Clinique 3 stappen review

Clinique 3 stappen review

De Clinique 3 stappen routine bestaat al jaren en ik ben er al ontzettend lang nieuwsgierig naar. De Clinique iD is de nieuwe derde stap in deze routine en daarom kreeg ik de kans om deze uit te proberen. In deze Clinique 3 stappen review lees je precies wat ik van deze collectie vind.

Wat is de Clinique 3 stappen routine?

De optimale huidverzorging bestaat uit 3 stappen. Het reinigen, het exfoliëren en het hydrateren van je huid. Voor de eerste stap is er de liquid facial soap om je huid met water te reinigen zonder het uit te drogen. Voor de tweede stap is er de clarifying lotion die de dode huidcellen verwijdert en een frisse huid naar voren laat komen. En tot slot is er nu als derde stap de Clinique iD, die je huid verzorgt op de manier die jij nodig hebt.

Voor de Clinique 3 stappen routine is er onderscheid gemaakt in vier verschillende huidtypes: zeer droog tot droog (type 1), gecombineerd droog (type 2), vet (type 3) en heel vet (type 4). Mocht je niet weten binnen welk huidtype jouw huid valt of wil je het zeker weten, dan kun je op deze pagina de test doen. Per huidtype heeft Clinique speciale producten ontwikkeld en bij vettige huidtypes gebruik je in plaats van een crème zelfs een gel als moisturizer.

Clinique 3 stappen review

Uit deze test kwam bij mij type 2, het huidtype waar ik me zelf ook heel erg in kan vinden. Mijn huid heeft de laatste tijd een vrij vette T-zone, maar mijn wangen zijn erg droog en gevoelig. Door mijn gevoelige huid kan ik geen parfum gebruiken, maar gelukkig zijn alle producten van Clinique helemaal parfumvrij.

Stap 1: Clinique liquid facial soap

Clinique 3 stappen review

Het eerste product waar je mee aan de slag gaat, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds is de liquid facial soap. Dit is de zeep speciaal voor huidtype 2, maar bij de andere huidtypes start je ook met reinigen met dit product. Je masseert het product in met lauw water, spoelt de huid grondig af en dept vervolgens je gezicht droog.

Clinique 3 stappen review

De Clinique liquid facial soap is een gel-achtige zeep die heel licht gaat schuimen in aanraking met water. Zelf breng ik dit product aan op mijn gezicht en masseer ik hem in met een reinigingsborstel. Mijn T-zone is zoals ik eerder zei de laatste tijd vrij vettig, zeker mijn voorhoofd en ik merk dat dit product dat erg goed tegengaat. Na afloop is het vettige gevoel verdwenen en voelt mijn huid heerlijk schoon aan. Mijn wangen zijn door mijn gecombineerde huid na het gebruik wel droog, maar niet extreem trekkerig.

Stap 2: Clinique clarifying lotion

Clinique 3 stappen review

De tweede stap in het Clinique 3 stappen systeem is de clarifying lotion. Dit is een exfoliant, waarmee je dode huidcellen verwijdert en de huid de moisturizer beter op kan nemen. Deze clarifying lotion helpt ook om droogtelijntjes te verwijderen. Ook dit product breng je tweemaal daags op je gezicht aan. Je doet dit door het product aan te brengen op een wattenschijfje en één keer over je gezicht te vegen, maar het gebied rondom de ogen te vermijden.

Op de bovenstaande foto zien jullie al meteen één van de dingen die ik vervelend vind aan deze lotion. De grote opening in het flesje zorgt ervoor dat je al snel teveel gebruikt en hierdoor gaat het product jammer genoeg vrij snel op. Buiten dat vind ik het heerlijk om dit product tweemaal daags te gebruiken. Deze exfoliant werkt namelijk heel verfrissend en verkoelend, waardoor je echt het idee hebt dat je je gezicht hebt schoongemaakt. Mijn droogtelijntjes zijn door dit product niet geheel verdwenen, maar ik heb zeker het idee dat de moisturizer ze iets beter kon verzorgen door de exfoliant.

Stap 3: Clinique iD

Tot slot bevindt zich nu een nieuw pareltje in de Clinique 3 stappen routine. Aan de traditionele dramatically different moisturizing lotion+ of oil-free gel kun je nu met de Clinique iD een cartridge toevoegen. Dit is een concentraat dat zich specifiek richt op een huidprobleem. De huidproblemen waarvoor je een cartridge zou kunnen toevoegen zijn: irritatie, grove poriën en een ongelijkmatige huidstructuur, onregelmatige teint, vermoeidheid en lijntjes en rimpels.

De vorige keer had ik de oranje cartridge tegen vermoeidheid, maar nu heb ik gekozen voor de blauwe cartridge tegen grove poriën en een ongelijkmatige huidstructuur. Tevens heb ik de dramatically different moisturizing lotion+ gekozen die wordt aangeraden voor mijn huidtype, maar bij de oranje cartridge koos ik voor de nieuwe hydrating jelly.

Ik moet zeggen dat ik de hydrating jelly persoonlijk net iets fijner vindt, omdat hij net iets lichter aanvoelt, sneller intrekt en mijn droogtelijntjes er echt door verdwijnen. Wel hydrateert de moisturizing lotion meer en is hij heel erg fijn voor de winter, aangezien mijn huid dan een stuk droger is.

Door de blauwe cartridge zijn mijn poriën veel kleiner en heb ik ook minder last van de grote pijnlijke puisten. Het blijft nu bij kleine puistjes die ook snel weer verdwijnen. Mijn huid oogt door deze cartridge na een maand al een heel stuk rustiger, dus ik ben benieuwd wat er gebeurt na de hele flacon!

Conclusie

Met het Clinique 3 stappen systeem combineer je drie toppers. De producten zijn zacht voor je huid, maar brengen je huid wel in evenwicht. Mijn huid is erg rustig geworden door de producten en ik heb zelfs het idee dat mijn T-zone al iets minder vet is dan hiervoor. Ook zijn mijn poriën door de cartridge dus veel kleiner en blijven tot nu toe de grote puistjes weg.

Ik ben dus heel enthousiast over deze Clinique 3 stappen routine en ga zeker overwegen hier mijn standaard routine van te maken. De Clinique 3 stappen routine kost in totaal voor deze drie producten (inclusief de Clinique iD) €99,-.

Wat is jouw huidtype en heb jij de Clinique 3 stappen routine al eens geprobeerd?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP