagnes voor bloggers. Vaak staan er wel een aantal campagnes open waar je op kunt pitchen. Ik heb hier al een aantal keer een leuke samenwerking aan over gehouden.

Weablog

Op de website van Weablog heb ik in het verleden een aantal leuke opdrachten gehad. Het gaat hier om artikelen waarin je een link verwerkt naar de website van één van de opdrachtgevers. Dit artikel dien je dan online in en binnen een maand word je uitbetaald.

We Are First

We Are First is een platform voor Instagrammers, maar wel heel leuk als je naast je blog bijvoorbeeld een Instagram account runt. Je ontvangt wanneer je ingeschreven bent automatisch een mailtje als er een nieuwe opdracht beschikbaar is en hier kun je dan op pitchen. Ik heb hier een keer meegewerkt aan een leuke Twix campagne.

We Sell Stories

Het laatste platform is We Sell Stories. Dit bureau koppelt merken zelf aan bloggers door te kijken wat het beste bij het merk en de campagne past. Hierdoor hoef je zelf een pitches te versturen, maar ontvang je een mailtje wanneer ze jou aan een merk willen koppelen. Dit werkt heel fijn en tijdbesparend!

Welke blogger marktplaatsen ontbreken er volgens jou nog in dit lijstje?
Lees ook mijn tips hoe je een fulltime blogger kunt worden. 

Het blogger marktplaatsen overzicht
Het blogger marktplaatsen overzicht
 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Jorinde

  Wat een mega handig overzicht! Ik kende er al veel, maar een aantal nog niet. Thanks for sharing!

 • avatar
  ANNEMIEK

  Linkpizza en Blog Brains al een aantal keer mee samengewerkt. Ook ReachUm en All the Way Up bieden betaalde opdrachten.

 • avatar
  maud

  Wat super handig dit! Ik sta sinds kort wel bij de Blog Society ingeschreven, maar wist niet dat er zoveel opties waren. Dankjewel voor het delen :-)

 • avatar
  Eva

  Wat leuk dat je mijn bloggernetwerk hebt genoemd in je lijstje! Ik geloof dat jij sinds opdracht #2 staat ingeschreven, dus als het goed is zou je daarover een mailtje hebben ontvangen de afgelopen tijd. Anders heb je je nét daarna ingeschreven, maar dan komt er vast weer een andere opdracht als die bij je blog past :)

 • avatar
  Alexandra

  Wow jeetje, wat veel zijn het er inmiddels, haha! Ik kende er maar een paar van dit lijstje haha ;)

 • avatar
  Nicole

  Wat super fijn en lief dat je dit deelt! Echt heel erg handig. Ik wist niet eens dat dit soort dingen bestonden.

 • avatar
  Lianne

  Wat een handig overzicht! Dit was nou net iets wat ik nodig had :) Superbedankt, deze sla ik op!

 • avatar
  Rachel

  Wat een mega handig overzicht zeg, thanks for sharing!

 • avatar
  Romy

  Wauw, wat een handig overzicht! Veel van deze bloggermarktplaatsen kende ik nog niet. Ik ga bij een aantal meteen een kijkje nemen. Verder vind ik Linkpizza ook heel fijn en ik heb 2x (wel al lange tijd geleden) een samenwerking overgehouden aan The Blog Society.

  • avatar
   Angela

   Het nadeel aan linkpizza is (als je het een nadeel mag noemen) is dat zij tegenwoordig minimaal 1000 unieke bezoekers per maand hanteren.

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP