fbpx

Cibdol Oil

Geld verdienen met bloggen: de handleiding

Geld verdienen met bloggen: de handleiding

Geld verdienen met bloggen? In mijn interview met indebuurt haalde ik het al even aan: veel mensen vinden het bijzonder dat je hier je geld mee kunt verdienen. Toch kun je net als mij geld verdienen met bloggen en ik leg je graag uit hoe dat werkt!

Wat is een blog?

Je bent nu op een blog beland! Een blog is de afkorting van web-log. Het is een dagboek, maar dan op het internet. Het gaat alleen tegenwoordig veel verder dan enkel het delen van persoonlijke verhalen, zo worden er op blogs ook lifestyle tips en reviews van beautyproducten gedeeld.

Op een blog worden ervaringen gedeeld met een bepaalde tijdsindicatie. Zo blog ik meerdere keren per week, maar plaatste ik voorheen iedere dag een update. Het is geen website met een vaste homepagina, maar een website waar wekelijks de homepagina bestaat uit andere artikelen.

Hoe kan ik een blog beginnen?

Een blog beginnen is de eerste stap wanneer je geld wilt verdienen met bloggen. Wanneer je een blog wilt beginnen, dan kun je dit het beste doen met WordPress. WordPress is een CMS-systeem waar je als blogger eindeloos veel mogelijkheden hebt. In mijn e-book vertel ik je precies hoe je stap voor stap een WordPress blog opzet, maar ook hoe je jouw blog laat groeien en er geld mee kunt verdienen.

Kan ik bloggen over ieder onderwerp?

Je kunt een blog beginnen over ieder onderwerp. Het kan heel breed zijn, zoals een lifestyle blog, maar ook heel specifiek, zoals een blog over voetbal of konijnen. Op dit moment zijn voornamelijk mama blogs enorm in opkomst. Een heel slim onderwerp, aangezien er als beginnende moeder veel vragen zijn die je intypt bij Google en je daarbij terechtkomt op blogs!

Hoe kan ik geld verdienen met bloggen?

Als je blog staat, dan ben je natuurlijk heel benieuwd hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Het kan geen kwaad om direct bij het starten met bloggen het doel om geld te verdienen in gedachten te houden. Je moet het bloggen natuurlijk allereerst heel leuk vinden, maar door direct bij het starten de mogelijkheden in gedachten te houden, kun je de manieren waarop je geld kunt verdienen meteen implementeren.

1. Google Adsense

Wanneer je op een blog of website terechtkomt, dan zie je vaak advertenties naast en tussen de content door. Deze advertenties worden meestal gegenereerd door Google Adsense. Dit zijn advertenties op basis van websites die je bezocht hebt of die bij jou aansluiten, oftewel gepersonaliseerde advertenties.

Je kunt Google Adsense op je blog installeren door een code te plakken in het head-gedeelte van je lay-out. Wanneer je content op je blog hebt staan en voldoet aan de regelgeving van Google, dan worden de advertenties weergegeven op je website. Door deze advertenties verdien je een passief inkomen. Wanneer je deze tool hebt geïnstalleerd, dan verdien je geld doordat mensen advertenties op jouw blog zien en erop klikken, zonder dat je daar verder zelf nog iets voor moet doen. Hoe meer bezoekers, hoe meer views en klikken, dus hoe meer inkomsten.

2. Affiliate marketing

Geld verdienen met bloggen kan ook met affiliate marketing. Ook dit is een methode die je het beste vanaf het begin kunt implementeren. Bij affiliate marketing plaats je links naar producten of diensten, maar wanneer hierop wordt geklikt en de bezoeker iets koopt, dan ontvang jij een bepaald percentage.

Dit is een methode van passief inkomen, waar sommige bloggers zelfs het grootste gedeelte van hun inkomen mee verdienen. Je kunt zowel gebruik maken van affiliate marketing op je blog als op je sociale media, zoals Pinterest, Instagram en Facebook.

Er zijn verschillende websites waar je affiliate links kunt aanmaken, maar Linkpizza is mijn favoriet. Linkpizza zet de links die je op je blog plaatst namelijk automatisch om naar affiliate links, wanneer de webshop hieraan meewerkt. Zo loop je eventueel ook op oudere blogposts geen inkomsten mis.

3. Het plaatsen van advertorials

Door het plaatsen van advertorials verdien ik zelf het meeste geld met bloggen. Advertorials zijn advertenties geschreven voor bedrijven, maar ook publicaties van gastblogs die geschreven zijn door bedrijven. Je kunt hier zelf een tarief voor bepalen aan de hand van jouw bezoekersaantallen, maar ook de waarde van jouw website zelf. Er zijn verschillende websites waar je op opdrachten in de vorm van advertorials kunt pitchen.

Wanneer jouw website een hele goede da- en pa-waarde en trustflow heeft, dan geef jij deze waarde mee aan bedrijven waar je naar linkt. Het kan daarom voor bedrijven heel interessant zijn om hierin te investeren, want op die manier kunnen zij hun positie in Google, ten opzichte van hun concurrenten, verbeteren. In mijn e-book vertel ik je alles over de tarieven die je kunt vragen en hoe je de waarde van jouw website kunt verbeteren.

4. Schrijven voor bedrijven

Er zijn genoeg bedrijven die het moeten hebben van bloggers of die simpelweg wel wat hulp kunnen gebruiken om klanten naar hun website te trekken. Als blogger kun je ook aan de slag gaan als blogger voor bedrijven. Je schrijft dan bijvoorbeeld artikelen voor webshops of werkt mee aan een groot online magazine of blog.

5. Gesponsorde posts op sociale media

Als blogger heb je mogelijk ook een groot bereik op sociale media. Daardoor kun je niet alleen geld verdienen met bloggen, maar bijvoorbeeld ook voor een promotie op Instagram. Je kunt hier bijvoorbeeld een product of dienst promoten van een bepaald merk en daarmee geld verdienen.

6. Producten aanbieden in een webshop

Als je een blog hebt, dan kun je ook producten promoten die je zelf verkoopt. Zo kun je een webshop binnen je blog maken, waarin je bijvoorbeeld e-books verkoopt of een online cursus. Op deze manier ben je niet alleen afhankelijk van bedrijven.

7. Coaching

Wanneer je veel verstand hebt van bloggen en je dat met anderen durft te delen, dan kan dit ook in de vorm van coaching. Er zijn veel mensen die nog niet weten hoe ze een blog moeten starten, maar ook veel bedrijven die niet snappen hoe een blog kan bijdragen aan meer bezoekers of reclame. Als je een reputatie op hebt gebouwd als blogger, dan kun je een aparte pagina maken op je blog met meer informatie over het inhuren van jou als coach.

8. Afbeeldingen verkopen

Er zijn ook bloggers die geld verdienen door hun content, zoals foto’s, te verkopen. Op iedere foto die jij maakt zit copyright. Dit houdt in dat jij de maker van de foto bent en niemand deze foto zomaar mag gebruiken.

Alleen wanneer jij bijvoorbeeld foto’s maakt van een bepaald product voor een review, dan kunnen deze foto’s voor het merk zomaar van pas komen. Zo hebben ze bijvoorbeeld weer foto’s voor op Instagram, zonder dat ze daar iets voor moeten doen. Wanneer bedrijven interesse hebben in jouw foto’s, dan kunnen ze jou betalen in ruil voor het recht om deze foto’s (eventueel onder vermelding) te gebruiken.

(het artikel gaat verder onder deze afbeelding)

Geld verdienen met bloggen: de handleiding

Klik om te pinnen op Pinterest

Geld verdienen met een eigen blog

Het is zeker mogelijk om geld te verdienen met een eigen blog. Sinds dit jaar blog ik zelf fulltime op Esmée Lifestyle en dat bevalt ontzettend goed. Hoeveel geld je kunt verdienen met bloggen is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de hoeveelheid bezoekers, de betrokkenheid van deze bezoekers en de waarde van jouw website. Er zijn mensen die bloggen als hobby, maar er zijn ook mensen die er meer dan een modaal salaris aan overhouden.

Mocht je nu heel nieuwsgierig zijn geworden naar het bloggen en zelf een blog willen starten. Dan raad ik je zeker aan om “Ik wil bloggen!” te lezen. Hierin vertel ik alles wat ik weet over bloggen en wat ik in de afgelopen 6 jaar heb geleerd. Zo geef ik je een stappenplan om jouw eigen WordPress blog op te starten, leg ik je uit hoe je meer bezoekers kunt krijgen en hoe je jouw tarieven voor een blog of Instagram post bepaald.

Heb jij nog vragen over geld verdienen met bloggen? Laat ze gerust achter in de reacties!

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Sanne

    Vind het heel knap hoe jij dit fulltime doet! Heb trouwens even doorgeklikt naar het artikel met bloggernetwerken en me aangemeld bij een aantal. Ben benieuwd! :)

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP