Oud & Nieuw in Curaçao

Diary #129: oud & nieuw in Curaçao

Samen met mijn ouders en broertje heb ik oud & nieuw in Curaçao gevierd. Het was ontzettend gezellig en ik heb echt genoten van het eiland. In deze diary neem ik jullie mee op reis!

Zondag

Oud & Nieuw in Curaçao

Zondag rond half 10 vertrokken we richting Schiphol. We maakten ons klaar voor een 10 uur lange vlucht en ik at nog snel wat poffertjes als lunch. In het midden zie je de route die we hebben gevlogen. We hadden gelukkig wat fijne televisieschermpjes, waarop we films konden kijken en spelletjes op konden spelen. En de wolk op de rechtse afbeelding vond ik net een poppetje die zijn armen vooruit steekt, haha. Ik heb me niet verveeld in het vliegtuig, maar was wel blij toen we eindelijk aankwamen op onze bestemming.

Maandag


Oud & Nieuw in Curaçao

Maandagochtend waren we heel vroeg wakker. Het uitzicht vanuit onze kamer is al geweldig. Door de blauwe huisjes en die groene omgeving merk je meteen dat je op een mooie bestemming bent. We hebben eerst ontbeten en toen een rondje rondom het hotel gelopen. Er was in de omgeving op loopafstand niet veel te vinden, dus zijn we gaan zwemmen tot de voorlichting van TUI begon.

Daarna doken we Willemstad in voor een snel rondje door de stad. We hebben alvast wat highlights meegepikt en gingen na 3 uurtjes weer terug. We moesten ons namelijk klaarmaken voor oud & nieuw in Curaçao. Tijdens het wachten op de taxi dachten de medewerkers er net zo over en staken ze alvast een keiharde honderdduizendklapper af. Vuurwerk kennen ze daar wel!


Oud & Nieuw in Curaçao

Oud & nieuw in Curaçao vierden we bij Hemingway. Hier waren optredens van onder andere Gerard Joling en Lange Frans. We hebben eerst spiesen gegeten bij het restaurant op het festivalterrein en daarna telden we langzaam af tot 12 uur! Aan gezelligheid en vuurwerk ontbrak het in ieder geval niet. Ik vind dit echt een aanrader als je graag feestend wilt aftellen met je voeten in het zand!

Dinsdag

Dinsdag zijn we naar het Westpunt gereden. Eerst zijn we gestopt voor een lunch bij Playa Kalki. Onder het genot van een paar kroketten bewonderden we voor de eerste keer het uitzicht op de prachtige zee! Later gingen we opzoek naar het uitzichtpunt Watamula Hole, waar we na een aantal keer verkeerd rijden over onverharde wegen eindelijk terecht kwamen. Hier zie je de zee tegen de rotsen opspatten. Het is een heel mooi stuk om te wandelen, waar je ook allerlei dieren als krabben en leguanen tegenkomt. Hierna zijn we nog even gestopt bij een strandje waar we onze warme nieuwjaarsduik hebben genomen en zijn we in de buurt van het hotel nog iets gaan eten.

Woensdag


Oud & Nieuw in Curaçao

Woensdag begon ik mijn dag met twee pannenkoeken, croissantjes en een beetje roerei. We gingen die dag naar de Ostrich Farm, oftewel de struisvogelboerderij. Ik kon me er eerst niet zoveel bij voorstellen, maar het was echt leuk opgezet. Je krijgt een rondleiding van een gids die je alles uitlegt over struisvogels en de enkele andere dieren die op de boerderij te vinden zijn en op een gegeven moment mag je de struisvogels voeren. Je hebt dan de mogelijkheid om een foto te maken en er worden ook foto’s gemaakt die je achteraf kunt kopen. De foto’s zijn stuk voor stuk hilarisch!

Onderweg naar Sint Willibrordus kom je een groep flamingo’s tegen. Wij zijn hier langs de weg gestopt om rond te kijken. Helaas stonden ze wat ver weg, maar op een gegeven moment vlogen ze recht over ons heen. Heel gaaf om mee te maken.

Wanneer je verder rijdt op deze weg kom je uit bij Playa Porto Marie. Normaal gesproken kun je hier zwemmen met varkentjes, maar ik vermoed dat deze in het drukke seizoen niet rondlopen. Na een drankje zijn we verder gereden richting ons hotel.

Donderdag

Donderdag gingen we eerst de autoroute door het natuurpark van Christoffelberg. Je rijdt dan met de auto over een smalle onverharde weg en kunt tussendoor uitstappen om te wandelen of te genieten van een adembenemend uitzicht. Mocht je deze zeeroute ook doen, stap dan zeker uit bij het bord met de vis erop. Het is even een stukje wandelen, maar dan kan je genieten van het prachtige uitzicht! Wij kwamen zelfs twee vissers tegen die net een hele grote vis vingen toen wij aankwamen lopen. Ik vond dit toch wel één van de hoogtepunten van Curaçao.

Het was daarna weer tijd voor een bezoekje aan het strand. Dit keer reden we naar de Bullenbaai en stopten we bij het strand met het Kokomo restaurant. Hier staan twee schommels in het water voor de perfecte vakantiefoto.


Oud & Nieuw in Curaçao

Na even zwemmen en zonnen op het strand gingen we door naar het restaurant BijBlauw. Dit is echt een aanrader! Vooral tijdens de lunch kun je genieten van hele lekkere gerechten en het uitzicht. Ook de aankleding van het restaurant is gewoon zó hip! Ik had een heerlijk broodje met rosbief, oude kaas en groentes met een glaasje wijn. ‘s avonds dronken we nog wat bij het hotel en probeerden we vroeg te gaan slapen voor de volgende dag.

Vrijdag

Vrijdag gingen we met de boot naar Klein Curaçao. Dit is een hele pittige route, want je vaart tegen de stroming in. Eenmaal aangekomen zagen we wel meteen een aantal schildpadden en een wit strand. Klein Curaçao is een pareltje wat je ooit een keer moet zien en echt geweldige foto’s kunt maken. Toch vind ik wel dat je het na één keer wel gezien hebt en zou ik persoonlijk niet snel nog eens die zee trotseren. ;)

Zaterdag


Oud & Nieuw in Curaçao

Op zaterdag wilde ik graag nog terug naar Willemstad om de street art te bewonderen. Je komt daar namelijk allerlei kunstwerken tegen! Je kunt hiervoor het beste een kijkje nemen in de Windstraat. Hier vind je namelijk talloze muurschilderingen en dit stuk is ook veilig genoeg om doorheen te lopen.

Oud & Nieuw in Curaçao

Na het bekijken van de muurschilderingen ploften we neer op een terrasje. Ik heb daar een heerlijke mango smoothie op. We hadden om 18.00 uur gereserveerd bij restaurant de Gouverneur. Eenmaal daar aangekomen werden we naar een mooie binnentuin geleid en namen we plaats naast een fontein. Ik bestelde de drie soorten vis en dit was één van de lekkerste maaltijden die ik op heb. De vis was heel vers en heel goed bereid. Yum!

Zondag

Zondag zouden we eigenlijk terug naar huis vliegen, maar we kregen voor het ontbijt al een sms’je dat onze vlucht die avond was gecanceld. Even een tegenvaller, omdat je je er toch op in hebt gesteld om naar huis te gaan en bijna alle spullen al in waren gepakt. Om 16.00 uur werden we opgehaald en naar Santa Barbara, een ander hotel, gebracht. We hebben hier nog een nachtje doorgebracht en kregen daardoor toch nog iets van Fuikdag mee.

Ben jij al wel eens op Curaçao geweest?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Sanne

    Leuk om te zien! Ik ben vorig jaar in Curacao geweest dus veel foto’s komen me bekend voor, zoals die van de schommel bij Kokomo en het schip op Klein Curacao. Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad :)

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP