Wanneer kies je voor werkkleding?

Wanneer kies je voor werkkleding?

Niet binnen ieder bedrijf is werkkleding vanzelfsprekend. Wanneer is het handig om ervoor te kiezen en wanneer is het niet echt nodig?

Soort bedrijf

Het soort bedrijf speelt bij werkkleding een grote rol. Binnen sommige sectoren is het verplicht om werkkleding en in ieder geval werkschoenen te dragen. Alleen in andere bedrijven beslis jij als ondernemer. Hier zijn verschillende opvattingen over, maar soms is het ook fijn om iemand te herkennen aan een bepaalde outfit.

Onherkenbare medewerkers

Ik heb het al geregeld gehad in winkels van H&M, dat ik geen medewerker kon vinden. Dit komt doordat de medewerkers daar eigenlijk altijd in eigen kleding en kleding uit de winkel rondlopen. Toch kan het handig zijn om hier tenminste een badge of een klein logo op een T-shirt te dragen. Zo zorg je toch dat klanten weten aan wie ze iets kunnen vragen en niet per ongeluk de verkeerde persoon aanspreken.

Ook in restaurants en bars is het niet altijd vanzelfsprekend dat mensen bedrijfskleding dragen. Dit geeft aan de ene kant een heel knus en gezellig gevoel, maar aan de andere kant heeft het ook een nette uitstraling als personeel rondloopt in bedrijfskleding. Zo weet je precies wie je kunt aanspreken voor de rekening en komt het restaurant wel wat professioneler over.

Werkkleding binnen openbare ruimtes

Als jij op kantoor werkt, dan vind ik niet dat je perse moet gaan voor bedrijfskleding. Niet iedere dag zal iemand jou in deze kleding zien en als mensen een afspraak hebben, dan roep je ze toch zelf naar binnen. Ik zou persoonlijk sowieso werkkleding aanraden binnen openbare ruimtes.

Denk hierbij aan bibliotheken, kledingwinkels en restaurants. Het hoeft niet altijd een heel pak te zijn, maar een T-shirt met een logo doet al heel veel! Zo zijn de Engelbert Strauss T-shirts in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, maar kun je wel één stijl hanteren. Dit leuke concept heet Fit Your Style. Hier kun je kiezen uit verschillende soorten T-shirts, zo kan iedereen opzoek naar de juiste pasvorm. Als je creatief bent, dan kun je deze T-shirts ook nog eens zelf bedrukken met transferpapier.

Door deze kleding zullen mensen je herkennen en weten je klanten precies wie ze aan moeten spreken. Ik denk dat je hier uiteindelijk wel meer door gaat verkopen. Klanten kunnen namelijk gemakkelijker vragen om nog iets te drinken, een andere maat van het kledingstuk of een bepaald advies. Onderschat werkkleding dus niet, het kan veel doen voor je bedrijf.

Draag jij werkkleding of juist niet?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP