Diary #113: op vakantie naar Europa Park

Diary #113: op vakantie naar Europa Park

Heel last minute hebben we een vakantie geboekt naar Europa Park. We hadden allebei vrij gevraagd en gaan een weekje volledig genieten van onze vakantie. 

Maandag

Maandag werden we wakker bij mijn ouders thuis. We hebben de auto daar op de oprit uit gestofzuigd en schoongemaakt aan de buitenkant. Dat is iets makkelijker als bij ons thuis op de stoep. Daarna hebben we nog wat gegeten en zijn we richting huis gegaan. Het was tijd om onze tassen in te pakken voor een paar dagen vakantie. Nadat de tassen ingepakt waren plande ik nog een paar berichten in op sociale media en daarna was ik er helemaal klaar voor!

Dinsdag

Dinsdagochtend zijn we vertrokken naar ons appartement in Rust. Het was ongeveer zes uur rijden met tussenstops erbij. Het was eigenlijk niet heel druk op de weg, dus we reden lekker door. Alleen aan het einde van de route waren wat wegwerkzaamheden, waardoor we een aantal keer in een korte file terechtkwamen.

Aangezien we pas eind van de middag aankomen zijn we niet direct het park in geweest. We zijn direct doorgegaan naar ons appartement, die er echt boven verwachting uit zag. Het was heel groot en ruim opgezet en het zag er allemaal erg nieuw uit. Nadat we alle spullen uit hadden geladen hebben we het dorpje verkent, boodschappen gedaan en daarna kipburgers gemaakt. We zijn op tijd gaan slapen, zodat we vroeg, fris en fruitig het park in konden gaan.

Woensdag

Woensdag waren we voor 9:00 uur al in het park. We wilden eerst een soort fastpass halen voor de nieuwe attractie Voletarium, maar er stond nog geen wachtrij, dus we zijn er meteen ingegaan. Dit was echt een geweldige beleving! Het is een soort 4D bioscoop, maar dan zit je in een bank die ervoor zorgt dat je midden in de film zit en ook heen en weer beweegt.

Daarna zijn we langzaam richting de achterkant van het park gelopen. We hoorden namelijk dat het het slimste is om achterin het park te beginnen en dan naar voren te lopen, omdat heel veel mensen meteen in de eerste attracties gaan die ze tegenkomen. Uiteindelijk zijn we toch veel heen en weer gelopen, omdat we toch bepaalde attracties zo snel mogelijk wilden doen. Gelukkig was het totaal niet druk en was het langste wat we gewacht hadden op deze dag 20 of 30 minuten. De meeste attracties hadden een wachttijd van 10 minuten, waardoor we op de eerste dag al heel veel hebben gezien en gedaan.

Diary #113: op vakantie naar Europa Park‘s middags zijn we even gaan zitten op een terrasje in Ierland. Dit is het nieuwe gedeelte met een heel fijn rustig terrasje. Hier heb je voornamelijk belegde broodjes, koffie en natuurlijk verschillende soorten bieren. Roel ging voor een biertje en ik ging voor een cappuccino om een beetje wakker te worden. Eind van de dag werd het een stuk warmer en hebben we zelfs nog een aantal waterattracties gedaan! Het was een super leuke dag, maar we waren wel blij om terug te gaan naar ons appartementje.

‘s avonds zijn we naar de Griek gegaan in het dorpje. Ik had eigenlijk zin in een normale avondmaaltijd en geen burgers of friet. Ik moet zeggen dat ik een restaurant met internationale gerechten wel een beetje mis in het park. Gelukkig hebben we bij de Griek na even wachten heerlijk gegeten en zijn we daarna teruggegaan naar het hotel. Ik keek daar nog een aflevering van 13 Reasons Why en ben daarna gaan slapen.

Donderdag

Diary #113: op vakantie naar Europa ParkDonderdag was onze laatste dag in Europa Park. We hadden woensdag al veel gedaan, maar ik kwam op de plattegrond nog een aantal attracties tegen waar we nog niet eens langs zijn gelopen. Ik had ze opgeschreven, zodat we zeker wisten dat we niets zouden vergeten. Ook hadden we iets meer tijd om de verstopte plekjes van het park te ontdekken en foto’s te maken. Het was op deze dag iets drukker dan woensdag, maar we hebben alsnog alles kunnen doen wat we wilden doen. Als je naar Europa Park gaat, dan heb je zeker wel 2 tot 3 dagen nodig om alles te zien. Het aantal dagen is ook een beetje afhankelijk van de drukte.

‘s avonds hebben we een frietje gegeten bij het Friethuys in Nederland. Hier kun je een frietje speciaal eten, echt heel lekker! We besloten in het park iets simpels te eten, zodat we ‘s avonds nog richting de hotels konden voor een ijsje. Het stond echt op mijn lijstje om een ijsje te eten bij het Colosseum hotel van Europa Park. We zijn hier vanaf ons hotel heengelopen en het was echt geweldig om te zien. Het lijkt net op het plein in Italië waar ik ooit in het echt ben geweest, alleen achter alle raampjes zitten hotelkamers. We hebben een heerlijk ijsje op, wat foto’s gemaakt en zijn daarna teruggelopen via Bell Rock naar ons eigen appartement. Het is zeker een aanrader om eens bij de hotels wat te eten of in ieder geval een kijkje te nemen. Het is zo mooi!

Vrijdag

Diary #113: op vakantie naar Europa ParkVrijdag was de laatste dag in Rust. We hebben het appartement opgeruimd, onze tassen ingepakt en zijn teruggereden naar Nederland. Ik vond het echt jammer om naar huis te gaan, want we hadden zo’n leuke tijd gehad. Het was geweldig om een aantal dagen in het park door te brengen en ook even helemaal niets te doen qua werk. Dat was het harde werken van die week ervoor meer dan waard.

Eenmaal thuis heb ik nog snel boodschappen gedaan voor het avondeten en hebben we op de bank uitgerust van die geweldige week. Ik heb die avond bijna heel seizoen twee van 13 Reasons Why afgekeken. Ik vind hem persoonlijk veel spannender en boeiender dan het eerste seizoen.

Zaterdag & zondag

Diary #113: op vakantie naar Europa ParkZaterdag hebben we uitgeslapen en zijn we rustig aan onze dag gestart. Ik heb vooral wat dingen uitgepakt, de was gedaan en alles opgeruimd. ‘s avonds kwamen er twee vrienden langs voor de Champions League finale en hebben we nog een drankje gedaan.

De volgende dag zijn we naar de Intratuin gegaan om een parasol te halen. Deze stond al een tijdje op ons lijstje en we hadden nog cadeaubonnen van Intratuin, dus we besloten hem te gaan halen. Ik ben zo blij dat we dit gedaan hebben, dat scheelt veel warmte in onze achtertuin en ik kan eindelijk in de tuin werken! ;) ‘s middags keken we naar de testimonial van Dirk Kuyt en ging ik verder met 13 Reasons Why. Ik heb hem op deze zondag helemaal uitgekeken en ben benieuwd naar seizoen 3.

Wat vind jij (tot nu toe) van het derde seizoen van 13 Reasons Why? En ben je al wel eens in Europa Park geweest? 

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Jessica J.

    Europa-Park staat al zó lang op m’n lijstje! Lijkt me een geweldig attractiepark. En zo groot!!
    Ik heb het tweede seizoen van 13 Reasons Why ook uitgekeken. Ik blijf het een ontzettend goede serie vinden.

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP