fbpx

Cibdol Oil

De leukste stedentrips met de auto

De leukste stedentrips met de auto

Een weekendje weg is altijd leuk! Tegenwoordig zijn er talloze leuke stedentrips. Alleen welke steden kun je het beste met de auto bezoeken? En hoe kun je je daar het beste op voorbereiden? Dat vertel ik je in dit artikel.

De voorbereiding

Een stedentrip met de auto heeft een andere voorbereiding nodig. Je hebt niet te maken met het maximale gewicht van een koffer, maar wel met de maximale laadruimte. Je kunt vaak meer kledingstukken, schoenen en tassen meenemen. Perfect als je nog wat mooie foto’s wilt schieten voor je Instagram! Op deze manier kun je meerdere setjes aanpassen en fotograferen. Ideaal!

Naast het inpakken moet je nog wel andere zaken regelen. Zo heb je een reisverzekering nodig om onbezorgd op vakantie te kunnen gaan. Dit zal bij een stedentrip niet het eerste zijn waar je aan denkt. Alleen het zorgt er wel voor dat je echt onbezorgd kunt vertrekken. Met een doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer kan je je verzekeren voor bijvoorbeeld vervangend vervoer en pechhulp op reis. Ook hoef je nooit meer last minute een reisverzekering te regelen.

Bij sommige bestemmingen heb je ook een vignet of een milieusticker nodig. In Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië zijn vignetten verplicht. In sommige steden in Duitsland en Frankrijk heb je een milieusticker nodig. Bekijk in welke Duitse en Franse steden dat verplicht is.

Soms is het handig om van tevoren de bezienswaardigheden te bekijken. Ik doe dit vaak via internet of ik schaf een reisgids aan. Op deze manier kun je al beslissen wat je precies wilt zien. Dit scheelt veel stress en geregel op het moment zelf. Als je graag fotografeert, dan kun je ook een collage maken. In deze collage verwerk je dan alle locaties en het foto-idee.

De leukste stedentrips met de auto

De leukste stedentrips

Er zijn talloze leuke steden in de buurt van Nederland. Die je gemakkelijk kunt bereiken voor een stedentrip. Hieronder geef ik jullie een overzicht van de leukste stedentrips. Deze steden staan of stonden zeker op mijn lijstje!

Keulen

In Keulen ben ik een paar jaar geleden geweest. Dit is een geweldige urban stad, die je echt eens moet bezoeken. De sfeer is heel fijn en je kunt er goed winkelen. Daarnaast zit je maar een halfuur van Phantasialand af. Dit kun je dus perfect met elkaar combineren. Zo heb je al snel een avontuurlijke stedentrip.

Londen

Als je een held bent in links rijden, dan is Londen zeker een optie! Deze stad kun je gemakkelijk met de auto bereiken. Daardoor kun je ook de omgeving van Londen eens verkennen. Wat dacht je van de Harry Potter studio tour? Of een bezoekje aan de stad Bath? Bath heeft de best bewaarde Romeinse overblijfselen in Europa. Een prachtig kleurrijk stadje. Een stedentrip in of rondom Londen is altijd de moeite waard.

Lille

In België en Frankrijk heb ik eigenlijk nog niet veel gezien. De stad Lille lijkt me heel mooi om eens te bezoeken. Dit is een Franse stad, maar wel met Vlaamse invloeden. Zo vind ik het persoonlijk wel iets weg hebben van Antwerpen. Schattige cafeetjes en boetiekjes in overvloed! Toch kun je hier ook terecht voor Sephora, Primark en Galeries Lafayette. Er is voor ieder wat wils. Dat maakt deze schattige stad zo leuk.

Düsseldorf

Een stedentrip die voor mij eigenlijk heel dichtbij is: Düsseldorf. Deze stad is een kleine twee uur rijden. Hierdoor is het super makkelijk om een dagje te winkelen. Düsseldorf heeft namelijk veel winkels op een relatief klein stukje. Hier vind je bekende winkels als Sephora en Primark. En zelfs luxe winkels als Chanel en Prada. Een fijne stad om te winkelen en rond te dwalen. Deze staat hoog op mijn lijstje.

Welke stedentrip wil jij graag maken?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP