Lima muesli Yoga & Protein

Lima muesli Yoga & Protein

Iedere ochtend start ik mijn ontbijt met muesli. Ik vind dat een fijne manier om de dag te beginnen en merk dat ik hierdoor een stuk meer energie krijg. Voor de afwisseling probeer ik dit keer de Lima muesli Yoga en Protein eens uit!

Lima muesli & haver-amandelmelk

Lima muesli Yoga & Protein

De producten van Lima zijn stuk voor stuk vegan en lactosevrij. De muesli’s bevatten daarnaast geen rozijnen of toegevoegde suikers, maar zitten wel vol met essentiële mineralen. In combinatie met de haver-amandelmelk weet je daardoor zeker dat je op een goede manier aan je dag begint!

In totaal heeft Lima vier verschillende biologische muesli’s uitgebracht, die zorgen voor voldoende variatie en de juiste voedingsstoffen voor het begin van de dag. Drie van de vier muesli’s zijn glutenvrij, dit zijn de varianten Protein, Incas en Goji Superfruit. De bijbehorende amandelmelk is er in twee verschillende soorten, namelijk ongezoete amandelmelk en haver-amandelmelk. De ongezoete amandelmelk is glutenvrij en suikervrij, maar de haver-amandelmelk niet. Hierin zitten namelijk alleen geen toegevoegde suikers.

Lima muesli Yoga

Lima muesli Yoga & Protein

De eerste biologische muesli van Lima is Yoga. Deze muesli is een combinatie van haver en vruchten met daaraan toegevoegd Ayurvedische kruiden. Verder vind je in deze muesli dadels, vijgen, zonnebloempitten, hazelnoten, zwarte bessen en pompoenpitten terug. Hierdoor is deze muesli erg vezelrijk en bevat hij de volgende mineralen: kalium, magnesium, ijzer, koper en zink.

Deze muesli was de eerste muesli van Lima die ik uittestte. Ik had van deze eigenlijk het meeste verwacht, maar voor mij was de haver te overheersend. Ik relateer dit automatisch aan paarden en dieren, waardoor het heel raar is om dit nu zelf te eten. Verder vond ik de combinatie met de vruchten, noten en pitten wel heel lekker! Als deze door een andere soort muesli hadden gezeten, dan had je mij ontzettend blij gemaakt.

Lima muesli Protein

Lima muesli Yoga & Protein

De tweede biologische muesli die ik uittest is de Lima muesli Protein. Deze zak muesli is 350 gram en bevat daardoor 50 gram minder dan de Yoga muesli. Protein is een mix van sojavlokken en hennep, daardoor bevat het product veel plantaardige eiwitten. Verder is het product verrijkt met maïsvlokken, dadels, zonnebloempitten, gedroogde appelen, lijnzaad en cashewnoten. Ook deze muesli is vezelrijk en bevat mineralen als kalium, magnesium, koper en zink.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van deze muesli het minste had verwacht. Ik vond het maar gek dat de muesli geel was van kleur. Alleen toen ik aan de muesli rook deed het me erg denken aan ananas en toen ik een hap nam smaakte het voor mij alsnog naar ananas. Deze muesli is namelijk, ondanks dat er geen suikers aan toegevoegd zijn, heel zoet. Lima geeft als suggestie om deze muesli ook te gebruiken als topping op je smoothie of om te gebruiken in een dessert. Dat kan ik me heel goed voorstellen! Deze Protein muesli is mijn persoonlijke favoriet.

Haver-amandelmelk

Lima muesli Yoga & Protein

De Oat Almond Drink van Lima is een haver-amandelmelk. Het is een combinatie van de zoetheid van amandelen en de milde smaak van haver. Hij is lactosevrij en er zijn geen suikers aan toegevoegd. Haver-amandelmelk kan gebruikt worden voor door de muesli, maar ook voor door de koffie of bij verschillende vegan gerechten.

Hoe erg ik de haver in de Yoga muesli proefde, zo weinig komt het voor mij naar voren in de haver-amandelmelk. De haver-amandelmelk bevat wel een grote hoeveelheid water en ik vind dat je dat wel kunt proeven. Verder is heeft deze drank een hele zachte smaak. Daardoor zal hij je gerechten wel versterken, maar niet overheersen. Ik vind deze persoonlijk heerlijk voor door de muesli en ga hem ook zeker eens in een kopje koffie doen.

Conclusie

Lima muesli Yoga & Protein

Ik ben verrast door de mooie producten van Lima! De muesli’s zijn zeker de moeite waard om uit te proberen, de Protein variant is tot nu toe mijn favoriet. Verder vind ik de haver-amandelmelk heel zacht van smaak en heerlijk om te combineren met verschillende muesli’s.

Lima is onder andere verkrijgbaar bij Ekoplaza en andere natuurvoedingswinkels. 

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP