Deze kleding kun je dragen als wintertype

Deze kleding kun je dragen als wintertype

Een wintertype heeft een groot contrast in het gezicht, veelal gevormd door een lichte huidskleur met donker haar. Benieuwd naar wat je het beste kunt dragen als wintertype? Dat leg ik je in dit artikel met voorbeelden uit! 

Het wintertype

Het wintertype heeft een hele lichte huidskleur of een (olijfkleurige) donkere huidskleur met een koele ondertoon. Er is een groot contrast tussen de huidskleur en de ogen, de wenkbrauwen of het haar. Zo kan het zijn dat je heel donker haar hebt met een lichte huidskleur en donkere warmere ogen. Daarnaast krijg je vaak snel een kleurtje in de zomer. Als je een wintertype bent, dan kun je een voorbeeld nemen aan bekende wintertypes als Vanessa Hudgens, Rihanna, Angelina Jolie, Caroline de Bruijn en Anna Nooshin.

Kleuren voor een wintertype

Een wintertype is het type dat kan gaan voor heldere, intense, koele kleuren. Hierdoor versterk je het contrast en krijgt je gezicht een boost! Door het dragen van de juiste kleuren straalt je huid meer en vallen je rimpels minder op. Wanneer je daarentegen de verkeerde kleur uitkiest, dan oogt je huid heel grauw en vallen donkere kringen meer op.

Kleuren die je als wintertype bijvoorbeeld goed kunt hebben zijn: kobaltblauw, marineblauw, dennengroen, helder bordeaux, aubergine, citroengeel, felroze, rood, zwart en wit. In de webshop Klingel kun je voor dit soort kleuren vast goed slagen.

Daarnaast is het erg mooi om ook contrast te versterken door bijvoorbeeld te gaan voor de combinatie van zwart-wit of een donkere kleur in combinatie van een fellere kleur. Voor accessoires kan je als wintertype het beste gaan voor zilver of witgoud.

De kleuren die je als wintertype vaak beter kunt vermijden zijn pasteltinten en kleuren van het herfsttype. Je kunt kleuren als pastelroze, babyblauw, oranje, bruin, warm geel, beige en perziktinten dus beter links laten liggen.

Kleding dragen als wintertype

Hierboven heb ik de laatste trends voor een wintertype verzameld. Door de felle diepe kleuren kun je veel kanten op en heb je jouw eigen manier van opvallen. Een outfit met felle kleuren kan alsnog heel simpel en rustig overkomen, door een jurkje of een jumpsuit te dragen of het te combineren met een witte top of een zwarte broek.

Welk type ben jij en welke kleur draag jij het liefst?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP