Blogspiratie Tag

Blogspiratie Tag
Een artikel typen vanuit bed, een artikel dat gaat  over inspiratie. De tag over ideeën en het vergeten van de juiste woorden. De vervelendste momenten worden besproken, maar gelukkig wordt er ook positief gezocht naar een oplossing. Ik heb dit artikel gisteravond geschreven, ik belandde toen in bed vlak nadat ik thuiskwam. Ik was kapot van de gehele week stage, en het feit dat de treinen niet terugreden maakte dat er niet mooier op. Gelukkig kon ik terecht bij mijn opa & oma en werd ik even later opgehaald door mijn vader. Dat maakte de gehele avond weer een stuk minder erg, en zelfs gezellig. 

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Ik heb vaak inspiratie, maar eigenlijk veel te weinig tijd. Het liefst zou ik echt een paar artikelen schrijven per dag, om zo vooruit te werken, maar ik kom vaak niet verder dan één artikel. Mijn stage is leuk, maar kost veel energie en tijd. Soms vind ik het zo jammer dat ik deze tijd niet in mijn blog kan stoppen. Een bloggersblock komt eigenlijk bijna nooit meer voor, alleen als ik echt moe ben. Als ik moe ben is het lastig om te brainstormen en om nieuwe ideeën te bedenken, daarom schrijf ik vaak ideeën op en maak ik een planning voor de aankomende week.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Dat is zo vervelend! Je wilt echt schrijven, maar op de één of andere manier lukt het niet. Ik ben dan vaak teleurgesteld, vooral als ik op dat moment juist tijd heb om te schrijven.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Ik heb een goede concentratie en doorzettingsvermogen. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook echt voor. Als ik zin heb om een artikel te schrijven, dan vind ik het helemaal niet lastig om me te focussen tijdens het uitwerken van een bericht. Ik ben dol op schrijven, dus gefocust blijven is geen probleem.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Oef, lastige! Als ik brainstorm, dan ga ik vaak gewoon rustig zitten met mijn notitieboekje voor mijn neus. Ik schrijf ideeën op en vanuit deze ideeën komen vanzelf weer nieuwe ideeën. Wel gebruik ik af en toe een inspirerend boek of mijn meest gelezen artikelen als hulpmiddel.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Ik gebruik niet vaak muziek tijdens het zoeken naar blogspiratie. Vaak vind ik muziek luisteren tijdens het schrijven vervelend, dan is het lastiger om me te concentreren op de woorden. Alleen sommige songteksten zorgen zeker wel voor inspiratie, vooral voor de mindstyle artikelen.

Waar ontstaan de beste ideeën?
De beste ideeën ontstaan op de gekste momenten. Als ik op de bus sta te wachten, op het toilet zit of net op wil staan om drinken te pakken. Deze momenten klinken misschien heel normaal, maar de beste ideeën komen gewoon vanzelf tevoorschijn. Vaak helpt rustig nadenken, onbewust nadenken, beter als het idee hebben dat je echt een onderwerp moet verzinnen voor jouw artikel van morgen.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Ik zou het liefst natuurlijk op vakantie, op een heerlijke zonnige bestemming, artikelen schrijven. Alleen als dat niet mogelijk is schrijf ik het liefste artikelen vanaf de bank of vanuit bed. Daarnaast vind ik het fijn om beneden voor het raam foto’s te maken, het licht is daar zo mooi.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Ik heb een notitieboekje waar al mijn verzamelde ideeën instaan, ik denk dat je dit wel een blogbijbel kunt noemen. Verder zoek ik vaak op het internet naar tips als ik echt niet verder kom. Zo heb je bijvoorbeeld artikelen met 100 voorbeelden voor als je het eventjes niet meer weet.

Welke bloggers inspireren jou?
Eigenlijk alle geweldige bloggers die ik volg op Bloglovin’, maar ik wil er toch een paar uitlichten. Deze bloggers geven mij de meeste inspiratie; By Dagmar Valerie, Anne Solveig, Jennie from the Blog en Younique.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Ik raak geïnspireerd door alles om me heen! Zo kan ik geïnspireerd raken door mijn stijlicoon Lauren Conrad. Ik kan mijn energie halen uit de krachtige woorden uit het boek van Demi Lovato. En ik kan dol gelukkig worden van mijn Instagram-tijdlijn, met stuk voor stuk prachtige accounts.

 • Reacties ( 7 )

 • avatar
  Laura – Essential Honesty

  Zo’n leuke tag zeg! Ik denk dat ik deze ook eens ga overnemen!

 • avatar
  Mei Qi

  super leuke tag! Ik heb soms ook moeite met bepaalde woorden om ze te verwoorden.

 • avatar
  Lisa

  Zo leuk want elke blogger heeft hele andere antwoorden! Vooruitwerken lukt mij ook niet i.v.m. met tijd.

 • avatar
  Dana

  Onwijs leuk om te lezen! Ik ga hem overnemen :)

 • avatar
  Jenn

  Leuk om ook jouw antwoorden te lezen!

 • avatar
  Patricia de Ryck

  Wat leuk dat je de blogspiratie tag ook hebt overgenomen. Blijft leuk om ieders antwoorden te lezen. Ik voeg je toe aan het overzicht op http://www.blogqueen.nl

 • avatar
  Jennifer

  Leuk om te lezen waar je inspiratie haalt en opdoet.

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP