Cibdol Oil

leuke dingen om te doen in Düsseldorf

Leuke dingen om te doen in Düsseldorf

Düsseldorf wordt vaak bezocht vanwege zijn Kerstmarkt, maar toch zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen in Düsseldorf. Het ligt dichtbij de Nederlandse grens en is absoluut een perfecte stad voor onder andere shopliefhebbers!

Leuke dingen om te doen in Düsseldorf

Düsseldorf ligt slechts ongeveer drie kwartier van de Nederlandse grens. Een ideale plek als je zin hebt in een citytrip of een dagje weg, maar dan in een ander land. Deze stad telt maar liefst 604.527 inwoners en is de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Als je de stad met de auto gaat bezoeken, dan heb je een milieusticker nodig. Kijk hier voor de umweltzone steden en vraag de milieusticker direct aan.

1. Winkelen van designer tot high-street

Eén van de leuke dingen om te doen in Düsseldorf is absoluut shoppen. Hier is geen twijfel over mogelijk! Deze stad heeft een heel veel winkels op een relatief klein oppervlak. Je hebt verschillende warenhuizen, chique winkels, leuke boetiekjes en een aantal winkels die je niet in Nederland zult vinden. Zo kun je je hart in Düsseldorf eindelijk weer je hart ophalen in Sephora!

Je kunt onder andere gaan winkelen op de Königsallee (vergelijkbaar met de P.C. Hooftstraat), waar je winkels vind als Louis Vuitton, Gucci, Dior en Chanel. Dit is overigens ook een leuke straat om te etalage shoppen of te kijken naar de meest luxueuze auto’s die voorbij rijden. Verder kun je voor meer winkels onder andere terecht op de Flinger Straße en de Schadowstraße.

2. Kerstmarkt bezoeken

In Duitsland is de kerstmarkt van Düsseldorf verkozen tot de mooiste. Het is niet voor niets dat veel Nederlanders rond de kerstdagen deze kant opgaan. Op zes verschillende pleinen in de stad vind je kraampjes met kerstspullen, lekkernijen en natuurlijk heerlijke drankjes. Glühwein en bier heb je in Duitsland genoeg. De hele route is versierd met lampjes en ieder plein heeft een eigen thema. Naast alle kraampjes kun je ook nog genieten van het reuzenrad, een ijsbaan en natuurlijk alle omliggende cafeetjes.

3. Uitzicht vanaf de Rheinturm

Als je het uitzicht van Düsseldorf wilt bewonderen, dan kun je het hoogste gebouw van de stad bezoeken. De Rheinturm is in 1982 geopend, fungeert als zendmast en is maar liefst 240 meter hoog. Je kunt met de lift naar het uitzichtpunt op 168 meter hoogte of naar het restaurant op 172,5 meter hoogte. Het doet me qua idee denken aan de Euromast en door het dineren op deze hoogte kun je het daar wel mee vergelijken, alleen dan natuurlijk met het uitzicht over Düsseldorf!

De Rheinturm is 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 0.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 1.00 uur! Wanneer je van tevoren online boekt betaal je €5,- per persoon en kinderen onder de 6 jaar zijn gratis. Het adres is Stromstraße 20, maar de Rheinturm is niet te missen. 

4. Historisch & sociaal Altstadt

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg Düsseldorf te maken met bombardementen. De stad werd gezien als een belangrijke stad van Duitsland, onder andere door de bezetting van België en Frankrijk in de Eerste Wereldoorlog. Door de bombardementen die vijf jaar lang aanhielden ging 90% van de stad verloren. In Altstadt vind je nog veel historische gebouwen terug die in ere zijn hersteld.

Naast veel historie vind je in Altstadt vind je de langste bar ter wereld. Je vindt hier namelijk zo’n 300 clubs, bars en brouwerijen op een rijtje! Er is hier ook een uniek traditioneel biertje verkrijgbaar, genaamd altbier, dat vaak met Düsseldorf geassocieerd wordt. Door de langste bar ter wereld is dit een hele sociale wijk waar veel mensen in de avonduren naartoe trekken.

5. Genieten langs de Rijn

Tot slot behoort een wandeling langs de Rijn natuurlijk ook tot de leuke dingen om te doen in Düsseldorf. De stad heeft een autovrije promenade waardoor je optimaal kunt genieten aan het water of natuurlijk óp het water. Je kunt hier plaatsnemen op het terras met een mooi uitzicht over de Rijn en in de namiddag zie je de prachtige zonsondergang.

Wat zou jij nog toevoegen aan het lijstje met leuke dingen om te doen in Düsseldorf?

Düsseldorf wordt vaak bezocht vanwege zijn Kerstmarkt, maar toch zijn er nog veel meer leuke dingen om te doen in Düsseldorf. Het ligt dichtbij de Nederlandse grens en is absoluut een perfecte stad voor onder andere shopliefhebbers! Als je een dagje naar Düsseldorf gaat, dan zijn dit de 5 dingen die je moet zien.
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP