Diary #125: citytrip naar Londen

Diary #125: citytrip naar Londen

Londen is wat mij betreft een geweldige stad. Je kunt er winkelen, de mooiste gebouwen ontdekken en heel lekker eten! Vorige week was ik samen met mijn moeder op citytrip naar Londen en vandaag vertel ik je wat we daar allemaal hebben gedaan. 

Dag 1

Diary #125: citytrip naar Londen

Zaterdagochtend begonnen we de dag op Schiphol met een heerlijke Starbucks cappuccino. We vlogen rond 9 uur richting Londen en keken daarvoor nog wat rond in de winkels op het vliegveld. Ondanks dat we heel Rotterdam door moesten crossen, dankzij een omleiding, hadden we toch nog veel tijd over! Het vliegtuig vertrok op tijd en doordat je de klok een uur teruggaat, waren we om iets over 9 al in Londen.

Wat we altijd eerst doen als we op reis gaan? Onze koffers alvast afgeven bij het hotel, zodat we die niet de hele dag mee hoeven te slepen. Daarna vertrokken we naar St. Pancras. Ik wilde dit grote station wat natuurlijk bekend is uit Harry Potter dit keer ook eens in het echt zien. Ik vond het heel groot en indrukwekkend, ook binnenin is het erg mooi en vind je allerlei leuke winkeltjes.

Diary #125: citytrip naar Londen

Na St. Pancras gingen we door naar het naastgelegen King’s Cross station. Als je dit station inloopt kom je direct de Harry Potter shop tegen. We hebben zeker een kwartier gewacht, voordat we de winkel in mochten. Toen ik binnen in deze prachtige winkel (écht een aanrader voor fans) een rondje had gelopen en een cadeautje voor Roel had gevonden ging ik naar de kassa, waar bleek dat er een pinstoring was. Ik ging uiteindelijk dus naar buiten met lege handen, zo balen.

Diary #125: citytrip naar Londen

Na een korte lunchstop bij Leon gingen we door naar Carnaby. Dit is een shopgedeelte met allemaal kleinere winkels van bekende merken. Zo heb je hier onder andere een Too Faced store, waar ik natuurlijk even naar binnen ben geweest! We kregen hier leuke extraatjes, waaronder een etui uit de Peach collectie. Daarnaast kon ik natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan, ik heb een Kerstpakketje gekocht die ik binnenkort op mijn blog laat zien.

Diary #125: citytrip naar Londen

Na het shoppen in Carnaby zijn we ook nog doorgegaan naar Oxford Street en Regent Street. We hebben meteen alle winkels bezocht die we wilden zien, zoals Victoria’s Secret. De collectie van Victoria’s Secret viel helaas wel erg tegen, dus daar heb ik dit keer niets gekocht. Het was gigantisch druk op deze zaterdag, dus we waren blij toen we vlakbij ons hotel in een Grieks restaurantje ploften. We zijn twee jaar geleden ook in dit restaurant, genaamd Greek on the Street, geweest. Echt een aanrader, het eten is heerlijk en helemaal niet duur!

Dag 2

Diary #125: citytrip naar Londen

De volgende ochtend besloten we na het ontbijt meteen door te gaan naar Buckingham Palace. Onderweg kwamen we een hele mooie zilveren Kerstboom tegen waar we wel een selfie moesten maken: “hallo vermoeide gezichtjes”. Eenmaal aangekomen bij Buckingham Palace bleken we toevallig net op tijd te zijn voor het wisselen van de wacht. We stonden eigenlijk iets te ver weg, maar hebben wel een stukje kunnen zien.

Diary #125: citytrip naar Londen

Na het zien van het wisselen van de wacht liepen we richting Westminster Abbey. Aangezien hier twee jaar terug een hele lange rij stond, wilde we deze eigenlijk dit keer wel aan de binnenkant zien. Alleen doordat het zondag was, was de Westminster Abbey dicht. Deze blijft dus op de lijst voor een volgende keer! Wel hebben we weer heel veel mooie gebouwen gespot, je kunt in Londen echt mooie foto’s blijven maken.

Diary #125: citytrip naar Londen

We liepen langs de Londen Eye richting het Lyceum Theatre. We hadden kaartjes voor de Lion King voorstelling om 14.30 uur. Ik ben altijd al een groot fan van de Lion King geweest en dankzij mij heeft mijn moeder deze film meer dan 100 keer gezien. Daarom vond ik het extra leuk om deze samen te bewonderen.

Het Lyceum Theatre zit een beetje verstopt, maar wat is het een prachtig gebouw! Ik werd verliefd op de lantaarns die onder de overkapping hingen en het gebouw is aan de binnenkant nét zo mooi. Als je de film kent, dan is deze musical in het Engels goed te begrijpen. Ik vond sommige grappen in het Engels ook net wat leuker overkomen. Het is een hele mooie en leuke musical, de tijd vliegt om!

Diary #125: citytrip naar Londen

Even een kijkje bij de schaatsbaan van Somerset House, want hoe indrukwekkend is dat?! En daarna door naar Covent Garden voor een heerlijke pizza. We ploften neer bij Pasta Brown en kregen een pizza van een heel dun laagje deeg, daardoor was hij super knapperig! Echt de lekkerste pizza die ik ooit heb gegeten. 

Diary #125: citytrip naar Londen

De avond hebben we nog gevuld met een rondje in de Londen Eye. Zeker de moeite waard, want je krijgt er een heel mooi uitzicht over de stad voor terug. Ondanks dat we eigenlijk heel moe waren zijn we daarna nog naar Winter Wonderland geweest. Een combinatie van een kermis, Kerstmarkt en een gezellig feestje. We hebben daar nog een kopje koffie op en zijn een rondje gelopen.

Dag 3

Diary #125: citytrip naar Londen

Op de derde en laatste dag zijn we nog even richting Harrods gegaan. Het blijft leuk om hier als echte toerist even rond te wandelen. Een kopje koffie bij Starbucks aan de overkant en door naar Peggy Porschen. Deze Instagram-worthy hotspot stond natuurlijk op mijn lijstje en ik ben heel blij dat we dit nog hebben gedaan. De cake was verrukkelijk en de sfeer was enorm gezellig. Na afloop kocht ik nog een boek om zelf deze mooie creaties te kunnen maken en maakte ik uiteraard nog een foto voor op Instagram

Met het bezoek aan Peggy Porschen cakes zat ons bezoek aan Londen er ook meteen op! We gingen terug naar het hotel om onze koffers op te halen en meteen door naar het vliegveld. Op het vliegveld heb ik alsnog een Harry Potter cadeautje (zonder BTW) kunnen scoren voor Roel, we hebben nog avond gegeten en vlogen toen terug naar Nederland. 

Ben jij al wel eens in Londen geweest?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Jessica J.

    Dit komt echt als geroepen! Ik ga volgend jaar in maart voor het eerst naar Londen. :-) Blij te lezen dat de musical van The Lion King de moeite is. Ik twijfel nog vanwege de hoge ticketprijzen …

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP