Dit wil ik bereiken met bloggen in 2019

Dit wil ik bereiken met bloggen in 2019

In mijn zesde blogjaar heb ik weer aantal nieuwe doelen voor mijn blog en bijbehorende sociale media kanalen. Na het opstellen van mijn persoonlijke doelen is het nu tijd om mijn zakelijke doelen op te stellen. In dit artikel lees je wat ik wil bereiken met bloggen in 2019.

Blog laten groeien

In 2018 heb ik me al even gefocust op SEO, maar in 2019 wil ik hier echt meer tijd aan besteden. Vorig jaar kwam 70% van mijn bezoekers vanaf zoekmachines, maar ik weet zeker dat ik dit percentage en de bezoekersaantallen nog verder kan laten stijgen. Dit jaar wil ik me verdiepen in SEO, het liefst zou ik hierin een cursus volgen, maar ik ga beginnen met mijn basiskennis door boeken te lezen en uiteraard andere blogs.

Verder ben ik, doordat ik een beetje achter de feiten aanloop, niet heel actief met het promoten van mijn nieuwste artikelen op sociale media. Ik wil dit jaar mijn blog actiever promoten op Pinterest en via Instagram (Stories). Nu ik op Instagram 10.000 volgers heb bereikt kan ik hier namelijk gebruik maken van de swipe-up functie. Dit bracht tot nu toe al veel voordelen met zich mee, maar ik kan hier nog veel meer uithalen.

20.000 Instagram volgers

Op Instagram heb ik vorig jaar eindelijk de 10.000 volgers gehaald. Dit was voor mij een grote mijlpaal en dit jaar wil ik uiteraard verder groeien. Mijn doel voor 2019 is om 20.000 Instagram volgers te behalen. Dat is nog een hele weg te gaan, maar ik ga mijn best doen om dit zo snel mogelijk te bereiken. Je kunt me hier volgen.

1 maand vooruit plannen

Ik haalde het bij het eerste punt al even aan. Ik liep in 2018 erg achter de feiten aan. Ik schreef artikelen vaak op de dag zelf en soms een dag van tevoren, maar daardoor had ik nooit extra tijd om te besteden aan marketing. Daarom wil ik dit jaar minimaal één maand vooruit plannen. Dit zal in het begin even doorwerken zijn, maar ik weet hoeveel rust me dit uiteindelijk geeft. Absoluut de moeite waard!

Inkomsten laten groeien

In december kreeg ik te horen dat mijn contract werd opgezegd. Een enorme tegenvaller op dat moment, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik nu fulltime ondernemer ben. Wat is die vrijheid héérlijk! Ik heb geen tijden meer waar ik me aan moet houden en kan continu bezig zijn met mijn blog.

Het nadeel is natuurlijk wel dat mijn inkomsten nu iets minder vanzelfsprekend zijn en ik iets meer aan moet poten. Daarom wil ik dit jaar de inkomsten van Esmée Lifestyle laten groeien. Dit ga ik doen door mijn blog en Instagram verder te laten groeien, maar ook door meer bezig te zijn met affiliate marketing en fotografie diensten. Zo wil ik bedrijven helpen met fotografie voor sociale media kanalen en ga ik binnenkort ook mijn eigen Lightroom presets lanceren. Ik ratel van enthousiasme!

Conclusie

Er zijn veel dingen die ik wil bereiken met bloggen in 2019. Door dit jaar productiever te werken en meer aandacht aan mijn blog te besteden hoop ik dat mijn blog en daarmee ook de inkomsten verder groeien. Het is een spannende uitdaging, maar ik ga er alles aan doen om dit te behalen.

Wat zijn jouw zakelijke doelen voor 2019?

Dit wil ik bereiken met bloggen in 2019
  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Sanne

    Leuk om je doelen voor je blog te lezen voor het nieuwe jaar! Ik zit pas in mijn eerste jaar, dus leuk om te lezen dat jij hier al zes jaar werk in stopt. En 70% via zoekmachines… Dat is echt heel goed! Daar wil ik me ook nog meer in gaan verdiepen.

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP